Nemrégiben tettünk közzé egy fölöttébb szimpatikus olvasói levelet, ami – jobb szakkifejezés hiányában mondjuk így – az idősebb nőkről szól. Maga a levélíró is idősebb nőként mutatkozott be, és remek érvekkel támasztotta alá, hogy miért érheti meg a férfiaknak felhagyni a fiatal csajok után való rohangászással, és egy érettebb, tapasztaltabb nőt választani. Egy 43 éves, Jackie Oakes nevű nő néhány napja szintén az idősebb nők nevében beszélt a nagyközönséghez, csak ő eredetileg a brit Sun magazinnál tette ezt, és az arcát is vállalta az egészhez.

Nyilván pénzért tette ezt, mert állításai arról, miért szereti annyira a fiatalabb férfi-idősebb nő típusú kapcsolatokban az utóbbi szerepet játszani, bizonyos pontokon jóval kevésbé szimpatikusak, mint amiket a mi levélírónk mesélt magáról. Legvadabb nyilatkozatai alább, de előtte annyit el kell mondanunk Oakes előéletéről, hogy két férje volt, az elsőnek kettő, a másodiknak három gyereket szült, de mindkettőt elhagyta, amikor úgy érezte, túl öregekké, begyepesedettekké és unalmasakká váltak. Most az ilyen kapcsolatra specializálódott, úgynevezett puma-társkeresőkön és éjszakai szórakozóhelyeken keresi magának a fiúkat, hogy bevezesse őket a szexualitás rejtelmeibe egy-egy hotelben töltött éjszaka során.

1. „Bocs, de nekem egy 29 éves már túl öreg” – Oakes azt mondja, ezzel a szöveggel pattintott le a múltkor egy fiatalembert, aki bepróbálkozott nála. Bizonyára viccesnek szánja, de nagyjából ugyanannyira bunkóság, ha ő mond egy ilyet egy férfinak, mintha egy férfi öregezne le egy nőt, életkortól függetlenül. Ha valaki nem jön be, el lehet küldeni felesleges bunkóskodás nélkül is, meglepő, hogy erre egy 43 éves nő nem jött még rá.

2. „Melyik idősebb nőt nem vonzzák a fiatalabb férfiak?” – Sosem szerencsés, ha valaki magából indul ki, és sajnos Oakes is ezt teszi. Azzal önmagában semmi baj nincs, ha ő a fiatalabbakra bukik, de miért lenne minden nő ugyanolyan, mint ő? Már önmagában az, ahogy Justin Bieber minden alkalommal szárazbugyi-cúnamit okoz a Kockahas blogban, bizonyítja, hogy az állítás azért nem minden nőre igaz, és főleg nem minden fiatalabb férfi tekintetében.

3. „Több, mint hízelgő valaki első partnerének lenni, mert így számukra automatikusan én leszek a nő, akit soha nem felejtenek el. Hány nő mondhatja el ugyanezt a férfiakról, akikkel lefeküdt?” – Oakes így indokolja meg, hogy a fiatalabb férfiak közül is miért főként a szüzeket szereti. A baj ezzel az egésszel csak az, hogy az következik belőle, hogy a hölgy semmi mást nem akar, mint bevésődni a férfiak agyába, teljesen mindegy, hogy miként. Kicsit olyan ez a hozzáállás, mint egy tehetségtelen graffitisé, aki rögtön felfúj egy béna taget a frissen festett fal közepére, csak azért, hogy ő legyen az első, aki belerondít. Oakes nem lehet túl jó az ágyban, ha saját bevallása szerint csak akkor tud emlékezetes maradni a férfiak számára, ha ő volt nekik az első.

4. „Úgy érzem, hogy a fiatalabb férfiak jobban vigyáznak és törődőbbek. Hajlandóak romantikázni és hallgatnak arra, amit a nő mond” – Itt válik egyértelművé, hogy mire vágyik Oakes igazából: arra, hogy a férfi kiszolgálja és mindenben teljesítse a kívánságait. Önmagában ez még nem lenne gond, a probléma csak akkor van, ha ő azt hiszi, hogy mindez a törődés az ő személyének szól. Miközben a férfiak nagy valószínűséggel úgy élik meg a dolgot, hogy ez az ára a szexnek. Ha Oakes úgy megy bele ezekbe az egyéjszakás kapcsolatokba, hogy csak szexet akar és kész, akkor minden rendben, de úgy tűnik, ő a törődés iránti vágyát próbálja ezen a módon csillapítani. A szeretetéhségre pedig valószínűleg nem túl jó gyógyír egy sorozatnyi szexkaland.

5. „Először ledöbbentem. De az egész teljesen legális volt, nem követtem el semmi törvénybe ütközőt, úgyhogy semmi okom nem volt arra, hogy kiakadjak” – Ezt egy olyan esettel kapcsolatban mondta Oakes, amikor egy szexpartneréről a numera után derült ki, hogy korábbi állításaival szemben nem 23, hanem csak 18 éves. (Nagy-Britanniában a 18 éven aluliakkal folytatott szexuális viszony büntetendőnek számít.) Először is: a megfogalmazásból egyértelmű, hogy ő is érzi, hogy 43 évesen azért ez már kínos, de próbálja meggyőzni magát, hogy mégsem. Másrészt a mondat azt a benyomást kelti, hogy nála az alsó korhatár csak a törvénytől függ. Ha nem lenne a törvény, kamaszokkal is szexelne?