Ön olyan egyedülálló, társkereső nő, aki feltétel nélkül megbízik vadidegen, vagy épp futólag megismert randipartnerében? Nagyon rosszul teszi. Bár nem kell egyből baltás gyilkost kiáltani senkire, mindig legyen gyanakvó és elővigyázatos, amikor ismeretlen férfival beszél meg találkozót. Megfelelő szabályok betartása mellett egy randi teljesen biztonságossá válhat, szinte nullára csökkenhet az esélye bármilyen atrocitásnak. Udvarlóját csak lépésről lépésre engedje közelebb magához, amikor biztos abban, hogy nincsen ellentmondásos, gyanúra okot adó dolog az életében. De lássuk, mik is azok a szabályok!

Informálja le randipartnerét!

Nem kell a névtelenségbe burkolóznia annak sem, akit az interneten ismert meg. Pár levélváltás után általában kiderül, szimpatikusak-e egymásnak, és ha már megbeszélték, hogy a társalgást személyesen folytatják, miért ne mutatkozhatnának be? Innentől kezdve az esetek nagy százalékában bárkit meg lehet találni a közösségi oldalakon, esetleg közös ismerőst is találhat, akinél érdeklődhet, milyen gyerek is ez a Józsi. Ha régebbi ismerősről van szó, akkor is érdemes utánajárni, hogy hogyan viselkedett korábbi kapcsolataiban, lovag-e vagy inkább egy bunkó tuskó. 

Emberek között találkozzanak!

Az első randit ajánlatos forgalmas helyen összehozni, legyen az egy kávéház, pláza vagy állatkert. Így szinte nullára csökken az esélye annak, hogy kellemetlen szituációba keveredik, fogdosni kezdik vagy erőszakoskodnak önnel. Semmiképp ne menjen fel egy frissen megismert férfi lakására, ne hívja meg magához mondjuk DVD-zni, és ne szálljon be az autójába sem, bármennyire is udvariasnak tűnik a felajánlás, hogy hazaviszi önt a találkozó után. 

Ne igyon sokat!

Kerülje az alkoholizálást, de legalábbis ne igya le magát a sárga földig. Ne hozza magát kiszolgáltatott állapotba, amikor sokkal könnyebben mond igent mindenre, és kisebb eséllyel hiszik el, hogy valóban nemet mond. 

Barátai vagy családja tudjon róla, kivel, mikor és hol találkozik! 

Legalább egyvalaki legyen, aki tudja, kivel, mikor és hol találkozik, és jobb, ha ezzel a randipartnere is tisztában van. Közölje vele nyugodtan, hogy barátnőjének elmondta, hogy most épp moziban van, a programtól pedig ne térjenek el. Ismerősével beszélje meg azt is, hogy amikor vége van a találkozójának, üzen, hogy minden rendben van.