Ez van: manapság már nem csak az esküvőknek divat nagy feneket keríteni, hanem a lánykéréseknek is. Magyarország sem kivétel, de különösen jellemző ez a trend Észak-Amerikára és Nagy-Britanniára, ahol gyakran már a lánykéréshez is hívnak profi fotóst. Ezt tették a mai posztban látható párok is, és az első, kanadai kettősnek ráadásul jó nagy mázlija is volt. Pedig először úgy nézett ki, hogy éppen, hogy pechjük lesz, mert kiválasztottak egy szép, romantikus mezőt, és a koncepció nyilván az volt, hogy valami derűs-napsütéses fotósorozat készül majd. Ehhez képest be volt borulva és vihar közeledett, de a fotósnak sikerült pont úgy készítenie egy képet, hogy az exponáláskor a pár mögött néhány kilométerrel becsapódó villám úgy néz ki, mintha egyenesen a szerelmesekbe nyilallna belé. A lányt egyébként Kassandra Sadkernek, a srácot Craig Nicholsnak, a fotóst pedig Elizabeth Van Der Bijnek hívják, és a sztori nagyban emlékeztet arra a múlt havi esetre, amikor meg egy tornádó süvített bele a háttérbe egy esküvőn.

A második pár Kevin Wells és Lauren Mitchell, ők angolok, és azzal kerültek bele a hírekbe, hogy a srác egy elég bizarr helyszínt választott a lánykéréshez, az Edinburgh Dungeont, ami gyakorlatilag egy horrorház. A furcsa döntésben valószínűleg az is közrejátszott, hogy így kaptak a helyszíntől némi pénzmagot a reklámért, ami egy fokkal még ízléstelenebbé teszi ezt az egyébként sem túl szimpatikus lánykérést. Dehát fiatalság, bohóság, Wells még csak 23 éves, Mitchell is csak 22, tavaly jöttek össze és a lánykérés első randijuk első évfordulóján volt. Hát reméljük, a lány nem csak ijedtében mondott igent.

A harmadik pár pedig a hülyeesküvők mintájára szervezett egy lánykérést: ők talán azért erre az eseményre öltöztek be, mert így legalább magát a lagzit nem kell tönkretenni idióta jelmezekkel. A coloradói Brian Davis egy, wáháhá, mesés lánykérést szervezett szerelmének, Michelle Seguinnek. Mi önmagában a fotók alapján nem jöttünk volna rá, de a hírügynökség szerencsére a segítségünkre siet: ez nem csak úgy általában egy mese, hanem konkrétan a Jégvarázs című rajzfilmet próbálta a vőlegény életre kelteni. Talán jobb lett volna a végeredmény, ha nem a nyár derekát választják a jégkirálynős sztori megvalósításához, mert így a környezet nem igazán passzol – de a jelmezek legalább igen. Még ló is volt! (Igaz, hogy a rajzfilmben nincs ló, mert rénszarvas van.) De azért gratulálunk nekik is.

Ja, és bár hármasával szoktuk a lánykéréséket posztolni, most negyedik bónuszként íme egy videó is, ez nagyon félelmetesen kezdődik, mert egy motoros támadás áldozatává válik a vőlegény...