Annyiszor írunk rosszul sikerült első randikról, hogy most jól jön végre egy sztori egy olyanról, ami sokkal jobban sikerült a vártnál: a srác ugyanis megmentette a lány életét, rögtön az első találkozón. Mondjuk nem egy szuperhősös filmbe illő jelenetre kell gondolni, a brit Stephen Kittles nem a száguldó vonat elől szabadította ki a sínekhez kötözött barátnőjét, egyszerűen csak azt mondta neki, hogy forduljon orvoshoz. Igen, a valós életben az ilyen apróságok azok, amik életet tudnak menteni, és igazi hősnek ahhoz kell lenni, hogy az ember ezeket a pillanatokat felismerje. Na, de nem szeretnénk túldramatizálni ezt a kedves angol történetet, alább olvashatja a részleteket.

Szóval Chery Wray 22 éves, és amikor 2009-ben először randizott Kittlesszel, éppen nagyon fájt az oldala, de azt hitte, csak meghúzódott egy izom, mert éppen egy közértben dolgozott akkoriban, és sokat kellett emelgetnie az árukat.

Kínos lehet, amikor az ember először randizik valakivel, és egy mozdulatnál felkiált a fájdalomtól, de Wrayjel pont ez történt. Azt mondja, nem akarta, hogy potenciális barátja kényeskedő hipochondernek nézze, ezért próbált úgy tenni, mintha semmiség lenne az egész. Kittles ennek ellenére erősködött, hogy a lány mindenképpen menjen el orvoshoz, és ennek hatására Wray aztán tényleg el is ment. Az első randi egyébként jól sikerült, annyira, hogy Kittles már az ultrahangra is elkísérte új barátnőjét.

Az ezt követő eseményekről Wray így számolt be: „munkába menés előtt az orvos felhívott az eredménnyel. Rögtön tudtam, hogy valami komoly baj van, mert egyébként miért hívna maga az orvos”. Mint kiderült, daganatot találtak a hasnyálmirigyén, ami könnyen rákossá is válhatott volna.

Wrayt nem sokkal 18. születésnapja után műtötték meg, áttétet nem találtak nála, de a daganaton kívül még a lépét is kivették. A műtét során kiderült, hogy a daganat annyira gyorsan nőtt, hogy ha a lány sokáig halogatja még a vizsgálatot, könnyen hasnyálmirigyrák alakulhatott volna ki nála, ami az egyik legnehezebben legyőzhető ráktípus. Wray azóta természetesen már felépült, és egészségesen él, de évente rákszűrésre kell járnia. Kittlesszel már el is jegyezték egymást, de az esküvő dátuma még nincs kitűzve.