Suzanne Heintz életét és munkásságát már bemutattuk úgy fél évvel ezelőtt: a képzőművésznő két próbababával osztja meg mindennapjait, és ezt mostantól hivatalosan The Playing House Project néven követhetjük. A program kibővült többek közt egy dokumentumfilmmel, amiben ő és műszerettei családi nyaraláson vesznek részt, utazgatnak, és persze folyamatosan fotózkodnak.

A család kevésbé eleven részét hurcolni persze nem lehet a legegyszerűbb. A képek tanúsága szerint végül fellélegezhetnek a rokonok és a barátok is, Suzanne végre férjhez ment! Ő és próbababa-párja egy esküvőn összekötötték életüket, és ezt természetesen szintén megtekinthető a képeken.

Egyébként a történet onnan indult, hogy a hölgy korosodó szingliként megunta az örökös „mikor mész már végre férjhez és alapítasz családot?”-jellegű kérdéseket, és úgy védekezik ellenük, hogy vásárolt két próbababát – egy férjet, egy gyereket – és azóta is velük él. Családját szorgosan fényképezi kerti partik, ünnepek alkalmával.

Mostanában több film (A nő, Transzcendens, vagy mondjuk a Plasztik szerelem) is foglalkozott azzal a kérdéssel, hogy az ember-ember közötti kapcsolatot hogyan válthatja fel valami más – Suzanne Heintz projektje mindegyiknél hosszabb távúnak tűnik.