Legutóbb a Filatorigát környékéről mutattunk egy lánykérést, most azonban tengerekre és szigetekre kalauzoljuk el a Randiblog olvasóit, egyszerre három lánykérős történettel – egyik romantikusabb, mint a másik. Az elsőről fotóink vannak, a főszereplő vőlegény egy 39 éves brit, bizonyos Jeremy Curtis. Ő Guernsey szigetét választotta helyszínül (ez Anglia és Franciaország között van a La Manche-csatornában). Az előkészületekhez jókora önkéntes csoport is hozzájárult: egy strand homokjába gereblyézték bele a nagy kérdést. Curtis bekötötte barátnője, Jennifer Ayris szemét, és úgy vezette el a helyszínre, azt mondta neki, piknikezni fognak. A 31 éves menyasszony maga gereblyézte bele az igent a homokba. A másik két sztoriért görgessen lejjebb!

Megint egy brit fiatalember és megint egy sziget, de most kicsit egzotikusabb a helyszín a La Manche-csatornánál. Garth Chamberlain brit rögbisztár Favigana szigetét választotta, ez Olaszországhoz tartozik és Szicília mellett van. Kihasználta, hogy barátnője, Tess Montgomery modellkedik, ezért, amint azt a fenti videó is mutatja, miután engedélyt kért a Svédországban élő apától a lánykéréshez, megszervezett barátnőjének egy álmelót az olasz szigetre. Montgomerynek úgy tűnt, mintha az ügynöksége küldte volna el egy újabb fotózásra egy egzotikus helyszínre – annál nagyobb volt a meglepetés, amikor fotós helyett a barátja jelent meg egyszer csak a döbbenetesen szép, tengerpanorámás teraszon. Gyönyörű pár, hatalmas műgonddal kivitelezett videó alább.

Ewi és Christine pedig valamivel még délebbre ment, Málta szigetére. Ők azonban nem a szó szoros értelmében vett tengerparton jegyezték el egymást, amint az az alábbi videón is látszik. A pár a tengeri élővilágot bemutató akváriumba ment el Máltán, és a mit sem sejtő hölgy érdeklődéssel barangolt a víz alatti folyosókon. Aztán az üveg mögött egyszer csak feltűnt egy búvár. Ezt még bizonyára csak viccnek gondolta, de aztán a búvár elővett egy feliratot: „hozzám jössz feleségül?” Érdemes végignézni a videót ezért a pillanatért. Persze itt is volt gyűrű és pezsgő, Ewi köszöni az akvárium munkatársainak, hogy lehetővé tették a meglepetést, mi pedig köszönjük Ewinek, hogy feltöltötte a videót az internetre.