Nemrég volt egy posztunk a rosszul sikerült lánybúcsúkról – ez a téma jutott eszünkbe az alábbi hír hallatán, amit az NBC Philadelphia tett közzé csütörtök este. Itt nem egy leány-, hanem legénybúcsúról volt szó, és maga a buli valószínűleg nem volt katasztrofális, de a következményei annál inkább. A hajnalban részegen hazaérkező vőlegény ugyanis összeszólalkozott a menyasszonnyal, és a veszekedés tettlegességig fajult, és végül az ara egy késsel agyonszúrta azt a férfit, akihez néhány órával később hozzá kellett volna mennie.

Maga a gyilkosság még tavaly nyáron volt, az ügyben azonban most fejeződött be a büntetőper, ami természetesen a 32 éves menyasszony, Na Cola Franklin elítélésével végződött. Elvileg életfogytiglani börtönt is kaphat, de egyelőre csak bűnösségét állapították meg az esküdtek, a konkrét büntetés kiszabására július 16-án kerül majd sor.

A vőlegényt Billy Brewsternek hívták, 36 éves volt, és augusztus 11-én lett volna az esküvője Franklinnel. A megelőző este összejött a haverokkal egy spontán legénybúcsúra, ahonnan hajnali kettő körül ért haza, természetesen ittasan. Az esküvő aznap délelőtt tízkor lett volna, ezért ha sor kerül rá, a vőlegény minimum borzasztó másnaposan vett volna részt rajta, de hogy emiatt alakult-e ki a vita az ifjú pár két tagja között, az nem derül ki a híradásból.

Az azonban biztos, hogy Franklin szerint Brewster a vita hevében fogta közös gyereküket (van egy fiuk, aki akkor 9 hónapos volt), és megpróbált a babával együtt távozni. A menyasszony azt mondja, csak a gyerekét akarta megvédeni, ezért vett elő kést, azonban a szúrás a férfi halálát okozta. Pár órával később a párt a lelkész találta meg őket, aki azért jött, hogy összeadja az ifjú párt. Franklin állítólag nem fogta fel, hogy valóban kioltotta férje életét, de ekkor már túl késő volt. Nem sokkal később a násznép tagjai is kezdtek a helyszínre szállingózni, de állófogadás helyett rendőrségi kordon várta őket.