Nemcsak a Reddit felhasználói, hanem a Velvet férfi olvasói is falra tudnak olykor mászni a barátnőjüktől, függetlenül attól, hogy szeretik őket. Múltkori posztunkra reagálva így több levél is érkezett arra vonatkozóan (köszönjük őket!), milyen dolgok maradtak ki a felsorolásból: a rendetlenség, a zajongás, sőt, a sima menstruálás is idegölő némely férfi számára.

Várjuk egyébként női olvasóink véleményét is a témában, kíváncsiak vagyunk arra, ők milyen idegesítő dolgokat viselnek el nap mint nap kapcsolatukban. Leveleiket továbbra is a Randiblog email-címére küldjék, de most lássuk, férfiolvasóink mit nem csípnek csajaikban.

Rendetlen:

– „Képtelen akár csak minimális szintű rendet tartani maga körül. Táskát, ruhát otthagy, ahol épp sikerült ledobnia őket. Az asztalán tornyokban áll a szemét (pl. csokipapír, üres instantkávé), pedig a szemeteshez csak 15 fokot kéne dőlnie kinyújtott karral. Mikor már nem bírom és elkezdek takarítani utána, nyafogósan kijelenti, hogy pedig ő összeszedte volna.”

– „Mikor ő jön hozzám, a munka és egyéb teendőimhez mérten megpróbálok a lehető legalaposabban kitakarítani és szégyellem magam, ha valamire már nem jut időm. Ezzel szemben mikor én megyek hozzá, ő annyival beéri, hogy a szobában (koli) úgy-ahogy legyen annyi talpalatnyi hely, hogy el lehessen jutni ide-oda. Ha ezt kérdőre vonom, akkor jön az, hogy miért nem tudok örülni, hogy együtt vagyunk és különben is, amikor két éve először jött hozzám, akkor nem volt akkora rend.”

Nem talál semmit:

– „Mivel mindennek ott van a helye, ahol legutóbb sikerült landolnia, ezért sosem talál semmit és minden elveszett. Percekig kisgyerek módjára nyávog hogy „Hol van a tollam/telefonom/eperlekvár/ésatöbbi.., hová dugtad el?”. Gondolom, ő ezt viccesnek érzi, hogy engem is bevon. Ha esetleg ennél valami drágább, pl. fülbevaló, karkötő nincs meg, akkor gyakran könnyek is betársulnak a játékba, mert az a tárgy neki nagyon drága és közel áll a szívéhez, és mi lesz ha nem lesz meg.”

Valami pittyegő/zizegő kütyü mindig a kezében kell legyen:

– „Szinte állandóan valami kijelzőt bámul, legyen az a telefonja, tabletje, laptopja. Játszik, Skype-ol, facebookozik, kanapén, ágyban, asztalnál, étteremben, beszélgetés közben. Ráadásul a két telefonja, a tabletje és a laptopja is mindig be van jelentkezve mindenhova, úgyhogy ha valahonnan kap egy üzenetet, az egész lakás dalra fakad. Természetesen a telefonjait úgy szereti, ha a gombok megnyomásakor van csipogó/zizegő visszajelzés.”

Hisztis:

– „Ha valamit akar, de neked éppen nagyon nincs kedved/erőd hozzá, akkor jön előbb a nyaggatás, majd ha nem ér célt, akkor a hisztizés, addig, amíg be nem adod a derekad, csak hogy végre leálljon és nyugi legyen. Pl: el akar vinni egy olyan rendezvényre/helyre, ami téged teljesen hidegen hagy, vagy pedig kimondottan rosszul bírod. Ekkor először csak a célozgatások jönnek, hogy hú, ma lesz ez meg az, biztos jó lesz. Ha nem vágod rá, hogy menjünk, akkor jön a következő szint. Nem megyünk el rá? Biztos jó lesz! Ha erre sem vagy vevő, akkor jön a konkrét kijelentés, hogy pedig ő nagyon el akar menni, kísérd el, és persze ezeket egymás után sokszor vágja hozzád. Ha ez sem jön be, akkor lép életbe az érzelmi zsarolás.”

Érzelmileg zsarol:

– „A másik tipikus céelérési módszer/manipuláció, amikor szándékosan úgy állítja be a dolgot, hogy jó alaposan rosszul érezd magad, a lelkiismereteddel viaskodj, hogy te mekkora egy szemét vagy.”

Mindent kibeszél a barátnőjével:

– „Sok olyan dolgot is, amit pasik nem szoktak egymás közt megvitatni, és neked meg irtó ciki, hogy amikor összefutsz a legjobb barátnőjével, akkor tudod, hogy ő tudja, azt, amit te szeretnéd, hogy ne tudjon.”

Telebeszélik egymás fejét a barátnőjével:

– „Nem értik meg, hogy nincs két egyforma kapcsolat, nincsenek egyforma emberek, mindenkinek mások az igényei, így nem kell igazodni mások kapcsolatának a dolgaihoz. Ilyenkor ütnek be a derült égből villámcsapás dolgok, pl: mi nem járunk eleget buliba/színházba/moziba, stb... Te miért nem írsz neki szerelmes levelet/verset, mint a barátnője barátja, durvább esetben miért nem adsz neki szerenádot? Miért nem futsz te is napi 10 km-t, mint a barátnő pasija, miért hívogatsz/nem hívogatsz a munkahelyen/munkahelyről?”

Menstruál:

– „Óvakodjatok a piros betűs napoktól! Sok nőt ismerek, akik ezeken a napokon átmennek raplis sárkányba, és még az élő fába is képesek belekötni. Már reggel morcoson néznek rád, amikor még semmi nem történt, és ez a nap vége felé csak egyre rosszabb lesz. Ilyenkor jobb megtartani a távolságot, mert ekkor általában semmi nem jó, és minden érzelmi kitörést hatványozottan zúdítanak rád.”

Ellentmond önmagának:

– „Valamit megcsináltat veled valahogy, majd amikor újra megkér rá, akkor legközelebb is megcsinálod ugyanúgy, ahogy elsőre. No, ekkor jön a lecseszés, hogy pont fordítva kell, és ne okoskodj itt, mert tuti, hogy elsőre is pont fordítva csináltatta veled, csak te emlékszel rosszul. Egyszer-kétszer tényleg lehet, hogy rosszul emlékszel dolgokra, de amikor már sorozatban sokszor történik meg, akkor már kezd gyanús lenni, hogy nem te emlékszel rosszul, hanem az ő hangulata befolyásolja a dolgokat. pl: milyen sorrendben pakolj be a mosogatógépbe, evőeszközök helye a fiókban, a ruhák elrendezése a szekrényben, stb...”