Ha valakinek hosszabb kapcsolata ért véget, 3 vagy akár 7 év kihagyás, esetleg még több idő után nem egyszerű újra elkezdeni a randizgatást. Ilyenkor nagy szolgálatot tesz egy jó haver, aki segít szép lassan visszatalálni a csajozós/pasizós életbe, persze nem a szakítás után rögtön másnap, hanem amikor az illető kész van rá. Ez akár egy első tanács is lehetne az ilyen szárnysegédek részére: ha túlságosan friss és fájdalmas a szakítás élménye, nem szabad még forszírozni az egyedülállóvá vált ismerősnél a csajozást/pasizást. De a Jezebel ezen kívül még 4 tanáccsal szolgál erre a szituációra, amit egy továbbival megtoldottunk – az így kiegészült lista alább olvasható.

1. Le a béna kifogásokkal! – Amikor úgy érezzük, hogy már biztosan eljött az ideje egy új kapcsolatnak, illetve a baráton/barátnőn látszik, hogy most már inkább a magánytól szenved, mint a szakítás sebeitől, akkor nem szabad hagyni, hogy béna kifogásokkal félénkségből otthon maradjon. Ha tudjuk, hogy egy hozzánk közel álló személy ismerkedne, ajánlkozzunk fel szárnysegédnek, hívjuk el társaságba, bulikba, bárokba, adjunk neki alkalmat arra, hogy csajozzon/pasizzon!

2. Védelem az időpazarlók ellen – Aki már évek óta nem randizott, az valószínűleg nehezebben méri fel társaságban, hogy ki az, aki tényleg érdeklődik iránta, illetve ki az, aki csak hülyíti, esetleg mindössze beszélgetni vagy kizárólag szexelni szeretne, de nincsenek komolyabb szándékai, és ki az, akivel kapcsolatban tényleg felmerül a románc lehetősége. Ha a szárnysegéd azt látja, hogy pártfogoltja olyan csaj/pasi mellett lebzsel egész este, akivel teljesen esélytelen, hogy összejöjjön egy épkézláb kapcsolat, akkor a szárnysegéd egy idő után diszkréten felhívja erre haverja figyelmét, hogy ne pazarolja feleslegesen az idejét, ha tényleg csajozni/pasizni akar.

3. Tiltott témák – A jó szárnysegéd nemcsak elviszi magával frissen egyedülállóvá vált haverját a buliba, aztán otthagyja egyedül a tömeg közepén, hanem próbálja minél több embernek bemutatni, hátha összejön valami. A bemutatkozás után pedig segít, hogy a beszélgetés megfelelően induljon el, egy csomó dolgot ugyanis ilyenkor nem szerencsés szóba hozni. Ha a frissen egyedülállóvá vált barát rögtön az exét kezdi emlegetni vagy zavarában valami egyéb otrombaságot mond, a tökéletes szárnysegéd gyorsan másfelé tereli a beszélgetést.

4. Lelépni tudni kell – Ez ugyan az eredeti listában nem szerepel, de szerintünk vétek lenne kihagyni: a segítőnek azt is fel kell tudnia ismerni, hogy mikor jutott olyan stádiumba a beszélgetés, hogy rá már nincs szükség. A  randizást újrakezdő haver/havernő a frissen megismert személlyel, ha minden jól alakul, egy idő után ugyanis nyilván kettesben szeretne beszélgetni, és a szárnysegéd akkor a legtapintatosabb, ha felismeri ezt a pillanatot, és innentől kezdve már csak távolról figyeli az eseményeket.

5. A sikert meg kell ünnepelni – Az utolsó tipp pedig talán kicsit ironikus, de azért van benne valami: ha az este flörttel, telefonszámcserével vagy valami még többel zárul, azt érdemes nyomban megünnepelni például egy pohár itallal. Hadd lássa a szinglik közé visszakerült barát/barátnő, hogy továbbra sem olyan ördöngösség ez az egész, tudatosítsuk benne a sikerélményt, így legközelebb kevésbé lesz félénk, és talán már nem is lesz szükség szárnysegédre.