Ahhoz, hogy megértsük, a Mama June és a Sugar Bear fedőnevű amerikai realitycelebek esküvője miért volt a képek alapján botrányosan ízléstelen, mégis megörökítésre méltó esemény, meg kell ismernünk egy kicsit Mama Junet és Sugar Beart.

Ők a TLC csatornán futó Here Comes Honey Boo Boo című reality főszereplői. A műsort Magyarországon is sugározzák, némi csúszással, és egy elképesztően bunkó, amerikai redneck családról szól, aminek Mama June és Sugar Bear a családfői. A műsor címében említett Honey Boo Boo pedig a műsor főszereplője, egyben Mama June lánya.

A család akkor vált ismertté, amikor a TLC egy másik műsorát, a Toddlers & Tiaras címűt készítette, ami gyerekszépségversenyekről szólt, és rendszeresen feltűnt a gyerekszépségversenyeken egy nem túl jól nevelt, elég nagyszájú, pocakos kislány, és az iszonyatosan elhízott, böfögő, fingó anyja. Ez volt Honey Boo Boo és Mama June. A csatornának annyira megtetszett az érdekes páros, hogy tavaly nyáron saját realityt kapott a család, amivel elszabadult a pokol.

A georgiai család a bunkóságnak olyan szintjét juttatta el az amerikai tévénézőkhöz a megszállott kupongyűjtéstől kezdve a malaccal egy ágyban alváson át a családi fingóversenyekig, hogy az első részek után komoly tiltakozóhadjárat indult, hogy ilyet azért nem kéne mutogatni a tévében, vagy legalábbis nem így. Egyrészt sokan kritizálták a TLC-t azért, ahogy bemutatja a családot, mert a kritikusok szerint kihasználják Mama June-ékat, és úgy mutatják be a jól láthatóan a saját bőrükben magukat zsírosan, böfögve és fingva jól érző család mindennapjait, mint valamifél szánnivaló dolgot. Vagy hogy a család nem is tudja, hogy azért nézik őket sokan, mert röhögnek rajtuk. Ezekre a vádakra a TLC nem reagált. A kritikák másik része pedig a családot érintette, konkrétan a gyereknevelési szokásokat, meg az általános higiéniát. A műsorban szereplő család viszont a maga valóban furcsának tűnő módján abszolút funkcionális, szeretik egymást a családtagok, a gyerekek nem kapnak túl mély nevelést, de például ideológiailag abszolút nem szélsőséges a neveltetésük.

Mindenesetre a bunkó család, amit még sokszor az angol anyanelvű nézők számára is feliratozni kell érdekli az embereket, stabiln 2,5-3 millió néző kíváncsi rájuk az Egyesült Államokban epizódról epizódra.

Idén egyelőre csak különleges epizódokat készítettek, például arról, hogyan telik náluk a karácsony vagy a hálaadás. Valószínűleg a rég várt esküvő is egy hasonló, különleges epizód lesz majd. Mama June-ék pedig rendesen megadták a dolog módját.

Jó redneckekhez méltóan nem igazán szeretnek kimozdulni a vasúti sínek melletti családi birtokról, így a kilenc éve összeismerkedett pár esküvőjét is itt tartották. A meghívó alapján rednecknek kellett öltözni, ami a mostani esetben azt jelentette, hogy valamilyen élénk színnel feldobott terepmintás ruhában illett megjelenni, ahogy azt már egy korábbi redneck-esküvőn is láthattuk. Mama June és Sugar Bear is szép terepmintás ruhát vettek, narancssárga kiegészítőkkel, pont úgy néztek ki, mintha nagyon elegánsan indulnának vadászni valamelyik közeli mocsárba.

De a sokak számára taszító család tényleg a legfontosabb családi értékeket képviseli, még ha kicsit fura körítésben is, amire jó példa, hogy mit mondott Mama June a házasságról. “Sose állapodj meg egy olyan férfi mellett, aki nem megfelelően bánik veled. Ha egy fickó nem szeret benned mindent, akkor hagyd ott! Sok hal úszkál még a tengerben. Ezt a tanácsot szoktam a lányaimnak mondani, mert azt akarom, hogy mindig önmaguk lehessenek, és olyan emberekkel vegyék magukat körül, akik önmagukért szeretik őket” – mondta Mama June.

A drága gyerekszépségversenyekre többek között extrém kuponozással, és minden létező módon spóroló család mostanra viszonylag szép pénzt termelt magának, de nem lettek miliomosok. A teljes család részenként 50000 dollárt (kb. 11 millió forint) kap a műsorért, ami igazán nem számít soknak, de ahhoz képest, hogy a műsor előtt mekkora bevételekből kellett megélniük, mindenképpen komoly előrelépés. Állítólag a család kicsi kincse, Honey Boo Boo egymaga viszont már több százezer dollárt ér.