A mai hírek között volt egy történet egy tragédiába torkollott esküvőről: egy brit lakodalom egyik pillanatról a másikra változott örömünnepből gyásznappá. Bizonyos Alan Bates 65 éves volt, és lánya esküvőjén vett részt. Betegségnek semmi jelét nem mutatta, jókedvvel vett részt a ceremónián, fényképezkedett is, mindent úgy tett, ahogy azt az örömapák szokták tenni. Mivel állítólag nagyon izgult a beszéde miatt, megkérte, hogy hadd essen túl rajta minél hamarabb, ezért még a vacsora előtt pohárköszöntőt mondott lánya és újdonsült veje tiszteletére. A beszéd közben azonban egyszer csak elhallgatott és összeesett. Kihívták a mentőket, de már nem lehetett rajta segíteni, Bates pár órával azután meghalt, hogy a fotóösszeállításban látható fényképek készültek róla.

A menyasszonyt Charlotte Galbraithnek hívják, 36 éves, és egy barátja azonnal kikísérte a teremből, amikor az örömapa a beszéd közben összeesett. Míg a menyasszony kétségbeesetten várakozott a folyosón, a bácsit két vendég próbálta újraéleszteni, egyikük tűzoltóként dolgozik, másikuk elsősegély-vizsgával rendelkezik, de nem tudták Batest életben tartani, aki eszméletét sem nyerte vissza többet. Kiérkeztek a mentők, és bevitték az örömapát, vele ment a menyasszony és a 42 éves vőlegény is, Steve Galbreaith is. A férfi a kórházban meghalt.

Az egyik szemtanú, a galériában megtekinthető képeket készítő fotós így számolt be az eseményekről, illetve arról, amikor a lakodalom nyitányaként Bates elkezdte mondani beszédét: „az örömapa éppen csak felállt és elmondta az első poénját, amikor összesett. Nagyon hirtelen történt: az egyik percben még állt, a másikban összeesett. A legtöbb vendég azt hitte, hogy ez is a vicc része, ezért mindenki nevetett.” Az eset még tavaly októberben történt, de a pár csak most tette közzé a fotókat, amik pár órával a tragédia előtt készültek. A menyasszony így nyilatkozott most: „persze szép lett volna egész estés lakodalmat tartani, de végülis az a fontos, hogy még édesapám kísérhetett az oltár elé, hogy láthatta az esküvőnket, hogy egyáltalán összeházasodhattunk.” Az eset után a násznép tagjai Bates emlékére összedobtak egy életmentő defibrillátor-készülékre, amit annak a hotelnek adományoztak, ahol a haláleset történt.