Most akkor legyen ingyen a fogamzásgátló?

2012.03.15. 15:09 -

Politikai viták középpontjába került az USA-ban a fogamzásgátlás, miután Barack Obama felvetette, hogy a munkáltatóknak legyen kötelező az egészségbiztosítás részeként ingyenesen fogamzásgátlást is biztosítani a munkavállalók számára. A szabály alól kivételt képeztek volna az egyházak, de azok mégis tiltakoztak, mert rengeteg egyházi intézmény (iskolák, kórházak) azonban munkáltatónak minősült volna, és nyilván ezen szervezetek hivatalos álláspontja sem engedi meg a fogamzásgátlást.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Objektofília: Szabadság-szoborért ejtette a dobszerkót

2012.03.14. 18:32 -

Az objektofília az egyik szakkifejezés arra az esetre, ha valaki egy tárgyba szerelmes. Mutattunk már ilyen személyt ebben a blogban: az amerikai Amy Wolfe egy ringlispílbe volt szerelmes annyira, hogy 2009-ben éppen az esküvőt tervezgette. Az objektofil személyek közül talán az amerikai Erika Eiffel a leghíresebb, aki szerelme tárgyának, a párizsi látványosságnak a nevét is felvette, miután 2007-ben úgymond hozzáment feleségül. Az utóbbi napokban azonban a brit Amanda Whittaker keltett feltűnést médiaszerepléseivel, amelyek közül az egyiket a fenti videó örökíti meg.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Átszökött a női börtönbe egy menetre

2012.03.13. 16:40 -

A furcsa nevű és 23 éves Arien L’Italien a Maine államban levő Portland börtönében raboskodik. Itt a szellőzőrendszeren keresztül képes volt kommunikálni egy másik szárnyban lévő, női fogvatartottal, Karla Wilsonnal, aki 25 éves és négyrendbeli szexuális erőszak miatt van előzetesben (egy férfinak segített egy másik nőt megerőszakolni). Úgy látszik, a romantika a börtönben sem feltétlenül halott: L’Italien és Wilson randit beszéltek meg a szellőzőn keresztül, és szombat éjfélkor a férfinak sikerült is átszöknie egy órára a nőhöz. A férfit akkor kapták el, amikor éppen kúszott volna vissza a cellájába.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Időgyorsító terhesvideó fura meglepetéssel

2012.03.12. 19:09 -

A fenti videó is egy bizarr, mozgóképes szerelmeslevél, mint a múltkori szívatós kisfilm. Itt azonban a szerelem jóval hagyományosabb kifejezéséről van szó. A másfél percnyi videó anyagát kilenc hónap alatt vette fel feltehetőleg a srác, szépen mutatva, hogy egy hasrapuszi után hogyan kezd el dagadni szerelmének hasa.

Milyen ez a videó?

A poént persze sejteni lehet, nem, nem az a vicc, hogy az anyuka oldalán megnyúlik a tetoválás a terhességtől. Ehelyett az az elég meglepő a filmben, hogy mitől és hogyan kerül elő a kisbaba - ha egy apás szülés a valóságban is így nézne ki, valószínűleg valamennyi férfi bevállalná minden további nélkül. Jópofa is ez a videó, aranyos-romantikus is, de közben van benne valami nagyon fura. Ön szerint?

Címkék:

Egerezzen másik kézzel, és jobb fej lesz!

2012.03.11. 17:19 -

Kutatók szerint elég két hétig másik kézzel használni az egeret, és az ember máris megtanulja jobban visszafojtani haragját, agresszióját, azaz kellemetlen énjét. A Current Directions in Psychological Science című folyóirat szerint a University of New South Wales tudósai bebizonyították, hogy ha kis gyakorlatokkal napi szinten erősítjük magunkban az önuralmat, sokkal elviselhetőbbekké válunk környezetünk, szeretteink számára, mert nem leszünk velük agresszívak, meg tudjuk állni, hogy kiabáljunk, ha mérgesek vagyunk.

