Általában a posztok tetejére szoktuk tenni a videókat ebben a blogban, hát ezúttal legalul van a videó, amit mellesleg kis híján a Helyszínelő rovatba tettünk. Kérjük, először olvassa végig a szöveget, aztán döntse el, hogy meg szeretné-e nézni a felvételt, ami annyira felkavaró, hogy miután a múlt héten felkerült Koreából a Facebookra, mostanra már az egész világot bejárta, de például ahol mi először találkoztunk vele (a Jezebelen), ott csak egy rövidített és vágott verzió van belőle. A videó alapján úgy érezheti az ember, hogy a nők egyenjogúságáért és egyáltalán emberszámba vételéért folytatott évszázados harcnak az ég világon semmi foganatja nem volt, ha a művelt nyugatról keletre érkező férfiak ilyet képesek megcsinálni csajozás címén.

A felvételt két, talán amerikai férfi készítette egy szórakozóhelyen – pontos származásukat nem lehet megállapítani, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy egyértelműen nyugatról érkeztek a helyszínre, Dél-Koreába. Itt egy szórakozóhelyen kinéztek magunknak egy csajt, de már önmagában az rengeteget elmond, hogy pont egy olyanhoz mennek oda, ráadásul bekapcsolt kamerával, aki szemlátomást többet ivott már a kelleténél az este folyamán. A lány kábult állapotát és nyilvánvaló számbeli- és erőfölényüket kihasználva fogdosni, majd lökdösni kezdik kiszemeltjüket, aki annyira azért nem kábult, hogy ne tudná azonnal kifejezni, hogy nem kér a férfiak közeledéséből. Dehát mint tudjuk, nem=igen – a két férfi ebben a szellemben röhögve és videózva folytatja a lány szexuális zaklatását.

Egyikük belenyúl a lány orrába is „látok ott egy fikát” felkiáltással, majd ugyanazt az ujját ezután lenyomja a lány torkán, miközben lökdösik-fogdossák menekülni képtelen áldozatukat. Közben folyamatosan szóban is alázzák a lányt. A kezdeti csöcsös beszólásoktól az egyébként szerencsére elég rövid videó végére eljutnak odáig, hogy ekkor már síró áldozatukat ronda kurvának nevezik, fogait cikizik és azt mondják neki, hogy menjen el plasztikai sebészhez, amint azt szerintünk minden koreai csaj teszi. A tortúrának azzal van vége, hogy a lánynak beszól zaklatóinak, sikerül felállnia és elmegy.

A videó kapcsán született rengeteg cikk és poszt sok újdonságot nem tud hozzátenni ahhoz, ami a felvétel első másodpercétől kezdve egyértelmű: elkeserítő, hogy vannak olyan férfiak, akik szerint ezt meg lehet csinálni valakivel, bárkivel, de főleg egy nővel és főleg csajozás címén/helyett, egyértelműen szexuális tárgyként kezelve az áldozatot. Innen már tényleg csak egy lépés a nemi erőszak, az pedig főként elkeserítő, hogy a két fiatalember a jelek szerint az egészet annyira viccesnek találta utólag is, hogy a videót megosztották a neten.

Pontosan az ilyen helyzetek miatt van, hogy azt szokás mondani a nőknek, hogy ezért nem kell kurvásan felöltözni és berúgni szombat éjszaka, ami egyrészt sajnos logikus következtetés, másrészt azonban mégis elfogadhatatlan, hogy az öltözéket bárki is engedélynek és beleegyezésnek tekinti zaklatáshoz, vagy akár nemi erőszakhoz. A férfiak úgy öltöznek fel a szombat esti részegeskedéshez, ahogy akarnak, tehát a minimum, hogy a nők is azt vegyék fel, amit akarnak. Idetehetnénk egy szavazódobozt arról, hogy olvasóink szerint felelős-e ez a lány legalább részben azért, hogy ezek a férfiak pont őt pécézték ki, de nem teszünk: erre a viselkedésre egyszerűen nincs mentség. Csak akkor nézze meg a videót, ha elmúlt 18 éves és nagyon el szeretne keseredni!