Ha valakivel valami problémánk van, a legjobb mindig civilizáltan megbeszélni a dolgot az illetővel. Amennyiben nem így teszünk, valószínűleg nem segítünk a helyzeten, sőt, extrém esetben bírósági ügy lesz belőle, és még a hírekbe is bekerülünk. Így járt a mai poszt főszereplője, Ann Duffy. Ő egy 50 éves angol nő, akinek van egy bátyja, a bátynak pedig egy szerelme. Duffy összeveszett a sógornőjelöltjével azzal kapcsolatban, hogy hogyan gondoskodjanak a testvérpár idős édesanyjáról. Mivel tavaly novemberben ennek a bizonyos sógornőjelöltnek és Duffy bátyjának éppen küszöbön állt az esküvője, a bosszúszomjas asszony úgy döntött, legjobb lesz, ha további megbeszélés helyett meghoz egy döntést szeretett bátyja helyett.

Elég nagy lehetett a derültség a plymouthi rendőrőrsön, amikor egy nő betelefonált, hogy valaki visszaélt a személyazonosságával és lemondta a nevében az esküvőjét, de persze miután egy kicsit kivizsgálták az ügyet, már nyilván nem tűnt annyira viccesnek az extrém mértékben elfajult családi viszály. Ez a bizonyos báty és a sógornő, azaz David és Sandra Greatrex azóta már összeházasodott, de akkor úgy nézett ki, hogy David húga, azaz Ann Duffy miatt tényleg meghiúsul az általa ellenzett frigy.

Az asszony ugyanis betelefonált az anyakönyvvezetői hivatalba, és Sandra Greatrexnek, a menyasszonynak adta ki magát, amit a hivatalban minden további nélkül bevettek, és a betelefonáló kérésére törölték is az esküvőt. Mindez tavaly november 5-én történt, az esküvő mindössze 20 nappal később lett volna. Duffy a sikeres hívás után nem sokkal telefonált még egyszer, ezúttal a bátyjáékhoz, ezzel a szöveggel: „na ezt hangosítsd ki, megspóroltam neked egy válást. Lemondtam az esküvőtöket. Átküldjem a megerősítő e-mailt?

Ezek után a feldühödött menyasszony a rendőrséghez fordult és feljelentette a lakodalmat megtorpedózó Dufffyt. A perpatvarból bírósági ügy lett annak ellenére, hogy az esküvőt hamarosan újra befoglalták, egy nappal az eredeti dátum utánra, úgyhogy a húg végülis csak 24 órányi késést ért el az egész trükkel. Illetve ezen kívül még annyit, hogy a bíróság feltehetőleg bűnös fogja találni zaklatás vétségében, a most indult tárgyalássorozat végén. Duffy továbbra is fenntartja, hogy szereti a bátyját, de utálja annak feleségét, és meg van róla győződve, hogy nem illenek össze.