A gyakorlatok a kézhasználat megváltoztatását írják elő: ha ön jobbkezes, kényszerítse magát arra, hogy bal kézzel kavargassa teáját-kávéját, bal kézzel használja az egeret számítógépezés közben, és bal kézzel nyissa ki az ajtókat. Ez csak három konkrét példa, de a kutatók azt ajánlják, hogy bármit meg lehet próbálni a másik kézzel, amivel nem veszélyes, ha bénázunk (pl. egy sebész ne vegye át a szikét a másik kezébe a gyakorlat kedvéért). Balkezeseknek értelemszerűen jobb kézzel kell próbálkozniuk önuralmuk acélozása érdekében.

tk3s 56-mst 00484

A tudósok kimutatták, hogy akik két hétig végzik ezt a kézátszoktatós gyakorlatot, azok máris jobban meg fogják tudni tartóztatni magukat olyan helyzetekben, amik addig agressziót váltottak ki belőlük. Ezt a kutatás során le is tesztelték, a résztvevőknek ugyanis a felmérés közben beszólt valaki, és az illetőnek az alanyok visszavághattak hangos zaj bekapcsolásával. Akik előtte már két hete másik kézzel próbáltak csinálni mindent, kevésbé érezték szükségét a visszavágásnak, jobban türtőztették magukat, nem csattantak fel. Szóval ha ön kedves szeretne maradni kiélezett helyzetekben is, esetleg teljesíteni szeretné a szerelmi böjt egyik pontját, most már tudja, hogyan edzzen.

A nő akkor boldog, ha a férfi vele szenved

2012.03.10. 17:13 -

Mindannyian empátiára vágyunk, főleg egy kapcsolatban: azt szeretnénk, hogy a másik együtt érezzen velünk, értse és átérezze, hogy mi játszódik le bennünk. Egy új kutatás eredményei ezt azonban azzal egészítik ki, hogy a férfiak és a nők nem ugyanolyan megértésre vágynak. A Harvard orvosi egyetemének a Journal of Family Psychology című lapban közzétett kutatásában 156 pár vett részt, akiket arra kértek, hogy elemezzenek egy-egy konfliktust, amit korábban átéltek, és értékeljék kapcsolatukat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Így rivalizáltak Osama Bin Laden feleségei

2012.03.09. 15:31 -

Osama Bin Laden három feleségével, nyolc gyerekével és öt unokájával lakott együtt pakisztáni otthonában, ahol tavaly májusban végül rajtaütöttek és meggyilkolták. Ez nem volt a teljes család: két korábbi feleségétől elvált, és összesen húsz gyereke született, azaz az asszonyok fejenként átlagosan négyszer szültek. A Bin Laden-család életéről most nyilvánosságra került az egyik feleség által elmesélt néhány részletet, így végre nem tévéműsorokra kell támaszkodnia annak, aki meg szeretné tudni, milyen az élet, ha az ember poligám.

Távolról sincs vége, olvasson még »

8 ok, amiért Skandinávia kész Uniszexisztán

2012.03.08. 13:16 -

Az utóbbi négy hónap jó részét volt szerencsém Svédországban tölteni, és amikor pont nem korcsolyáztam, arra gyűjtögettem a bizonyítékokat, hogy Svédország (illetve valószínűleg egész Skandinávia) a világ leguniszexebb része. Itt gyakorlatilag soha, semmilyen szempontból nem számít a másik neme - így természetesen a nőnapnak sincs értelme, és kis túlzással akár Uniszexisztánnak is nevezhetjük a környéket. Hogy minek alapján jutottam erre a megállapításra, azt alább 8 pontba szedtem.

