horoszkóp

Randi

A Velvet randiblogja

Párhoroszkóp

Kíváncsi rá, összeillik-e mostani párjával? Nézze meg, mennyire passzolnak csillagjegyeik alapján!

Feltalálták a félrelépésgátló jegygyűrűt

2012. július 8., 09:05
MG 2471-411x388
Fotó: Thecheeky.com

Találtunk egy újabb jópofaságot a thecheeky.com nevű oldalon. Ők azok, akik a nyakkiszívós stencilt is árulják, és a mai posztban tárgyalt termék is rengeteg hasonlóságot mutat azzal az ötlettel. A képen látható ékszernek az a neve, hogy félrelépésgátló jegygyűrű, és a működése rendkívül egyszerű. A gyűrű belsejébe bele van gravírozva az „I’m married”, azaz „házas vagyok” felirat, ami belepasszírozódik az ember ujjába viselés közben. Így ha valaki hátsó szándéktól vezérelve leveszi a jegygyűrűt, alatta attól még ottmarad az ujján a „házas vagyok” felirat, így a félredugni készülő férj hiába csúsztatja a zakója zsebébe a gyűrűt, mielőtt odamegy flörtölni egy ismeretlen nőhöz a bárban, az ujján ottmarad az árulkodó jel. Az ötlet annyira frappáns, hogy rögtön pontokba szedtük, hogy igazából miért orbitális hülyeség.

Távolról sincs vége, olvasson még

A meztelen képpel flörtölő kamaszok már szexeltek is

2012. július 6., 10:52

Éppen tegnap mutattuk be azt a szexképvillantó appot, aminek segítségével valamivel biztonságosabb lett a ruhátlan képek küldése, azaz a szexting az online flörtölés során. Erre nem megjelenik egy kutatás a témában a Pediatrics & Adolescent Medicine nevű folyóiratban? De. Kiderül belőle, hogy a tizenévesek körében jó nagy a kereslet egy ilyen alkalmazásra (Amerikában legalábbis), mivel a pucér fotók kérése szinte már normálisnak számít a csajozás során, de az is, hogy akik meztelen kép küldésére kaphatók, azok rengeteg másra szintén.

Távolról sincs vége, olvasson még

Ravasz szexképmutogató telefonos flörtöléshez

2012. július 5., 15:50

Hármasával szoktuk adagolni olvasóinknak az internetes társkeresés vadhajtásait, és mára megint összegyűlt egy adagnyi érdekesség, úgyhogy kezdjük is a Snapchat nevű alkalmazással. Ezt akkor kell bevetni, ha az ember okostelefonon keresztül flörtöl valakivel. Ebben a tevékenységben ugyanis az egyik legveszélyesebb dolog a szexting, azaz a szexuális tartalmú üzengetés, főleg akkor, ha küldünk mellé magunkról ruhátlan fotót is. Ez utóbbit ugyanis a partner, ha nem megbízható, feltöltheti az internetre, ahonnan a dolog többet el nem tüntethető, és minél kínosabb számunkra a kép, annál több ismeretlen és ismerős fogja megnézni. Na pontosan ezt lehet kivédeni a Snapchattel, mert az felvillanó, azaz önmagától szinte azonnal törlődő fotókat küld a címzettnek.

Ha valaki szexting-partnere kedvéért szeretne villantani mondjuk egy kis cicit, csinálhat magáról egy fotót a megfelelő szögben, aztán azt elküldheti a Snapchattel, de előtte beállíthatja, hogy az illető a képet mennyi ideig láthassa. A kép 1-től 10 másodpercig terjedő időtartamra villan fel a címzett telefonján, majd nyomtalanul törlődik. Azonban ha az illető ez alatt a rövid idő alatt észbe kap és screenshotot csinál, a feladónak erről a tényről ugyan értesítést küld a Snapchat, de a dolgot megakadályozni nem tudja, így a több másodperces képvillantások így is valamennyire kockázatosak maradnak.

Távolról sincs vége, olvasson még

Leszoktak a melósok a nők megfütyüléséről

2012. július 4., 19:46

Már majdnem öt éve annak, hogy egy hosszú cikkben arról volt szó itt a Velveten, hogy a nőknek milyen gyakran szólnak-kiabálnak-fütyülnek oda férfiak azt kifejezve, hogy vonzónak találják a hölgyet. Bár itt elvileg egy bókról van szó, azért a dolog mégsem ilyen egyszerű, tekintve, hogy a helyzet és a hangnem általában mégis lealacsonyítóvá teszi a dolgot, és a tipikusan melósoktól érkező fütty sokszor csak azt fejezi ki, hogy szexuális tárgynak nézik az éppen arra vetődő nőt.

