Kaptunk egy sajtóközleményt a szexrandi.hu oldaltól. Azt mondják, egy kérdőív segítségével megszondáztatták júzereiket most októberben, és megtudtak tőlük egy csomó érdekeset szerelmi és nemi életükre vonatkozóan. A legérdekesebb adatokat alább foglaljuk össze.

Az első téma a szüzesség elvesztése, erről sokat volt már szó itt a Randiblogon is az utóbbi időben. Most megtudtuk, hogy Magyarországon minden második ember 16 és 18 éves kora között veszti el a szüzességét, de mivel a lányok korábban érnek, ők általában fiatalabbak, amikor átélik életük első szexuális élményét. Öt lányból csak egy van, aki 18 évesen még nem feküdt le fiúval, azaz érettségikor még szűz, ez ugye 80%-os arány. A fiúknál kevesebben vannak, akiknek sikerül ilyen hamar elveszteni, nekik a 60%-uk mondta azt, hogy még kiskorúnak számított, amikor először szerelmeskedett. Akik a legtovább várnak, 25 évesen azok is általában beadják a derekukat – a maradék 1-2% szűz volt a válaszadás időpontjában. Ebből bizonyos magabiztossággal le lehet vonni azt a következtetést, hogy aki 25 éves koráig nem szexel, az szűz marad haláláig. Vagy legalábbis addig, amíg egy szexpartnerkeresőn nem válaszol egy kérdőívre.

Szintén megvitattuk már a Randiblogon, hogy hány extől ki minek számít. Persze ez a felmérés is azt tükrözte, hogy a nőknek kevesebb szexpartnerük van, mint a férfiaknak, de mondjuk fejben elég nehéz összerakni, hogy ez így tényleg kijöhet-e a valóságban. Mindenesetre ha tényleg az igazat válaszolta mindenki, akkor a nőknek csak 10%-ára igaz, hogy 50-nél több szexuális partnerre tekinthet vissza, míg a férfiaknak kb. egyharmada feküdt már le 50-nél több nővel. A felhasználók 12%-a nem is állt meg ötvennél, ők azt mondják, a századikon is túl vannak már. Az átlagos partnerszám mindenesetre 20 és 50 között van, de emlékeztetünk megint, hogy ez a szexpartner-kereső felhasználóira igaz, tehát valószínűleg a monogám kapcsolatban élő többségnél azért simán lehet 20 alatt is ez a szám. Mindenesetre 5% mondta azt, hogy 10-nél kevesebb partnere volt eddig, és újabb 5% azt, hogy 10 és 20 között van eddigi szexuális hódításainak száma.

A felmérésből kiderült az is, hogy minden hatodik kitöltő havonta csupán csak egyszer-kétszer szeretkezik (vagy rosszabb esetben egyszer sem). Legtöbben a havi 10 szeretkezést jelölték meg átlagnak, tízből négyen pedig ennél még gyakrabban bújnak ágyba partnerükkel. A kitöltők 8%-a naponta szeretkezik partnerével, és meglepő lehet, de pont a 40-50 éves korosztály az, aki ennyire aktívnak mondja magát az ágyban.