Nemrég írt nekünk levelet szerelmi életéről két látássérült olvasónk is, egy srác és egy hölgy. Az ő beszámolóikhoz kedves – és teljesen más hangvételű – kiegészítés a brit Claire Johnson és Mark Gaffey története, amit a This Is Staffordshire lap tett közzé, de a pár szerepelni fog a brit ITV tévécsatorna vezetőkutyákról szóló realityjében is. Tényleg a kutyáké a főszerep ugyanis ebben a történetben: először ők jöttek össze, és ők hozták össze gazdáikat egymással. Igen, nekünk is a 101 kiskutya jutott eszünkbe.

A véletlen műve, hogy Johnson és Gaffey egy helyre és egyszerre vitték vezetőkutyáikat tréningre, és hogy mindkettejüknek labradorja van (Venice-nek és Roddnak hívják őket). A kutyaiskolai kiképzésen a két jószág feltűnően jóban lett egymással, Gaffey így nyilatkozott róluk: „mindig együtt játszottak. Az oktatók azt mondták, hogy ők csempészik be a szeretetet meg a romantikát a kurzusba, és tényleg össze is hoztak minket.

Az egy hetes tanfolyam végén az 52 éves férfit (és persze a két kutyát) meghívta a nála két évvel fiatalabb hölgy egy kávéra. Ekkor kezdődött a randizgatás, amiből Valentin-napon lánykérés is lett. Mivel Gaffey részt vett az „Én és a vezetőkutyám” című realityben, a stáb a lánykérést is lefilmezte, ez most került adásba Nagy-Britanniában. A lánykérés attól is különleges lett, hogy ahhoz, hogy a megfelelő felvétel elkészülhessen, Gaffey-nek négyszer kellett feltennie a kérdést – de a válasz persze minden alkalommal igen volt. Venice és Rodd is boldogok, hogy egy ágyban alhatnak, sőt, gazdáik nagy szerepet szánnak nekik a közelgő esküvőjükön. Alább egy (értelemszerűen angol nyelvű) videót tekinthet meg róluk.