Távolról sincs vége, olvasson még

Zombifejet rúgott a menyasszony a násznép közé

2012. július 3., 13:12

A szezon kellős közepén vagyunk, a múlt héten is volt egy jóízű esküvői balesetes videónk, ezen a héten pedig háromra emeljük a tétet. Az első klip ráadásul egy hülyeesküvőn készült felvételből származik, ahol a Csillagok háborúja szereplőinek, illetve zombinak voltak beöltözve egyes résztvevők. Amerikában szokás, hogy a szertartáson mindkét fél kezében van egy-egy gyertya, majd amikor összeházasodtak, a gyertyákkal meggyújtanak egy nagy közös gyertyát, és a két kicsi lángot elfújják. Ezt a mozzanatot ez a pár egy zombifej-gyertya machetével történő szétvágásával akarta pótolni, de sikertelenül, a bárd ugyanis nem vitte a kelléket. Ekkor megpróbáltak rátaposni, de a zombifej ennek is ellenállt. Az esküvő teljes anyaga itt tekinthető meg.

Távolról sincs vége, olvasson még

Idegesítő női baklövések a társkeresőkről

2012. július 2., 16:12

Összeszedtük korábban, hogy a nők miért nem válaszolnak a pasiknak a társkeresős levelekre, erre reagálva pedig Trisi nevű férfi olvasónk írt nekünk egy levelet. A cikket elolvasva ugyanis az a gondolata támadt, miszerint ha annyira egyszerű lenne a dolog, ahogyan megírtuk, akkor tényleg a pasik tehetnének a saját nyomorukról. Trisi sorai jól kiegészítik a hétvégén tárgyalt 12 jó tanácsot.

Távolról sincs vége, olvasson még

Képtelen lettem volna bevállalni barátaim előtt, annyira taszító a külseje

2012. július 1., 17:15

Sokak számára még a szerelem első látásra dolog is túl szürreálisnak tűnik, pedig amióta elterjedt az internet, egyre többen vannak olyanok is, akik arról számolnak be, hogy még a személyes találkozó előtt belezúgtak a másikba. Egyik ismerősöm legutóbb Google Talkon vallott szerelmet, az első randi előtt. Sosem találkozott még a pasival előtte. A szerelem azóta is tombol, a csaj egy öt és fél éves kapcsolatnak vetett véget, de még azelőtt, hogy egymás kezét megfogták volna. Szinte egyszerre vallottak szerelmet, első cset végén már arról leveleztek, milyen lesz az esküvői ruha. A történet elég valószerűtlennek tűnik, de igaz, sőt, a baráti társaságban is akadt pár ilyen sztori egyből, amikor rákérdeztem.

tk3s h 103453761
Távolról sincs vége, olvasson még

Budapest 50 istennőjéből az egyik, plusz 12 jó tanács társkereséshez

2012. június 30., 16:16

A Randivonal beszámolói között egyre nagyobb divat duplán írni meg a megismerkedés történetét. Ilyen volt a legutóbbi sztori is, amit olvasóink figyelmébe ajánlottunk, és így mesél a mai poszt két főszereplője Mari és András is, akiket végső soron egy begipszelt boka hozott össze (meg persze az internet). Mari azonban megfejelte a közös leírást 12 jó tanáccsal arról, hogy hogyan érdemes a weben keresni a szerelmet. Ha ön is kedvet kapott hozzá, kattintson át szponzorunkhoz, a Randivonalhoz!

Távolról sincs vége, olvasson még

Kínában kötelező lehet a gyakori szülőlátogatás

2012. június 29., 17:26

Kínának elég sok baja származott az egykerendszerből. Egyrészt ugye sokkal több a férfi, mint a nő, másrészt ugye mivel szinte senkinek nincs testvére, két szülőre, illetve négy nagyszülőre csak egy gyerek, illetve unoka jut, így aztán az idősekkel nincs, aki foglalkozzon. A napokban egy tévériport olyan felháborodást keltett, hogy a témában törvénymódosítást fontolgatnak, írja a New York Times.

