Az európai/nyugati hagyományok szerint a menyasszonyi ruha fehér. Ezt a tradíciót a mostani tervezők legújabb alkotásai kezdik felrúgni, de a világ más tájain nincs is ilyen színbeli megkötés. A napokban Indiában volt esküvői divathét, és ahogy korábban is tettük más keleti országok rendezvényeivel, most is szemezgettünk a sajtófotókból.

Az Újdelhiben rendezett eseményeken elképesztő szépségű, egzotikus, különleges, nőies és csodálatosan elegáns ruhákat mutattak, és a divatbemutatók fényét olyan hírességek emelték, akiket már nemcsak Indiában ismernek – ott volt például a legutóbbi Cannes-i filmfesztivál egyik sztárja, Sonam Kapoor is.

Amiben ez a poszt kicsit a korábbi hasonlóktól: ezúttal nemcsak menyasszonyi ruhákat mutatunk, hanem a képösszeállítás végén található egy adag fotó vőlegényekről is. Talán ők még szokatlanabbak az európai szemnek, hiszen az öltöny-szmoking-frakk háromszögtől nem is állhatnának messzebb.

Nincs nyakkendő, nincs fényesfekete bőrcipő, nincs virág a gomblyukban, vannak helyette viszont gazdagon díszített sálak és övek, valamint sherwani nevű, térd alá érő kabátok, amik Indiában, Pakisztánban és Bangladesben a vőlegények hagyományos öltözékének számítanak. Kattintson a képre, nézze végig az összeállítást!