Nagy sikert aratott pár hete egy vírusvideó temperamentumos brazil szeretőkről: a srác titokban videóra akarta venni a szexet, de a lány megneszelte a dolgot, és szeretkezés helyett tisztességesen megmogyorózta a fiút. A hétvégén egy hasonló kisfilm kezdett terjedni a neten: megint egy brazíliai szerelmi drámáról van szó. A felvétel azzal kezdődik, hogy egy pár az erkélyen veszekedik, de hamar kiderül, hogy mellettük éppen az ablakon keresztül mászik ki egy alsógatyás férfi – nyilván a feleség szeretője, és egyben a perpatvar okozója (láttunk már ilyen jelenetet, de akkor csak fotó volt). Csakhamar előkerül egy kötélhágcsó, egy szerető lemászik rajta, majd az utcán összegyűlt népség azt kezdi skandálni, hogy „ugorj”, mire ő le is ugrik. Még szerencse, hogy közben kijöttek a tűzoltók, és a férfi alá tettek egy matracot, így az illetőnek semmi baja nem lesz.

Az egyik fő különbség a korábbi vírusvideóhoz képest ezúttal az, hogy rengeteg a megmagyarázhatatlan, logikátlan vagy életszerűtlen részlet a sztoriban, amiből sokan azt a következtetést vonják le, hogy megrendezett jelenetről van szó. Először is furcsa, hogy a pár miért az erkélyen veszekszik. Még Brazíliában sem lenne túl sok okuk arra, hogy direkt kiálljanak a balkonra vitatkozni, azon kívül, hogy szerepelni szeretnének a videón.

Másrészt kizárt, hogy a férjnek ne tűnne fel, hogy a szerető tőle pár méterre menekül. De ha magától nem is venné észre, az utcán álldogálók szólnak neki: „cornudo”, kiáltják, ami annyit jelent, „felszarvaztak”. És természetesen az sem túl életszerű, hogy a vita hevében a férjnek ne tűnne fel, hogy kijöttek a tűzoltók az erkélye alá.

És ha már tűzoltók: vajon ki hívta ki őket és mikor? Mióta állhat az alsógatyás férfi az ablakban, hogy már a tűzoltók is rég kint vannak, sőt az esést felfogó matracot is elhelyezték? Az ablakon kimászás általában az utolsó lehetőség, ha gyorsan és észrevétlenül kell távozni valahonnan, itt azonban észrevétlenségről szó sincs, és valószínűleg gyorsaságról sem, ha a tűzoltók előbb kiértek, és közben a férfinak még kötélhágcsó-fonásra is maradt ideje.

Ön szerint?

A legkínzóbb kérdés azonban: a szerető nyilvánvalóan tisztában van vele, hogy a férj, aki elől elvileg menekül, kint van az erkélyen. Akkor miért kell az ablakon kimásznia? Simán kisétálhatna a lakáson keresztül a bejárati ajtón is, egyszerűbb és gyorsabb lenne – igaz, kevésbé látványos. A helyszín mindenesetre valóságos, ha meg szeretné nézni térképen, kattintson ide.