146038596
Fotó: Lintao Zhang
Távolról sincs vége, olvasson még

A férfiak boldogabbak, ha házimunkát végeznek

2012. június 28., 17:02

Brit tudósok, közelebbről a Cambridge-i Egyetem kutatóinak eredményeit tárta a világ elé a minap a Daily Mail, egy olyan témában, ami valóban mindenkit érint, aki se nem milliomos, se nem hajléktalan: a házimunkáról van szó. A hagyományosan női munkának tekintett feladatokból manapság már a férfiak is kiveszik a részüket, és a tudósok szerint azok a férfiak, akik végeznek házimunkát, boldogabbak, mint azok, akik nem.

Távolról sincs vége, olvasson még

Katasztrófavideó: bedőlt a menyasszony alatt a stég

2012. június 28., 10:50

Valószínűleg jövőbeni lagzikatasztrófás videó-összeállítások állandó darabja lesz a fenti klip, amelyben egy tóparti stég adja meg magát a násznép súlya alatt a Michigan államban található Shelbyville-ben. Az ifjú pár Eric és Maegan Walber, ők vannak az események és a beszakadt stég kellős közepén. Utólag azt nyilatkozták a Daily Mailnek, hogy most már mint „jó sztorira” emlékeznek vissza az egészre, legalább „lesz mit mesélni az unokáknak”.

Távolról sincs vége, olvasson még

Christina Aguilerát dalolt a menyasszony az oltár előtt

2012. június 27., 12:51

Megvan már a világ legbénább esküvői videója és a világ legízléstelenebb menyasszonyi ruhája, hát most a fenti videón mutatjuk azt a jelenetet, amely valószínűleg megérdemli a világ legkínosabb menyasszonyi bevonulása címet (legalábbis akkor, ha a véletlen baleseteket leszámítjuk). Vannak ezek a félig viccesnek szánt esküvői táncok, ez is valami olyasmi, csak itt ének van tánc helyett és nem a lagzi során, hanem a templomi szertartás nyitányaként, de a legnagyobb baj, hogy a hölgy ezt az egészet szemlátomást véresen komolyan gondolja.

Távolról sincs vége, olvasson még

Egyszerre, ugyanott születtek, összeházasodtak

2012. június 26., 12:59

Amikor az ember nagyon szerelmes valakibe, úgy érzi, a sors rendelése, hogy kettejüknek találkozniuk kellett. Ezt az érzést nagyon fel tudja erősíteni, ha kiderül, hogy vannak közös pontok a két fél múltjában, például a vőlegény felfedezi saját magát a menyasszony egy gyerekkori fotóján. Hasonló a története a mai poszt képösszeállításának fotóin látható párnak, Charlotte Kendricknek és Richard Tonksnak. Amikor 22 évesen összeismerkedtek, azt nyilván hamarosan megállapították, hogy mindössze egy nap különbséggel születtek. De ez még csak a kezdet volt.

Távolról sincs vége, olvasson még

10 ok, amiért örülhet, aki kapcsolatban él

2012. június 25., 12:02

Egy amerikai pszichológus, bizonyos Alice Boyes a Psychology Today website-ján közzétett egy tízes listát arról, hogyan erősíti az ember személyiségét, ha kapcsolatban él. Feltételezve persze, hogy egy harmonikus, szeretettel teli kapcsolatról van szó, sokféleképpen tudunk erőt meríteni abból, hogy áll mellettünk valaki, attól függetlenül, hogy ezen segítség nélkül is azért el lehet lenni viszonylag normálisan szingliként.

Ne várjon szenzációs újdonságokat a listától, inkább arra használja fel az alábbi sorokat, hogy saját kapcsolatát kiértékelje. Ön is élvezi partnere mellett a páros élet valamennyi előnyét? Vagy egy még jobb szempont az olvasáshoz: vajon az ön partnere is élvezi ön mellett a páros élet valamennyi előnyét?

