Jo Johnston és Shaun Palmer 2011 januárjában találkozot először egymással. A Luton and Dunstable kórház betegei voltak mindketten. Johnston 196 kilós volt, Palmer 241. Ekkor még nem beszéltek egymással.

Nagyjából fél évvel később viszont újra találkoztak. Mindketten a kórház fogyókúrás programjának résztvevői voltak, és 2011 nyarán gyomorgyűrű-műtétre vártak, hogy megkönnyítsék a fogyásukat. “Ideges voltam a műtét miatt, de Shaunt előző nap műtötték, és azt mondta, minden rendben lesz” – emlékezett vissza a Daily Mailben Johnston az első beszélgetésükre.

A műtét után egymás mellé kerültek, csupán egy vékony kartonfal választotta el őket egymástól. A rövid lábadozás alatt összeismerkedtek, próbálták egymást támogatni a fogyásban. Aztán, amikor elengedték őket a kórházból, számto cseréltek.

Két héttel később megvolt az első randijuk, fagyizni mentek egy parkba, mert egyikük sem tudott szilárd táplálékot enni. Aztán összejöttek, és azóta is együtt vannak, együtt fogynak, együtt tornáznak, támogatják egymást a fogyásban.

Elég jól haladnak, nagyjából 2 év alatt összesen kb. 220 kilót fogytak le. Johnston 196 kilóról 82 kilóra fogyott, Palmer 241-ről 133-ra. Johnston nagyon boldog, hogy párra lelt Palmerben, mert régóta próbálkozik a fogyással, de korábbi kapcsolataiban a partnerei nem tudták megérteni a súlyproblémáit.

“Shaun olyan, mintha a hiányzó felem lenne, ennek így kellett történnie. Amikor elkezdtem a kezelést, még férjezett voltam, de a kapcsolat kisiklott a kezelés alatt. A férjem nem értett meg, de Shaun mindig ott volt, és támogatott” – mondta Johnston a Daily Mailnek.

A pár igyekszik szórakozva fogyni, háziversenyt tartanak, hogy ki tud egészségesebben táplálkozni, és ki fogy többet. Egyelőre a nő vezet, aki néhány kilóval többet adott le eddig, mint partnere.

És természetesen mindkettejüknek vannak olyan sikereik, amiknek nagyon örülnek. Johnston azt mondja, szinte nem is emlékszik arra, hogy mikor votl utoljára 85 kiló alatt, Palmer pedig annak örül, hogy nem az USA-ból kell már nagyméretű ruhákat rendelnie, hanem Londonban is megveheti a neki tetsző darabokat.

Mindketten alapvetően a helytelen étkezés miatt híztak el rettenetesen. Palmer 9 XL-es ruhákat hordott többek között azért, mert minden hétvégén lenyomott 32 üveg Smirnoff Ice típusú alkopopot a rengeteg kaja mellé. Csak a garantáltan elfogyasztott piában több mint 7200 kalória volt, ami egy átlagos felnőtt ember nagyjából 3 napnyi kalóriaszükséglete.

Barátnője előző kapcsolatában háromszor is elvetélt, és már eleve eléggé el volt hízva, de a vetélések után elkezdett azért enni, hogy jobb legyen a kedve. Próbált odafigyelni a kalóriabevitelre, de igazából semmit sem ért az egész. A reggeliket kihagyta, ebédre elősütött húsos pitét evett általában, vacsorára pedig egy négy főnek elég, konzerv csilis babot evett. Ezután megevett egy fél doboz fagyit, egy nagy tábla csokit, egy csokitojást, négy zacskó csipszet, valamint lefekvés előtt még négy szelet kenyeret négy tojással. Az egészet általában egészen megdöbbentő mennyiségű, 6 liter kólával kísérte le. Csak az érzékeltetés kedvéért, a 6 liter kóla nagyjából egy napra elég kalóriamennyiséggel rendelkezik, de ami sokkal ijesztőbb, a napi ajánlott cukorbevitel kb. háromszorasa van ennyi kólában.

Ezt az életmódot hagyták el teljesen Palmerék, odafigyelnek arra, hogy mit és mennyit esznek. “Shaun napról napra jobban néz ki, de belül ugyanaz az ember, mint eddig. Szeretem soványan és kövéren is” – mondta Jo Johnston.