Ha kicsit átlapozzuk az online társkeresőket, máris szembetűnik, hogy a férfiak többsége kizárólag gyerektelen nőket keres, őket jelölik meg ideális partnerként. A pasiknak csak elenyésző száma vallja azt, hogy nem jelent problémát számukra egy-két gyerek – de ennek fele meg nem is akar komoly kapcsolatot, csak pár numerát. Pedig több érv is szól a gyerekes nők mellett, össze is szedtük a legnyomósabbakat.

1. Nem hajtja őket a gyerekszülés

Egy igazi nő már kislány korában eltervezi, hogy hány gyereket szül, mi lesz a nevük, és alig várja, hogy a tanulmányai és/vagy pár év munkaviszony után szülhessen. Egy párkapcsolat neki a család alapja, ami huszonévesen a legideálisabb, ezzel szemben a férfiak ebben a korosztályban még nem igazán akarnak gyereket. Sőt, még a harmincas éveik elején se biztos. A nőknél pedig ez a legkritikusabb időszak: ketyeg a biológiai órájuk, nem akarnak többet várni, sokszor előfordul, hogy már a kapcsolat elején a babatémán pörögnek. Egy gyerekes nőt már nem sürget sem a vágy, sem az idő, ha a pasi akar sajátot tőle, majd szól, nincs rágva a füle naphosszat emiatt.

2. Nincs zsákbamacska

Férfiszemmel nézve egy terhes/frissen szült nő teljesen kifordul önmagából, ez az időszak még a legerősebb kapcsolatot is tönkre vághatja. A megszületett gyerek mindent megváltozhat, az asszony szülés utáni depresszión eshet át, a szex elmaradozhat, a férfi elhanyagolva érzi magát, és úgy gondolja, ő nem ebbe a nőbe szeretett bele annak idején. A gyerekes nőknél ezzel szemben nincsen zsákbamacska, előre lehet tudni, hogy mennyi ideje marad a férfira, már megvan a kialakított élete a kölyökkel, a pasit nem éri meglepetés.

3. Felelősségteljesebbek

Mivel nem csak saját magukat látják el, nem csak saját magukért felelnek, sokkal körültekintőbbek és felelősségteljesebbek, mint a gyerektelen nők. Kevesebbet tudnak eljárni otthonról, nem kizárólag a bulizáson jár az eszük, a környezetükre jobban odafigyelnek és anyáskodóbb típusúak.

4. Hasonló cipőben járnak

Egy gyerekes anya akkor a legideálisabb egy férfi számára, ha a pasinak is van már gyereke. Ebben az esetben mindkét fél toleránsabb, a nő megérti (és nemcsak mondja, hogy megérti), hogy mivel jár ez a dolog. Nem hisztizik, ha a partnerének el kell rohannia, mert a kölyök belázasodott, nem csapkodja a földhöz a retiküljét, ha az utolsó pillanatban kiderül, emiatt nem tudnak elmenni színházba. A gyerekes nő megérti, hogy a gyerek az első, sőt, természetesnek tartja, hogy a gyerek az első.

5. Biztosan termékenyek

Szintén ideális partner lehet a gyerekes nő egy nemzőképtelen férfi számára, hiszen a pasik is tudnak sóvárogni egy utód után. De hallottunk már olyan esetről is, amikor több éves próbálkozás után kiderült, nem a férfi fogamzóképességével van a gond, hanem a párja nem tud teherbe esni. A szakítás után tudat alatt a pasit kifejezetten a gyerekes nők vonzották – nem is csak a már meglévő gyerek miatt, hanem, mert bizonyosságot nyert, hogy azok a nők „képesek az utódok kihordására.”

Erről ön is tudna mesélni?

Vannak gyerekei és társat keres? Nincs saját gyereke, de járt már olyan férfival vagy nővel, akinek volt? Kérjük, írja meg a tapasztalatait, vagy akár a véleményét, hogy egyet ért-e a fentiekkel! A Randiblog email-címére várjuk az üzeneteket.