Mutattuk már a hónap legbénább lánykérését, most jöjjön a legjobb. Május legmenőbb lánykérését dokumentálta saját blogján Ben Kokes, aki egy San Francisco-i mérnök, és annyira kedves, hogy megengedte nekünk, hogy használjuk a fotóit. Persze nem mindet vettük kölcsön, a blogposzt eredetije itt található, csurig tele nagyon aprólékos műszaki leírásokkal és barkácsolós fotókkal. Mi a technológiát kihagyjuk a sztoriból és csak a romantikára koncentrálunk, hiszen ez a Randiblog.

Az ötlet idén januárban jutott Kokes eszébe, és ahogy nézzük, kb. négy hónapnyi szabadidejét ölte bele a projektbe. Azt találta ki, hogy ő saját kezűleg készített gyűrűvel fogja megkérni kedvese kezét. Tekintettel arra azonban, hogy a fiatalember nem ékszerész, hanem mérnök, elhatározta egyrészt, hogy a hölgy majd utólag kap egy rendes gyűrűt is a lánykérés után, másrészt kitalálta, hogy a saját kezűleg gyártott ékszerbe beleépít egy kis technológiát is.

A gyűrű fehér és kék, áttetsző kövekkel van kirakva körbe-körbe, de egyébként egy teljesen hagyományos gyűrűnek tűnik. Ezt adta át a fiatalember szerelmének, aki igent mondott, majd felvette a gyűrűt. Aztán amikor megfogta szerelme kezét, az ékszerbe belehelyezett kövek világítani kezdtek. Kár, hogy csak egy próbáról van videó, magáról az eseményről nincs, mert a hölgy nyilván nagyot nézett, amikor a fények maguktól kigyulladtak a jegygyűrűjén.

Persze igazából nem maguktól gyulladtak ki, hanem a mérnök LED-eket helyezett a kövek mögé, amiket egy mandzsetta aktivált. A lánykéréshez ezt a mandzsettát kellett felvennie a lányt kérő férfinak az ing alá, és ha a gyűrű ennek a közelébe ért, világítani kezdett. Természetesen a leendő menyasszonynak annyira tetszett a gyűrű, hogy nem akar helyette másmilyet igazi ékszerésztől, hanem azt kérte lovagjától, gyártson le neki egy végleges verziót a lánykéréskor bevetett prototípus után.