Távolról sincs vége, olvasson még

Egy nálam 3 évvel fiatalabb lány elhívott beszélgetni

2012. június 24., 16:37

Van, aki azt mondja, puszta női megérzés vezette egy olyan felfedezésre, amiből megtudta, hogy szerelme nem hűséges hozzá. Az alábbi levél íróját Vilmának kereszteltük át, de az ő esetében a megérzéseknek csak később lett szerepe, a lavinát egy váratlan beszélgetés indította el. Mindenki története más és más, Vilmáéké például meglepően sok krízis után újra is újra beindult még egyszer. Ha ön is szívesen megírná, kitől, hogyan tudta meg, hogy szerelme rejteget valamit ön elől, kérjük, küldjön egy beszámolót a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Elfelejtette, hogy már elvette feleségül a barátnőjét

2012. június 23., 17:06

Amit a szappanoperákban vicces-valószínűtlen fordulatként tálalnak minden alkalommal, amikor a sorozatíróknak már tényleg nem jut semmi az eszébe, az az életben igazi szívszorító tragédia tud lenni. Mai fotógalériánk egy szerencsétlen sorsú brit párt mutat be, ahol a férj egy agytumor következtében emlékei egy jó részét elvesztette. Így arra sem emlékezett, hogy egykori barátnője igazából már rég a felesége.

Távolról sincs vége, olvasson még

Tömeges melegesküvőt okozott az X-Men képregény

2012. június 22., 14:07

Az X-Men képregénysorozatnak a héten egy különleges epizódját jelentette meg a Marvel jövő szerdai, azaz június 27-i dátummal. A szuperhős-saga ezen részében a Northstar és a Kyle nevű szereplők összeházasodnak, aminek örömére több képregénybolt és képregényrajongó is úgy érezte az USA-ban, hogy a fantáziavilág melegesküvőjét az életben, igaziból is meg kell tartani. Galériánk fotói New Yorkból érkeztek, ahol több képregényrajongó-pár mondta ki egymásnak a boldogító igent, közülük egy vállalta, hogy szerepel az eseményről készült sajtófotókon.

De az USA-n belül máshol, olyan helyeken is tartottak X-Men esküvőket Northstar és Kyle frigyének apropóján, ahol az jogilag nem is lehetséges. Bár Nevada állam nem ismeri el az egynemű partnerek életközösségét, egy Las Vegas-i képregényüzlet mégis tartott egy bulit, ahol 11 pár fogadott egymásnak örök hűséget, állami beavatkozás nélkül. Az utóbbi időben egyébként a jelek szerint egyre élesedik a képregénygyártók harca a meleg rajongókért: a rivális DC Comics ugye nemrég jelentette be, hogy Green Lantern nevű szuperhőse meleg.

Elfogott valami rossz érzés, hogy bele kellene néznem

2012. június 21., 15:32

Újabb olvasói levelet közlünk női megérzés témában. Juli arról ír, hogy egy óvatlan pillanatban késztetést érzett arra, hogy szerelme telefonjában megnézze az üzeneteket, és ez a pillanat alapjaiban megrengette az egész kapcsolatot. A legérdekesebb az egészben az, hogy bár volt szakítás, békülés, Juli azt írja, hogy a gyanús SMS-ek ellenére ő és párja most is együtt vannak. Ha szeretné megírni saját történetét női megérzésekről, SMS-ekről, félrelépésekről, szakításokról vagy egyébről, kérjük írjon ön is a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Randizási tippek csóróknak

2012. június 20., 14:15

A legtöbb férfi már akkor is gondban van a randiszínhelyek kiválasztásával, amikor tele a zsebe, és főleg azok esnek kétségbe, akikneknek nem is telik miből elkápráztatni a nőt. Sokan inkább nem is próbálkoznak ezért, pedig végeláthatatlan ingyenes lehetőségek vannak nemcsak a fővárosban, de országszerte. Íme pár tipp legatyásodott olvasóinktól a nyárra azoknak, akik rendesen le vannak égve anyagilag, de nem hagyják, hogy a vonat elmenjen.

Távolról sincs vége, olvasson még

Kérdőív: segítsen a magyar hűtlenség-kutatóknak!

2012. június 19., 16:03

Olyan sokat foglalkozunk a hűtlenséggel itt a Randiblogban, hogy amikor az alábbi kéréssel fordultak hozzánk a Pécsi Tudományegyetem kutatói, nem mondhattunk nemet. A kérés ugyanis a párkapcsolatokhoz, pontosabban a hűtlenséghez kapcsolódik, mivel a kutatócsoport jelenleg ehhez a témához gyűjt adatokat. A kutatásban ön is részt vehet, ha rászán pár percet, és kitölti az alábbi linken található kérdőívet. Reméljük, minél többen teszik majd ezt, és így pár hét múlva beszámolhatunk az eredményekről és a szakértők következtetéseiről. Kérjük, kattintson ide, és töltse ki a kérdőívet!