Távolról sincs vége, olvasson még »

18+ Színpadi csöcsörészés vagy vissza a küzdőtérre

2012.03.07. 15:33 -

A fenti felvétel a Game nevű amerikai rapper Ausztráliában, Adelaide-ben február 19-én tartott koncertjén készült, de csak most került fel az internetre. A színpadon álló hölgy nem előadóművész, hanem a közönség soraiból hívták fel a rapperek közé. Game, a nagy mókamester többször is „mutasd a cicidet” felkiáltással üdvözölte a hölgyet, aki először szerényen visszautasította a remek lehetőséget a nyilvános meztelenkedésre.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Véletlen bugyivillantás esküvőre bevonuláskor

2012.03.06. 18:37 -

Az elmúlt napokban került fel a fenti videó netre, és máris a klasszikus esküvői katasztrófafilmek közé számít. A menyasszony éppen vonul be a ceremóniára a Bitter Sweet Symphony sajnálatos módon elcsépelt vonósszólamára, amikor egyszer csak rosszul lép, és nemhogy elesik, a bukástól jónéhány öltés is elereszt, és a végeredmény szexisebb lesz, mint az a ruha, amit minden idők legízléstelenebbjének kiáltottunk ki annak idején.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Címkék:

A nők viszolyognak tőle, a többi férfi tiszteli

2012.03.05. 16:33 -

A divatnak semmi köze a tudományhoz, és ez abból is látszik, hogy miközben a szakáll most elvileg különösen trendinek számít, kanadai tudósok éppen azt állapították meg, hogy a nők szerint az arcszőrzet csak elrondítja a férfiakat.

Fotó: Richard Grange / Barcroft India

A Journal of Behavioral Ecology című folyóirat szerint a University of Lethbridge kutatói Kanadában és Új-Zélandon végeztek kutatásokat, mégpedig úgy, hogy először is kerestek 19 olyan férfit, aki legalább hat hete nem borotválkozott egyáltalán, még csak nem is trimmelte a szakállát. Lefényképezték őket normál és mérges arckifejezéssel, aztán megborotválták őket, aztán még egyszer megcsinálták a fotókat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hűségrekorderek - szerelem 90 fölött

2012.03.04. 16:48 -

Nem mondhatni, hogy olvasottsági rekordokat döntögetnénk ezekkel a posztokkal, de mi csakazértis nyomatjuk őket időnként, egyrészt, hogy jó hírek is legyenek, ne csak megcsalás és konfliktus, másrészt, hogy idősekről is lehessen néha valami szépet olvasni. Három 90 fölötti párt mutatunk megint, fogadják őket szeretettel, van mit tanulni tőlük. És természetesen nemcsak külföldről szeretünk ilyen sztorikat importálni, hanem nagyon szívesen írunk hazai párokról is. Ha ön is évtizedek óta hűséges valakihez, vagy ha ismer ilyen párt, kérjük, írjon egy pár sort a kapcsolatról a Randiblog email-címére!

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 tipp tavaszi szerelmi böjthöz

2012.03.03. 15:45 -

Már több mint egy hete vége a karneválnak, és ilyenkor a böjti időszakban sokan veszik a fáradságot, hogy valami tavaszi tisztítókúra-jelleggel egy kis önmegtartóztatást gyakoroljanak. Elsőre az ember azt gondolja, hogy az önmegtartóztatásnak az étkezés terén van a legtöbb értelme, és ugye például a katolikusoknak is hústilalom van előírva a péntekekre. Ajánlgattuk-tesztelgettük mi is a kajáról-piáról és egyéb kényeztetésekről való lemondást a korábbi években, de a böjtnek van egy még nemesebb és hasznosabb formája.

Ez pedig az, ha nem mondjuk evéskor fogjuk vissza magunkat, hanem akkor, amikor arról a személyről van szó, aki a legfontosabb számunkra. A címben a szerelemi böjt alatt nyilván nem azt értjük, hogy tavasszal kevesebbet szeressünk, hanem éppen az ellenkezőjét - hogy mondjunk le valamiről a szerelmünk kedvéért. A mikéntre álljon itt 5 tipp, felfoghatók gyakorlatnak is. Lenne kedve valamelyiket kipróbálni?

