Karácsony előtt érintettük azt a témát az évvégi irodai partik kapcsán, hogy milyen kínos tud lenni a másnap, amikor az embernek egyszer úgy alakul az estéje, hogy összejön valakivel, és aztán ott is alszik újdonsült ismerősénél. Az ilyen egyéjszakás kalandok másnapján van az, amit angolul walk of shame-nek szokás hívni: arról a kínos reggeli sétáról van szó, amikor az ember még az előző napi, szétbulizott szerelésében (sminkjében) kúszik haza, rosszabb esetben nem is haza, hanem be a munkahelyére.

Az ilyen egyéjszakás kalandok másnapjának kínjait lehet enyhíteni ezzel a Walk of Shame Kit nevű túlélőfelszereléssel, ami félig poén, de félig komoly is, ráadásul jótékony célú, mert a termék bevételével egy mellrákellenes alapítványt támogatnak. A készletnek az a hátulütője, hogy egy marha nagy konzervdobozra emlékeztet, azaz egy normális női kézitáskában nem fér el, az ember nem hordhatja magánál minden nap, arra számítva, hogy na, hátha ma véletlenül belefutok egy ottalvós kalandba. Buliba se viheti magával kényelmesen az ember, mert ahhoz is túl nagy, esetleg az autójukba tehetnek belőle egyet azok, akik kocsival járnak.

De a készlet honlapjáról az is kitűnik, hogy nem csak a nők képezik a potenciális vásárlók körét, hanem agglegényeknek is ajánlják, hogy szerezzenek be egy ilyen dobozt, aztán ha legközelebb felvisznek magukhoz valakit, az illetőnek rögtön egyszerűbb dolga lesz másnap reggel. Sőt, talán könnyebb is egy hölgyet hazacsábítani a lakásra, ha biztosíthatjuk, hogy nem lesz gondja a következő reggellel sem, mert van otthon egy praktikus Walk of Shame Kit.

És akkor végre nézzük meg, hogy mit is tartalmaz egy ilyen készlet. Először is van benne reggelre egy pár papucs, zuhanyzás utánra egy tiszta ruha, hogy mekkora méret, azt nem tudjuk. Van benne fogkefe fogpasztával, törlőkendő, napszemüveg, és valamiért egy hátizsák is. Plusz azoknak, akik angolosan távoznak a tett színhelyéről, mielőtt a férfi felébredne, van benne egy előre legyártott kártya, amin jelezhetjük, hogy várjuk-e alkalmi partnerünk hívását a jövőben, és ha igen, milyen számon. Egy problémával kevesebb.