Angliában egy nő szerelmes lett egy férfiba, és egyszerűen nem tudta elviselni, hogy az illető egy másik csajjal jár. Folyamatosan kereste a kapcsolatot a férfival, illetve közben próbálta a barátnőjét a lehető legdurvább eszközökkel lejáratni, illetve elmarni a pasi mellől, menet közben pokollá téve az életét annak a férfinak is, akiért elvileg rajongott. A Daily Mail onnan értesült a sztoriról, hogy persze bírósági ügy lett belőle.

A sztori valószínűleg azzal a mozzanattal kezdődik, amikor a Nagy-Britanniába bevándorolt későbbi zaklatónő, Marta Guskiewicz nagy szerelme 2007-ben elhunyt. A pultosként dolgozó nő valószínűleg azóta sem tudta feldolgozni a tragédiát, és ez valószínűleg némi magyarázattal szolgál mostani bizarr viselkedésére. Magyarázattal, de mentséggel nem.

Az általa zaklatott pár két tagját úgy hívják, hogy Craig Outhwaite és Hollie Waddington. Outhwaite a bárban találkozott Guskiewiczcel, ahol dolgozott, de csak megismerkedtek futólag és a Facebookon is bejelölték egymást, különösebb kapcsolat azonban nem alakult ki közöttük – vagy legalábbis a férfi ezt hitte. Outhwaite 2012 októberében Afganisztánba került, mivel a seregben szolgált, és amíg távol volt, barátaival és ismerőseivel a Facebookon keresztül kommunikált. A 29 éves, lengyel származású hölgy ezen ismerősök között volt, és amikor Outhwaite visszatért, a nő elkezdte folyamatosan telefonon hívogatni, ami odáig fajult, hogy a férfi letiltotta rajongója számát.

Guskiewicz innentől kezdve a Facebookon üzengetett neki, majd egyszer csak hívatlanul felkereste Outhwaite-et a lakásán. A férfi ekkor éppen a barátnőjével volt otthon, így nem meglepő, hogy be se engedte a levakarhatatlan csajt, hanem udvariasan megkérte, hogy távozzon. Amikor a nő folytatta a hívásokat, hatósági figyelmeztetésben részesítették, mivel ez a magatartás már zaklatásnak minősül. A dolognak azonban nem sok foganatja volt, Guskiewicz most karácsonykor egy saját magáról készült fotóval ajándékozta meg a férfit Facebookon keresztül: a képen hiányos öltözékben volt látható, a fenekét mutatva a fényképezőgépnek.

Guskiewicz a közösségi oldalon felhasználónevét is megváltoztatta, vezetéknevét átírta Outhwaite-re, majd posztolta a férfi telefonszámát, hozzátéve, hogy egy lotyóval él együtt, és prostizik meg drogozik. Ezen kívül küldött Outhwaite-nek postán egy férfimagazint és benne készpénzt, de a legdurvább húzása az volt, hogy szintén a Facebookon készített egy kamuoldalt Outhwaite barátnőjének fotójával, és hirdetési szöveggel, ami prostitúciós szolgáltatásokat reklámozott: „minden, amit akarsz, bármi, 20 fontért, mocskos, ronda ribancok”.

A zaklatás még idén januárban is folytatódott, amíg végülis bíróság elé került az ügy. Guskiewicz elismerte bűnösségét, és büntetése 40 óra közmunka mellett az, hogy 12 hónapig egy pártfogó utasításait követve kell élnie, aki természetesen ellenőrzi, hogy a zaklatás ne folytatódjon. A nőnek tilos bármilyen módon kapcsolatba lépnie Outhwaite-tel, én nem mehet a férfi lakásának 500 méteres körzetébe sem. A szereplők fotóit itt tudja megnézni, itt pedig olvashat egy hasonló magyar sztorit, amit egy olvasónk küldött be, ahol azonban a férfi exe viselkedett olyan módon, ami már a zaklatás határát súrolja. Ha önnek is van hasonló története, szívesen meghallgatnánk, kérjük, küldje be a Randiblog email-címére!