Lánykérés parkban, extraméretű flashmobbal

2012. június 18., 17:38

A különleges lánykérések műfaján belül külön alműfajjá kezd válni a flashmobos verzió. Ennek a lényege az, hogy a vőlegény vadidegeneket kér fel, hogy segítsenek elmondani a kiválasztott lánynak, hogy házasodni kéne. Ezek a vadidegenek egyszerű járókelőnek álcázva magukat megkörnyékezik a lányt, majd hirtelen valami bizarr műsort nyomnak le a kiválasztott elkerekedett szeme láttára, például dalolni kezdenek a vonaton.

A fenti videó egy New York-i parkban játszódik, és egy szintén udvarlós témájú Michael Jackson-számmal kezdődik, majd bevonul egy rezesbanda, végül a Hey Baby című szám feldolgozása után előkerül a vőlegény, és annak (amerikai) rendje és módja szerint féltérdre ereszkedve felteszi a kérdést, ha jól nézzük, bő százfős nézőközönség előtt. A választ nem áruljuk el, viszont arra kíváncsiak lennénk, hogy ha a lánykérésnek ekkora feneket kerítettek, milyen lesz majd az esküvő.

Szex után elmondtam, hogy másnap férjhez megyek

2012. június 17., 14:47

Antónia álnevű olvasónk alábbi beszámolója abba a levélfolyamba kapcsolódik bele, amelyben önök arról mesélnek nekünk, milyen az, ha valakinek egyszerre két személlyel van viszonya. Antónia története azért is különleges, mert itt először ővele csaltak meg valakit, de aztán változott a felállás, és ő került a félrelépő szerepébe, miközben végig ugyanarról a férfiról volt szó. Az illető természetesen szintén álnéven szerepel ebben a posztban. Mindig az olvasói történetek a legérdekesebbek, az ön sztoriját is várjuk - ha van kedve, írja meg, mi történt önnel a Randiblog címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Női megérzés vs hűtlen férfi - 1:0

2012. június 16., 19:08

Az alábbi levél íróját Anettnek kereszteltük át. Az általa elmesélt történet megint egy lebukásos sztori, és bár a Facebook és a mobiltelefon itt is fontos szerepet játszik, ezúttal nem elsősorban a gyanakvó áldozat által latba vetett technológia buktatta le a hűtlenkedőt, hanem egy női megérzés. Na jó, meg egy SMS. Ha ön is elmesélné, hogyan sikerült lebuktatnia csalfa szerelmét, vagy ha Anetthez hasonlóan önt is egy megérzés vezette el az igazságig, kérjük, írja meg a sztorit a Randiblog címére!

Távolról sincs vége, olvasson még

Vőlegénye elmondta, hogy meleg, mégis hozzáment

2012. június 15., 17:19

Meglepően gyakran kerülnek elő mormonok ebben a blogban, de már megint egy mormon család tálalta magánéletének olyan részleteit, amiktől leesett az internet kollektív álla. Ezúttal azonban nem poligámiáról van szó: ennek a bizonyos Josh Weednek csak egy felesége van, aki már három kislányt szült neki. Egy ideje írogat is róluk és felhőtlenül boldog életükről egy viszonylag humoros blogot. Aztán a múlt hét végén az apuka írt egy posztot a blogban arról, hogy ő egyébként meleg, és ezt a feleségének már azelőtt elmondta, hogy összeházasodtak volna. Ezen a héten Josh Weed blogjának olvasottsága az egekben, az úriembert azóta internetes oldalak és tévécsatornák próbálják meginterjúvolni, fent látható reakciójuk a hirtelen jött ismertségre. Alább összefoglaljuk, Weed szerint milyen egy homoszexuális személynek az élet egy heteroszexuális házasságban.

Távolról sincs vége, olvasson még

Virágüzlet előtt a legkönnyebb nőket felszedni

2012. június 14., 18:33

Arról tett közzé egy kutatást egy francia egyetem a Journal Of Social Psychology című folyóiratban, hogy milyen boltokban érdemes csajozni. Mi már írtunk 5 helyet korábban, ami garantáltan működőképes, a sort a jelek szerint a virágüzletekkel kell folytatni, mert itt jóval nagyobb hajlandóságot mutatnak a hölgyek telefonszámuk elárulására, mint pl. egy cukrászdában vagy egy cipőboltban. A jelek szerint a virágoktól beindulnak a csajok.

