Az alábbi történet közepében egy brit szerelmespár áll. Környezetvédelmi aktivisták, ráadásul egyikük egy kicsit híres: Natalie Hynde-nak hívják és a Pretenders együttesből ismert Chrissie Hynde lánya. A 30 éves aktivista egy 55 éves férfival jár, akit Simon Medhurstnek hívnak, a beceneve viszont Ülő Bika, természetesen ő is a környezetvédő. Amivel most bekerültek a hírekbe: kezüknél fogva összepillanatragasztották magukat. Ezzel egyrészt nemcsak azt fejezik ki, hogy sosem szeretnének elszakadni egymástól, hanem azt is, hogy szerelmükkel védik a környezetet. Az élő lakatot ugyanis egy kapu körül hozták létre saját magukból, hogy megakadályozzanak a természetet veszélyeztető fúrásokat.

Ha a romantikán kívül a dolog környezetvédelmi oldalára is kíváncsi, a hydraulic fracturing vagy hidraulikus repesztés kulcsszóra keressen rá, a magyar Wikipédia például nem rossz kiindulópontnak. Hynde és Medhurst azon az állásponton van, hogy a talajban található gázok kinyerésére ezt a repesztős technikát nem véletlenül tiltották be a világ több országában: az eljárás szennyezheti a talajvizet. Nagy-Britanniában azonban újra engedélyezték a hidraulikus repesztést, és már meg is van a legújabb helyszín, ahol a technológiát alkalmazni szeretnék. Az aktivistapár erre a helyszínre ment oda, és a lezárt terület kapuja köré ragasztottak magukból élő lakatot, hogy a munkagépek ne tudjanak bemenni és elvégezni ezt a bizonyos repesztést.

Fotók és videó is készült a romantikus demonstrációról, de a történet vége sajnos mégsem különösebben szívmelengető: Hynde-ot és Medhurstöt ragasztóoldószerrel szétválasztották, majd letartóztatták és elvitték, 25 aktivistatársukkal együtt. A beszámolók szerint a demonstráció egyébként már egy hete tart, de a ragasztós ötlet csak napok elteltével jutott eszükbe. Így nyilatkozott egy szemtanú: „egy pillanatra nem voltak rendőrök a kapunál, ők meg kihasználták az alkalmat, átugrottak a kapuhoz és összeragasztották magukat.” Ha belegondolunk az akció praktikus oldalába, a pár végülis örülhet, hogy hamar szétoldották őket, enni-inni és WC-zni például roppant kényelmetlen lett volna úgy, hogy mindkét kezük a másik kezébe van ragasztva, és még egy kapuszárny is ott van az ölelésben.