Távolról sincs vége, olvasson még »
Címkék:

Akiknél a szerelem egymás szívatását jelenti

2012.03.02. 16:52 -

Nincs is annál szebb, mint ha egy szerelmespár tagjainak van valami közös hobbija, valami, amit a szabadidejükben mindketten szeretnek csinálni. Kirándulni, bridzselni, állatokkal foglalkozni, kórházban éjt nappallá tenni - valami ilyesmi szokott lenni az a bizonyos közös hobbi. A fenti videón látható pár valami egészen másban utazik: ők ébresztgetni szeretik egymást álmukból, borzasztónál borzasztóbb trükkökkel. A kellékek döbbenetesen változatosak az egérfogótól a vízipisztolyon keresztül a műkakáig, és természetesen a szívató fél először mindig bekapcsolja a kamerát, hogy az internet közönsége számára meg legyen örökítve a reakció.

Be kell, hogy valljuk, nem tudjuk elhinni, hogy tényleg valamennyi trükk úgy készült, hogy az áldozat mit sem sejtve aludt, de ha csak a negyede igazi ezeknek a szívatásoknak, már az is sok. A reggeli kelés pillanataira kicsit érzékenyebb kollégánk úgy érzi, számára ezek közül a viccek közül már egy is azonnali hatályú válóok lenne - hát ez a szerelem és harmónia, ha egy párban mindkét félnek hasonló a humorérzéke. Legyenek boldogok.

Kizavarták az étteremből a csókolózó leszbikus párt

2012.03.01. 19:08 -

Egy meglehetősen gyakorlatias kérdés merült fel az amerikai Phoenix város Sheraton Hoteljének éttermében a napokban. Az egyik, félig elkerített asztalnál ugyanis két nő ült, egyikük a másik nyaka köré fonta karját, a másik az első derekát fogta, majd megcsókolták egymást. Az egyik szomszédos asztalnál férfitársaság ült, ők szóltak a pincérnek, hogy ezt nem szeretnék nézni. Az étterem vezetője pedig ebben a helyzetben úgy döntött, hogy megkéri a két nőt, hogy távozzanak. Persze jelenet és vita lett a dologból - meg az AZ Central jóvoltából videó.

Távolról sincs vége, olvasson még »

5 pár, akik furcsa helyen ismerkedtek meg

2012.02.29. 16:35 -

A hétvégén ismerkedési tippeket adtunk olvasóinknak, olyan helyekkel, ahol jó eséllyel véget lehet vetni a szingliségnek. Érdekes módon a posztra érkezett olvasói levelek egy jó része olyan történeteket tartalmazott, amelyekben a főszereplőnek olyan helyen jött össze a csajozás-pasizás, ahol, az ember azt gondolná, ilyesmire nincs semmi esély. Ki gondolta volna, hogy választási kampányrendezvényen és chippendale-show-n is lehet ismerkedni? Összejött öt ilyen furcsa sztori, általában rövidek, ezek olvashatók alább.

Ha önnek is van valami hasonlóan meglepő története, azaz szeretett már bele valakibe mondjuk kórházban, közértben, temetésen, vagy valami egyéb szokatlan helyen, ne tartsa magában a sztorit, hanem írja meg nekünk a Randiblog címére!

Távolról sincs vége, olvasson még »

Hűtlenségbe torkollott az esküvő előtti pánik

2012.02.28. 14:58 -

33 éves levélírónk - nevezzük Kingának - mindaddig csak nevetni tudott azokon a filmbéli történeteken, amikben az esküvő előtti pánikra hivatkozva a menyasszony vagy a vőlegény félrelép. Aztán 25 éves korában eljegyezte a barátja, és pár nappal a ceremónia előtt vele is megtörtént ez a dolog. Ráadásul a volt pasijával:

Távolról sincs vége, olvasson még »

Az Oscar-gála 10 legszimpatikusabb szerelmespárja

2012.02.27. 15:39 -

„Először Donnak fogok köszönetet mondani. Mert amikor az ember a beszéd végén köszön meg mindent a férjének, akkor már rákeverik a zenét, én meg szeretném, hogy tudja, hogy: mindent, amit a legnagyobb értéknek tartok az életemben, azt mind te adtad nekem”. Egy kis felvezető önirónia után ezzel kezdte Meryl Steep a múlt éjjel köszönőbeszédét, férjének, Don Gummernek címezve, miután megint megnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat. Hát van ennél szebb 33 évi házasság után?

