Ha úgy fogalmazunk, hogy a britek egy része számára számára a barátok fontosabbak egy kósza dugásnál, akkor szinte sajnálja az ember, hogy csak 5%-ról van szó. Az adat azonban nem pontosan erre vonatkozik: a Metro című brit lap szerint a Durex nevű cég felmérése egészen konkrétan azt találta, hogy a britek 5%-ánál már előfordult, hogy szex közben Facebookozott. Azok között, akik bevallják, hogy használták már a közösségi oldalt intim együttlét közben, kétszer annyian vannak a férfiak, mint a nők. Vajon miről csetelgethettek szex közben a haverokkal? Ezt sose fogjuk megtudni, de a legkézenfekvőbbnek az tűnik, ami éppen kéznél volt, és ami amúgy is a férfiak egyik kedvenc témája: az szexről.

Persze a nagyvárosban (azaz Londonban) élők azok, akik még a legintimebb percekben sem képesek félretenni az okostelefonjukat. Közöttük többen vannak azok, akik facebookoztak már numera közben, és egyötödük (20%-uk) vallja be azt is, hogy szerelmeskedés közben is elolvassák az érkező üzeneteket és felveszik a telefont, ha pont csöng. Ugyanerre egész Nagy-Britanniában csak 15% vetemedik.

Ön facebookozott már szex közben?

Érdekes módon szinte pont kétszer ennyien vannak, akik azt mondják, hogy a technológia bezavar a szexuális életükbe: 33% nyilatkozta ezt, kb. minden harmadik ember. Nagyjából ugyanennyien, a megkérdezett 2000 ember 30%-a mondta azt, hogy előfordult már, hogy partnerét szex közben megzavarta egy okostelefon. Ebből valószínűleg arra következtethetünk, hogy aki maga facebookozik, SMS-ezik vagy telefonálgat, azt nem zavarja, hogy telefon van a másik kezében, miközben az egyikkel partnerén babrál, csak magát a partnert idegesíti az ilyesmi – nem csoda. Persze ők örülhetnének, hogy egyáltalán sikerült eljutniuk a szexig: 60% bevallja, hogy az ágyban több időt szokott eltölteni okostelefonos játékokkal, mint intim együttléttel a partnerével.