Távolról sincs vége, olvasson még

Jópofaság: fogdossa vadidegenek kezét az utcán!

2012. június 13., 16:42

Erőltetetten kínos szituációk önjelölt szakértőiből álló csoport tagjai készítették a fenti videót. Az amerikai fiatalok rejtett kamerás módszerrel már kipróbálták, hogyan reagálnak a csajok, ha egy nagyon béna és félénk srác odaáll eléjük és megpróbálja felszedni őket, de menet közben magától feladja a harcot. Fent látható legújabb klipjük még szórakoztatóbb - ebben a főszereplő fiatalember egy ideig sétál valaki mellett, aztán egyszer csak spontán megfogja a vadidegen kezét.

Ön mit tenne, ha egy vadidegen férfi megfogná a kezét?

 • 578
  Lepofoznám
 • 380
  Elmenekülnék
 • 1247
  Röhögnék
 • 380
  Továbbmennék vele kéz a kézben

Nem túl meglepő módon a túlnyomó többség zsigeri reakciója az, hogy elkapják a kezüket az észrevétlenül közeledő fogdosótól, az egyetlen személy, aki nem menekül, érdekes módon egy srác. Persze természetes, hogy a nők hajlamosabbak rögtön a legrosszabbra gondolni, ha egy ismeretlen férfi minden előzetes bejelentés nélkül hozzájuk ér, még akkor is, ha a szituációban az égvilágon semmi fenyegető nincs. A férfiak ezzel szemben nincsenek felkészülve arra, hogy folyamatosan vadidegenek szexuális töltetű közeledését kelljen hárítaniuk, így az ő reakcióik nyugisabbak.

Hőlégballonon kérte meg a kezét, majd villanyoszlopnak csapódtak

2012. június 12., 16:42

Egy lánykérés nem csak azért végződhet rosszul, mert a lány nemet mond. Indianában egy különlegesnek szánt lánykérés váratlan fordulatot vett, amikor a hőlégballonnal felszálló leendő pár léggömbje elektromos vezetéknek ütközött, és a ballon pilótája áramütést szenvedett, amitől elvesztette az eszméletét - írta a CNN.

"Amikor a léggömb kosara földet ért, a menyasszony igent mondott" - mesélte Chuck Adams őrnagy. Mivel azonban nem akart a magas fűben leszállni, Dallas Beall, az egyébként ékszerészbolttal is rendelkező tulaj (aki egyben a pilótája is volt a ballonnak) felkapta a léggömböt, hogy alkalmasabb helyen tegye földre, ekkor ütközött az elektromos vezetékkel.

Az áramütéstől Beall elájult és a menyasszonyra zuhant, akit így szintén áramütés ért. A vőlegény elsősegélyben részesítette a pilótát, és ezzel megmentette az életét. "Már magánál volt, amikor a helyszínre érkeztünk" - mondta róla Adams rendőrtiszt. A pilótát és a menyasszonyt könnyebb égési sérülésekkel a helyi kórházba szállították, nyilatkozta Adams, aki úgy gondolja, nem túl súlyosak a sérüléseik.

115 év után ért véget a szerelem

2012. június 11., 16:48

Bibi és Poldi, a két galápagosi óriásteknős kiegyensúlyozott házassága úgy tűnik 115 év után véget ért. A fizikai bántalmazással is járó szakítás során Bibi megharapta párját, és még egy darabot ki is csípett a páncéljából. Az állatkert szakértőt kért fel, hogy megoldja a kényes helyzetet. Helga Happ, az állatkert igazgatónője közleményben tudatta a terveiket a pár újbóli összeboronálásának céljából. "Beszéltünk a személyzettel, és megpróbáljuk szétválasztani őket, ugyanakkor bízunk abban, hogy újra megtalálják a harmóniát.

1BCB99ADF317BA987CD35E289C9183
Fotó: Youtube.com

A két hüllő 36 éve a Klagenfurti Állatkertben él, ahová Baselből költöztek. Eddig nagyon ritkán váltak szét, ám most szétválasztották az idős házaspárt, hátha eredményes lesz a terápia. A két galápagosi teknősnek van még néhány éve a békülésre, mert akár 200 éves korukig is élnek.

