Itt van az a Tumblr-poszt, ami az utóbbi napok egyik legnépszerűbb, legromantikusabb és leginkább szívet melengető történetével ajándékozta meg az internet nagyközönségét. A pár sorban összefoglalható sztorit rengeteg weboldal és újság átvette, mi a Jezebelen találtuk meg, és önt sem szeretnénk megfosztani az élménytől.

A sztori főszereplője a tumbleren író lány édesanyja. A hölgy olasz, közelebbről firenzei származású, de ő maga már az USA-ban született, nem is járt soha azon a környéken, ahonnan szülei elvándoroltak. A művészetek iránti olaszos rajongást azonban a jelek szerint örökölte a toszkán felmenőktől, a hölgy ugyanis 8 évig tanult képzőművészetet. Férjhez ment, elköltözött, megszületett a lánya, aztán elvált, és az asszony állás nélkül egyedül maradt egy idegen kisvárosban, a lánya a helyzetet a szomorú és kiábrándító szavakkal írja le. A hölgynek nem maradt más választása, kénytelen volt megint pincérnőként munkát vállalni (amint azt egyébként már korábban is tette).

A napokban egy szimpatikus vendége lehetett a hölgynek, mert a férfinak felszolgálás közben elmesélt valamennyit származásáról, élete történetéből. Aztán az ismeretlen férfi aláírta a számlát (az USA-ban kártyás fizetésnél a vevő írja a számlára belátása szerint a borravaló összegét), minden jót kívánt és távozott. A pincérnő ezután megnézte a számlát, és amint az fent is olvasható, a 60 dolláros (kb. 13 500 Ft) fogyasztáshoz a férfi ezer dollár (225 000 Ft) borravalót csapott hozzá a következő üzenettel: „tessék, egy jegy Olaszországba. Jó utat!”

Igen, létezik még romantika, és léteznek még indokolatlanul jófej emberek. Még a gazdagok között is. A tegnapi szeretős sztori végére odatettünk egy szavazást arról, hogy olvasóink szerint igaz-e a történet, hát ilyen szavazás itt most nem lesz. Ezt elhisszük és kész, mert így mindenkinek jobb.