Furcsa dolgokat produkál az élet: van, aki akárhova megy, nem jön össze neki a szerelem, más viszont olyan bizarr helyeken is képes párt találni, mint mondjuk egy evészavarosokat gondozó klinika. Bizonyos Lizzie Elsburg anorexiával került be egy amerikai intézménybe, negyven kilósan, itt jött össze Chris Glasgow-val, aki szintén étkezési zavarokkal küzd, csak az ellenkező előjellel. Ő nem tudja türtőztetni magát, 190 kilóra hízott fel. A korkülönbség köztük csak 4 év, a súlykülönbség azonban a legextrémebb állapotban 150 kiló volt, a szerelem azonban a jelek szerint ezt is át tudja hidalni, sőt, csökkenteni tudja.

A modern, táplálkozási zavarokat kezelő klinikákon bevett gyakorlat, hogy az alultápláltakat együtt kezelik a túlsúlyosokkal; a két ellentétes pólust képviselő személyeknek együtt kell élniük, hogy egymás hibáiból tanuljanak, és közeledjenek egymás, illetve a normalitás felé. Az elmélet különösen jól működött a gyakorlatban ennek az amerikai párnak az esetében. A 24 éves Lizzie Elsburg és a 28 éves Chris Glasgow azonban nemhogy szerelmesek lettek egymásba a klinikán, már el is jegyezték egymást, alig egy hónapnyi ismeretség után.

De a szerelem mellett nagy öröm az is, hogy a klinikai kezelésnek is megvolt a jótékony hatása, főként Elsburg esetében, aki idő közben a kritikus 40 kilós súlyról felhízott 57 kilóra, így a legújabb közös képeken már nem néz ki olyan vékonynak még mindig hatalmas vőlegénye mellett. Glasgow eddig 30 kilót fogyott a 190-ből, de menyasszonya megmondta neki, hogy ennyi nem elég, az esküvőt csak akkor tartják meg jövő nyáron, ha a vőlegény addig egészségesebb súlyra fogy le. Van tehát még miért küzdeni.

Glasgow egyébként ezt nyilatkozta a Daily Mailnek a találkozásukról: „sokkolt, amikor egy barátomtól megtudtam, hogy tetszem Lizzynek. Sose gondoltam volna, hogy én valaha is tetszhetnék bármelyik csajnak a világon, főleg egy olyan szépnek, mint Lizzie. Addig eszembe se jutott volna leszólítani egy olyan lányt, mint ő, mert azt gondoltam, hogy úgyis csak kinevetne.” De nem ez történt. A hízókúrázó Elsburg azt mondja, az első gondolata az volt a klinikán, hogy tányért szeretne cserélni a diétás étrenden élő Glasgow-val, de aztán felismerte, hogy mi kettejükben a közös: „rájöttünk, hogy mindketten el vagyunk szánva az evészavaraink legyőzésére, és ez az, ami összehozott bennünket.” Glasgow a klinika mellett egy parkban féltérdre ereszkedve kérte meg Elsburg kezét mindössze egy hónapnyi ismeretség után, ide kattintva egy videót is megnézhet róluk. Reméljük, boldogan folytatják tovább az utat a szerelem és az egészség felé – immár együtt.