Szülőktől nyúlják a kotont a tizenévesek

2012. június 10., 17:51

„Vicces, hogy mindenki azon pörög és panaszkodik, hogy a mai fiatalok zöme nem védekezik rendesen a terhesség és a nemi betegségek ellen, de arra senki nem gondol, hogy ez nem azért van, mert felvilágosulatlanok, hanem, mert egész egyszerűen drága az óvszer. Ezt egy középiskolás nem tudja megfizetni” – dobta fel a témát valamelyik nap egyik gimnazista unokatesóm, úgyhogy gyorsan elő is szedtem a környezetemben élő többi középiskolást is ezzel kapcsolatban, vagyis, ők hogyan oldják meg a kotonos védekezést, és milyen időközönként jutnak óvszerhez, ha jutnak.

Felesben oldják meg

72676368
Fotó: Chung Sung-Jun

„Mi felesben szoktuk megvenni a barátnőmmel, és pont amiatt, mert nagyon drága a cucc” – mesélte Kornél, aki idén érettségizett. „Azt ugye nem várhatom el a szüleimtől, hogy ők vegyék meg nekem (nem is tennék), és zsebpénzzel sem vagyok annyira megszaladva. Szóval Diával megbeszéltük, hogy nem kockáztatunk, de mivel a védekezés mindkét fél érdeke, így az a fair, ha ő is beszáll a költségekbe. Van olyan haverom, aki a csaja fogamzásgátló tablettájának a költségébe szállt be. Szerintem ezek teljesen normális dolgok. Olyan sokat egyébként nem vagyunk együtt, heti egy-két alkalomról van szó, de akkor több menetet is lenyomunk.”

Bátyjától kunyerál

Bence tizenhat éves, gimnáziumba jár, és két éve vannak együtt barátnőjével: „Hát, szinte lehetetlen megoldani, hogy minden egyes szexnél gumi is legyen, úgyhogy nálunk ez elég rizikós. Persze, nem a nemi betegségek, hanem a terhesség miatt. Kata már gondolt arra is, hogy inkább gyógyszert szed, mert olcsóbban jövünk ki, mint a gumival, de erről lebeszéltem, szerintem fiatal még ahhoz. Általában a zsebpénzemből szoktam megvenni az óvszert, de mázlista vagyok abból a szempontból, hogy van egy bátyám, akitől tudok kunyerálni.”

Fatertól nyúl

„Mi sem használunk rendszeresen gumit, de nem is rendszeres a szexuális életünk, örülünk, ha havi négy alkalommal együtt tudnunk lenni” – mesélte Tamás, aki szintén tizenhat éves, barátnője pedig egy évvel idősebb. „A csajomnál, és nálam is szokott lenni időnként gumi, de talán csak egy alkalommal fordult elő, hogy venni kellett, amúgy fateromtól nyúlom le, és Edina is az apja éjjeli szekrényéből csórja. Az osztályunkban ezt csinálja amúgy mindenki. Ha olcsóbb lenne, biztosan vennénk, de drága, így meg kell oldani másképp.”

72693547
Fotó: Chip Somodevilla

Egyre többen szexelnek védekezés nélkül

Nemzetközi tanulmány szerint egyébként egyre több a védekezés nélküli szex a szexuális életet élő fiatalok körében: a Világnépesség Német Alapítvány (DSW) 2010-es tanulmánya szerint 5200 megkérdezett fiatalnak 45 százaléka ismerte el, hogy létesített már aktust védekezés nélkül. Korábban ez az arány még csak 36 százalék volt. Magyarországon a fiatalkorúak számára már többször is felvetődött igényként a támogatási rendszer kialakítása, lévén, még nem rendelkeznek saját, önálló jövedelemmel, ám az egészségügyért felelős államtitkárság szerint a felvetett probléma elsősorban nem gyógyszertámogatási kérdés.

Tabu vagy nem tabu a barát exe?

2012. június 9., 13:34

Örök dilemma egy baráti kapcsolatban, ha az egyik szakít a nőjével/pasijával, mennyire etikus akkor a másiknak rámászni az exre, akár egyéjszakás, akár komolyabb dologról van szó. Olvasóinkat kérdeztük, van-e esetleg valamilyen íratlan szabály erre, kerültek-e már hasonló helyzetbe, és hogyan élték meg a baráttal való lyuksógorságot/dugihugiságot.

