Tegyük fel, hogy önt 10 napos üzleti útra küldi a munkahelye. Éppen indulófélben van, a taxiban ül a reptérre menet, amikor a telefonján látja, hogy a házastársa küldött egy emailt a munkahelyi mailcímére. Nem így szoktak kommunikálni, de ön csak ezt a levelezést látja a telefonján, tehát házastársa biztos valami nagyon fontosat és/vagy sürgőset akar közölni. Az üzenet fő témája az, hogy ön mennyire nem fog hiányozni a távol töltött 10 nap alatt, és egy táblázatot is tartalmaz arról, hogy az elmúlt másfél hónapban az ön házastársa hányszor és mikor kezdeményezett szexet (dátumszerűen), és hogy erre mi volt az ön válasza. Nyilván ön is eléggé elképedne, ha önnel ez történne – akivel tényleg megtörtént, az mindenesetre annyira meglepődött, hogy úgy döntött, megosztja az egész sztorit (táblázatostul) a redditezőkkel, illetve rajtuk keresztül az egész világgal.

A sztorit egy női felhasználó posztolta, az ő férje vezette június eleje óta ezt a kicsit fura táblázatot a házaspár szexuális életéről – illetve annak hiányáról. A másfél hónap, azaz bő hat hét alatt a férj 28-szor kezdeményezett szexet, és amit a táblázatból látszik, a 28 alkalomból a feleség csak 3-szor állt kötélnek. Amióta a férj a táblázatot vezeti, kéthetente egyszer volt szex, és ugye szinte soha senki nem elégedett azzal, hogy mennyit szeretkezik, így nem csoda, hogy a férjet is frusztrálta a helyzet, főleg annak tudatában, hogy az együttlétek már jóval azelőtt elkezdtek drasztikusan megritkulni, hogy a táblázatot vezetni kezdte volna.

Mindent meg kell tudni beszélni egy házasságban ahhoz, hogy a kapcsolat működjön, tehát nagyon is helyes, hogy a férj szóba hozta a témát, de enyhén szólva meglepő, hogy a szóba hozásnak pont ezt a formáját választotta. Mindenesetre ha már bepillantást nyertünk egy pár ilyen intim dolgaiba, nézzük, hogy amikor a kezdeményezésből nem lett szex, a feleség milyen kifogásokra hivatkozott – a férj ugyanis szó szerint leírta mindig, neje mivel utasította el, feltéve, hogy volt egyáltalán szóbeli indokolás (csak 19 esetben volt). Az eredeti táblázatot ide kattintva nézheti meg.

Az okok/kifogások

  1. Nézem a tévét. (Jóbarátok ismétlését.)
  2. Izzadt és undorító vagyok, le kell zuhanyoznom. (Nem zuhanyozott másnap reggelig.)
  3. Hullafáradt vagyok.
  4. Még most is kicsit bágyadt vagyok a tegnapi után.
  5. Próbálom nézni a filmet. (15 perccel később elaludt.)
  6. Túl sokat ittam és ettem.
  7. Nem lesz időm zuhanyozni és elkészülni a vacsorához. (Még volt 20 perc.)
  8. Most jövök a konditeremből és undorítónak érzem magam. (Nem zuhanyozott másnap reggelig.)
  9. Korán kell kelnem.
  10. Be vagy rúgva.
  11. Undorítónak érzem magam.
  12. Nem érzem jól magam, túl sokat ettem.
  13. Izzadt és undorító vagyok, meg fáradt is.
  14. Asszem, kezdek megbetegedni.
  15. Még mindig nem vagyok 100%-osan jól.
  16. Le kell zuhanyoznom, undorítónak érzem magam.
  17. Túl fáradt vagyok.
  18. Ne.
  19. Nézem a műsoromat, semmiről sem akarok lemaradni.
  20. Hat alkalommal pedig szavak nélkül utasította el a férjét.

A férj az email megküldése óta a feleség semmilyen megkeresésére nem reagál – állítólag. Mert persze bármennyire is életszagú ez a történet, sosem tudhatjuk biztosan, hogy mennyi benne a valóságtartalom. Mindenesetre kíváncsiak lennénk, hogy ha előfordult már önnel, hogy szexet kezdeményezett, de partnere (barátnője, felesége, vagy akár barátja, férje) visszautasította, a másik mivel indokolta, hogy nem szeretne szeretkezni. Ha eszébe jut egy-két példa, kérjük, írja meg a Randiblog email-címére! És persze arra is kíváncsiak lennénk, hogy ön szerint hogyan lehet megbeszélni egy ilyen problémát egy kapcsolatban.