Népmesei fordulatoktól sem mentes a mai sztori, amit ráadásul van szerencsénk fotók segítségével bemutatni önnek. Romantikus regényekben és mesékben gyakran előfordul, hogy a szerelmesek nem lehetnek egymáséi, mert a fiút elviszik katonának, vagy el kell mennie a háborúba, a lány pedig hűségesen várja, hogy térjen vissza. A XXI. században is van ilyen, csak éppen nem a fiú megy el katonának, hanem a lány, és nem is várnak hűségesen egymásra, hanem megházasodnak mással és gyerekeik lesznek – a hepiend viszont így sem marad el. Úgy látszik, nem feltétlenül a hűségesen várás a boldogság kulcsa.

Szóval a hölgy neve Marie Kavanagh, a szerelméé pedig Alex Inwood, mindketten britek és 38 évesek, egy osztályba jártak a középiskolában Coventryben. Egymás mellett ültek rajzórán – ez még 1992-ben volt. Kavanagh így emlékszik vissza Inwoodra ebből az időszakból: „egyre gyakrabban jött utánam a folyosón a szünetben, és egy idő után már együtt lógtunk iskola után. Ártatlan dolog volt az egész, kézen fogva járkáltunk, de csók nem volt.

Kavanagh álma az volt, hogy elmegy katonának, és ez így is lett. Mielőtt a bimbózó szerelemből bármi komolyabb lehetett volna, a lány 18 éves fejjel, 1994-ben bevonult a seregbe. A szerelmesek az utolsó együtt töltött éjszakán még csillagot is választottak maguknak (a Vénuszt, ami igazából ugye bolygó, de ez most mellékes), azzal, hogy bárhol is járnak majd a jövőben a világban, ha mindketten egyszerre felnéznek az Esthajnalcsillagra, egy kicsit olyan lesz, mintha együtt lennének. Hűségi fogadalmat viszont nem tettek.

Kavanagh a brit hadseregben szolgált felmenői példáját követve 12 évig volt katona, megjárta többek között Boszniát és Koszovót is. Az élete úgy alakult, hogy lett egy másik szerelme, született is két ikerfia 9 évvel ezelőtt, és közben mit sem sejtett arról, hogy közben Inwood is megházasodott, és ő is apa lett. Kavanagh 2006-ban szerelt le és tért vissza Nagy-Britanniába. 2008-ban Inwood egyszercsak megkereste a Facebookon, de nem sokat beszélgettek, tekintettel arra, hogy mindketten kapcsolatban voltak. Kavanagh házasságának 2010-ben lett vége, de személyesen csak 2013-ban találkozott először gimis szerelmével, mivel Inwood felnőttként költöztetőcéget üzemeltet, és a volt tizedesnőnek pont költöztetőre volt szüksége.

Mint kiderült, a férfinak ugyan született egy második gyereke is, de kapcsolata pár hónappal korábban szintén véget ért, így úgy döntöttek, hogy együtt töltenek egy egész napot. Kavanagh azt nyilatkozta most erről a napról, hogy „a kémia ugyanúgy megvolt, mint régen”. Az est egy csókkal végződött, az első csókkal 20 évvel azután, hogy kapcsolatuk elkezdődött. Inwood ezt mondta erről a pillanatról: „talán már akkor meg kellett volna csókolnom Marie-t, amikor tizenévesek voltunk. De így utólag nem változtatnék meg semmit – imádom a gyerekeimet és tudom, hogy Marie is imádja az övéit. Az a fontos, hogy most együtt vagyunk.