Mindig aktuális az a téma, amikor az embernek közbejön egy váratlan randi/egyéjszakás kaland, és nem ott tölti az éjszakát, ahol gondolta volna, de egy brit kutatás szerint mostanság különösen sokakkal fordul majd ez elő. Méghozzá a céges karácsonyi partik miatt. A Daily Mailen találtuk azt a roppant hasznos információt egy friss kutatásból, hogy már egymillió brit állampolgárral előfordult, hogy a szexuálisan általában túlfűtött munkahelyi karácsonyi parti után a sajátja helyett valamelyik kollégája ágyában landolt, és másnap reggel már nem volt idő hazamenni átöltözni. Így a karácsonyi buli másnapján a brit irodák tele vannak olyan emberekkel, akik még mindig ugyanabban a ruhában vannak, amiben a parti napjának nekikezdtek.

Az angol kifejezés erre a jelenségre a walk of shame, azaz szégyenséta. Mármint az a szégyenséta, amikor az ember a romantikus, másnál töltött éjszaka után másnap reggel/délelőtt sétál haza az előző napi, mosatlan-gyűrött ruhában, vagy még rosszabb, nem is haza, hanem be a munkahelyére. Mondjuk azért van még ennél is kellemetlenebb és szégyenletesebb: a fent hivatkozott kutatás szerint a britek 6%-ával fordult már elő, hogy a céges karácsony után nyilvános helyen aludtak el, mondjuk a buszmegállóban. De most ne kanyarodjunk el az alkoholizmus irányába, hanem maradjunk a spontán romantikus éjszakáknál.

Szóval ha bevállalja az ember, hogy egyéb tervei ellenére egy romantikus este után nem otthon, hanem újdonsült (vagy nem annyira újdonsült) szerelménél alszik, elég sok kényelmetlenséggel kell számolnia. Ugye egyrészt ott van a ruhaprobléma, hogy másnap megint ugyanabban a szerelésben kell elindulni, csak rondábban, büdösebben. Ezt nőknél súlyosbítja, hogy ha egy férfihez mennek fel aludni, akkor ott valószínűleg nem fog rendelkezésre állni az esti és a reggeli rutinhoz szükséges sminkcucc-arzenál. Ha nincs meg minden a kézitáskában, abból baj lehet.

Önnel elő szokott fordulni, hogy hirtelen elhatározásból ott alszik valakinél?

Éjszakára kivevős kontaktlencsét viselők sem szokták maguknál tartani folyamatosan az összes szokásos kegyszert, ezért számukra különösen kockázatos hirtelen ötlettel bevállalni egy másholalvást, mert nagyon rosszat tesz a szemnek, ha egy éjszakára nem veszik ki belőle a lencsét. És persze a másnapot súlyosbíthatja a másnaposság is, feltéve, hogy a hirtelen döntést, hogy nem otthon fogunk aludni, alkoholos befolyásoltság alatt hoztuk meg. Ha az ember nem egyedül lakik, akkor másnap ezen kívül valószínűleg el kell magyarázni, hogy miért nem aludt otthon, ami bizonyos helyzetekben szintén kissé kínos lehet. De persze még mindig jobb, ha másnap reggel az ember hazamehet először, és nem kell egyenesen bemennie a munkahelyére. Önnel már fordult elő ilyesmi? Szavazzon, vagy mesélje el részletesebben!

Hozzászólna?

Kövessen minket a Facebookon, ahol lehet kommentelni! De emailt is írhat a Randiblog címére.