"Szerintem van ilyen íratlan szabály, hogy haver exével nem jövünk össze, és ezen mindig kiakadnak a pasik. De a nők is" – vélekedett a 30 éves Edit. "Én egyszer sokáig jártam a faszkalap exem haverjával, de ők nem vesztek össze, sőt, együtt is bandáztunk, de persze miután szakítottunk, megpróbált a faszkalap megint összeszedni. Nem jöttem össze vele, de ha összejöttem volna, akkor a rendes exem, akivel évekig jártunk, kilett volna. És mondjuk meg is értem, szerintem titokban végig rettegett, hogy megcsalom a faszkalappal."

stockfresh 980700 conceptual-photo-of-a-marital-infidelity sizeM

A 27 éves Bálint szerint baráti társaságban ez a dolog igazából akkor működik, ha nem volt belőle járás, vagy már vége van a kapcsolatnak: "(...) és végre hiteles személlyel lehet kibeszélni, hogy milyen idegesítő formája van a csaj mellének, vagy milyen fura hangokat ad ki. Hát nem tudom, ha valami óriási szerelem volt, ami után a span kurvára kiborult és hónapokig csak haldoklott, szomorkodott vagy verseket írt, akkor nyilván van valami íratlan szabály, de átlag rövid kapcsolatok után mindenki leszarja. Ha meg olyan nőről van szó, aki amúgy is bent van a közösben, akkor teljesen mindegy."

"Ebből volt balhém egyszer" – mesélte a 35 éves Ákos. "Na de elég friss ex volt, plusz exmenyasszony, plusz a csaj hagyta ott a csávót, én meg a srác orra előtt szedtem fel. Szóval nem az volt a para, hogy az exnőjét dugom, hanem az, hogy elég otrombán belegyalogoltam egy barátom lelkébe ezzel." Olvasónk hozzátette, amelyik csávó azon akad ki, hogy az exnőjét valamelyik haverja kúrja, az egyszerűen csak hülye. "Vagy még odavan a csajért, de az az ő baja. Minősített eset, aki azóta még be is csajozott: az tényleg nem tudom, mit képzel."

A 37 éves Géza ezzel kapcsolatban szürreális sztorival állt elő: "Úgy indult, hogy elmentünk szórakozni. A csaj ott mesélte el, hogy szakítottak a haverommal, de tegyük már féltékennyé Lacit, csináljunk úgy, mintha összejöttünk volna. És úgy csináltunk. Aztán mondtam, húzza már ki a nyelvét a fülemből, meg hogy kevésbé színleljünk jól a dolgot, mert ebből nem csak úgytevés lesz. És hát nem csak úgytevés lett. Haver viszont féltékeny lett, szóval sikerült a terv. Később Laci bepálinkázva üvöltözött a ház előtt, ezért beengedtük. Bezártuk a szobát, és miközben mi bent dugtunk Kingával, ő megpróbálta felmetszeni a csuklóját a fürdőszobában a kétpengés biztonsági borotvával. Reggel kenegetni kellett neki, mert nagyon kipirosodott a dörzsöléstől. Jó, hát gyakran nem csinálom ezt,  de azt gondolom, a szakítás az szakítás. Pláne, ha a srác volt a kezdeményező, mit parázzak?"

"Nálunk, csajoknál alap, hogy nem jövünk össze a barátnő exével, vagy ha igen, akkor jó hosszú időnek el kell telnie ahhoz, hogy ez megtörténjen" – magyarázta a 33 éves Veronika. "És nem is igazából a másik miatt, hanem, mert én például nem is tudnám elképzelni, hogy olyan pasival szexeljek, akivel előtte a barátnőm járt. Valahogy taszít ez az egész dolog, eleve nem is tudom férfiszámba venni a barátnőm exeit.

Ön számára tabu barátja/barátnője exe?

 • 1778
  Teljes mértékben.
 • 632
  Egyáltalán nem.
 • 1886
  Helyzettől függően.
 • 696
  Nem tudom, nem voltam még ilyen helyzetben.

Évekkel korábban volt a baráti társaságban egy csaj, aki az exeimre specializálódott, tényleg az volt, hogy akivel szakítottam, azt rögtön felszedte és utána még el is dicsekedett vele – őt inkább szánalmasnak találtam, de nem haragudtam rá. Szintén a baráti társaságunkban volt két srác, akik viszont nagyon összekaptak egy ilyen eset miatt. Gábor három hónapig járt egy nővel, majd kidobta. Kristóf egy hétre rá meg is döntötte Andit, mire Gábor teljesen kiakadt, hogy tehette meg vele ezt a legjobb haverja. Pedig ő hagyta ott a csajt, nem is nagyon értettük a dolgot."