Egy meglehetősen szaftos félrelépési sztorit tálalt a Sun a napokban. A főszereplő egy brit nő, bizonyos Lisa Andrew, illetve pontosabban az ő férje, Peter Bunyan, aki egy ideje már csalta a feleségét, mire az asszony rájött. A csavar a dologban annyi, hogy a férj a rendőrségen dolgozott, támogatásra szoruló nőkkel. Közülük válogatta ki a rendőrségi nyilvántartás alapján, hogy melyikkel van kedve egy-két pásztorórára, most megkezdheti hét éves börtönbüntetését.

Andrew és Bunyan több, mint tíz évvel ezelőtt házasodott össze, Cornwallban élnek, és a feleségnek évekig sejtése sem volt arról, hogy mit művel a férje a munkahelyén. 2011-ben azonban Bunyan azzal állított haza egy napon, hogy felfüggesztették az állásából egy letartóztatás közben elkövetett bakiért. Telt-múlt az idő, és az év szeptemberében a feleség megdöbbenve látta, hogy a férje kirúgásáról van egy cikk a helyi újságban. Még nagyobb volt a megdöbbenése azért, mert a cikkben szó sem volt letartóztatásról, hanem az újságból kiderült, hogy Bunyant azért tették ki a rendőrségről, mert tisztségével visszaélve szexuális viszonyokat kezdett a rendőrségi nyilvántartásban szereplő nőkkel.

A feleség így nyilatkozik a pillanatról, amikor kiderült az egész: „annyira megalázó volt pont így megtudni, hogy megcsalt a férjem. Éppen fodrásznál voltam a lenövésemet befestetni, amikor anyám telefonált, hogy olvassam el a cikket az újságban. Borzalmas volt – azt hittem, tökéletes életünk van a férjemmel. Fogalmam nem volt semmiről és még csak nem is gyanakodtam – annyira jól leplezett mindent.

Mint kiderült, Bunyan összesen öt évig csalta a feleségét, amíg ki nem rúgták. Volt egy második mobilja, amit a munkahelyén tartott, ezen beszélt le randevúkat olyan időpontokra, amikor szolgálatban kellett volna lennie. Általában a nők lakására ment, de olyan is volt, hogy az őrsön ejtették meg a pásztorórát. És amitől az egész annyira súlyossá válik, hogy a férjet végül hét év börtönre ítélték: Bunyan abból a rendőrségi nyilvántartásból szemelte ki magának a nőket, amelyikben azok szerepelnek, akik úgynevezett közösségi támogatásra szorulnak.

Így tehát a szeretőnek kipécézett nők mind különösen sérülékenyek és befolyásolhatóak voltak, a legtöbbjük egyedül nevelte a gyerekét és nem sokkal korábban vált családon belüli erőszak áldozatává. Miután informálódott a nőkről és volt férjeikről, ellátogatott hozzájuk otthonukba úgymond családlátogatásra. De olyan eset is előfordult, hogy Bunyan egy pszichiátriai problémákkal küzdő nőt biztatott fel arra, hogy küldjön neki a munkahelyi email-címére meztelen fényképeket magáról.

A férfi 2003-tól dolgozott a rendőrségen, és 2006 és 2011 között összesen négy nőt hálózott így be, miközben otthon egy tökéletesnek tűnő családban nevelte két kislányát, akik most 12 és 9 évesek. Amikor a lányok már egyre több helyről kezdték visszahallani édesapjuk történetét, Bunyan kénytelen volt nekik is elmesélni, mit tett, ami után a szülők még 3 hétig éltek együtt, amíg a férj talált egy másik lakóhelyet. Az eset nyomán indult büntetőeljárásban a volt rendőrt a hivatalos nyilvántartással való visszaélésért és hivatali kötelezettségei elhanyagolásárét ítélték el. Hét éves büntetésének letöltését márciusban kezdte meg. Volt felesége azóta talált egy új élettársat.