A legszebb romantikus történeteket a hétköznapi élet produkálja, így azok gyakran a Facebookról indulnak ki, hétköznapi emberek rendkívüli posztjaiból. Ilyen történet ez a mai is, és a főszereplő a tavaszi bostoni robbantás egyik túlélője, James Costello. Ő maga is súlyos sérüléseket szenvedett a merényletben, két testvére és még egy barátja pedig elvesztette a lábát a robbantás következtében (rengeteg ilyen személyes tragédia történt aznap). Nem lehet egyszerű egy ilyen traumát feldolgozni, de Costello azt írja, most már érti, miért kellett ennek a sok szörnyűségnek megtörténnie. A sztorit a WCVB nevű híroldal írta meg, alább találja a legfontosabb részleteket.

James Costello a cél közelében szurkolt az április 15-i futóversenyen, és közel volt az egyik bombához. A robbanás következtében súlyos égési sérüléseket szenvedett és heteket töltött kórházban. Egy idő után átkerült egy rehabilitációs intézetbe, ahol Costello összefutott bizonyos Krista D’Agostinóval, aki nővérként dolgozott ott. Kiderült, hogy van néhány közös ismerősük, és beszélgetésbe elegyedtek. Később ezt írta róla Costello: „miután párszor beszélgettünk, rájöttem, hogy azon kívül, hogy gyönyörű, nagyon kedves is. Valahogy rávettem, hogy jöjjön el velem egy jótékonysági eseményre, amit pár randi, majd olyan hónapok követtek, amikor elválaszthatatlanokká váltunk.

Egy jótékonysági akció keretében a bombatámadás túlélői számára a napokban egy európai utazást szerveztek, amire Costello már újdonsült szerelmével ment el, akivel sosem ismerhették volna meg egymást, ha a férfi nem esik áldozatul a merényletben. Az utazás egyik állomása Lyon volt, Franciaországban, ahol Costello meg is kérte D’Agostino kezét. A válasz természetesen igen volt, a jegygyűrű fotóját a Facebookon már közzé is tették (lásd alább). „Most már értem, miért kellett belekeverednem ebbe a tragédiába: azért, hogy találkozzak a legjobb barátommal és életem szerelmével” – írja most már Costello.