Távolról sincs vége, olvasson még »

Magyar profi sportoló a neten talált feleséget

2012.02.26. 17:11 -

Decemberben közöltünk utoljára történetet szponzorunk, a Randivonal háza tájáról, de most megint van szerencsénk egy olyan párt bemutatni, akik náluk jöttek össze. Attila, az alábbi levél írója hivatásos sportoló, és emiatt sokat kell utaznia, olyan helyekre is, ahonnan az internetes társkeresés lehetetlen. A dolog ennek ellenére végül mégis összejött, alább olvasható, hogy hogyan, sőt, a poszt alján található linken még az esküvőbe is bele lehet tekinteni. Ha azonban ön inkább egy társkeresőbe szeretne betekinteni, természetesen az is minden további nélkül lehetséges a Randivonalon.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Címkék:

5 hely, ahol tényleg lehet ismerkedni

2012.02.25. 15:17 -

Mit szoktak ajánlani azoknak az egyedülállóknak, akik nagyon szeretnének már egy társat, de sehogy se jön össze a csajozás/pasizás? Olyasmiket, hogy menjenek el társasutazásokra szép helyekre, vagy hogy járjanak el valami jópofa nyelv- vagy tánckurzusra.

Bár ezek az ötletek igen logikusnak és kézenfekvőnek tűnnek, valahogy a tapasztalat azt mutatja, hogy nem igazán szoktak bejönni - ön ismer olyan párt, akik spanyolországi buszos körúton, olasz nyelvi gyorstalpalón vagy 95%-ban nők által látogatott salsaórán jöttek össze? Na ugye, mi sem. Így alább a logika helyett a tapasztalatokra támaszkodva mondunk 5 olyan helyet, ahol többeknek sikerült már társat találni, így ha nem is garantált a siker, az esély mindenképpen megvan rá.

Távolról sincs vége, olvasson még »
Címkék:

Csökken a nők IQ-ja az okos férfiaktól

2012.02.24. 17:28 -

A Virginia Tech Carilion Research Institute nevű intézményben azt vizsgálták, csoportmunka esetén milyen hatással van a résztvevőkre, ha tudják, hogy a többiek mennyire okosak. Az iskolákban az okos gyerekeket húzóerőnek szokás tekinteni a csoportokon belül, de mint kiderült, az észkombájnok puszta jelenlététől a többiek - jellemzően a nők - képességeiknél rosszabbul teljesítenek. Amíg tehát a férfiak a jó nőktől hülyülnek meg, addig a nőkből az okos férfiak hozzák elő a gátlásokat.

A kísérlet azzal kezdődött, hogy a résztvevőknek megmérték az IQ-ját. Mivel egyetemi hallgatókról volt szó, mindenki az átlagos 100-nál valamivel vagy jóval magasabb intelligencia-hányadossal rendelkezett, a résztvevők átlaga 126 volt. Az első teszt után a résztvevőket csoportokba sorolták úgy, hogy mindenki tudta, hogy a többieknek mekkora az IQ-ja, és így együtt kellett további intelligenciát mérő feladatokat megoldani. A kutatók azt figyelték meg, hogy ebben a felállásban 13 nőből 10 gyengébben szerepelt a második IQ-teszten, mint az elsőn: azaz a nők többsége rosszabbul teljesít, ha úgy érzi, hogy okos férfiakkal van összezárva. A teszteredmények azt mutatták, mintha a nőknek lecsökkent volna az IQ-juk attól, hogy megtudták a csoport többi tagjának intelligencia-hányadosát, így saját státuszukat-értéküket a közösségen belül.

stockfresh 925140 nerd-silly-couple-retro-man-woman-ok-hand-sign

A kutatók mindehhez még MRI-vel is vizsgálták a résztvevőket, és azt találták, hogy a nőkre nagyobb hatással van a csoporton belüli helyzetből fakadó nyomás. Ha az eredmények a gyakorlatra átültethetőek, akkor ez azt jelenti, hogy a nők például kevésbé mernek munkahelyi értekezleten felszólalni, mert jobban tartanak attól, hogy a többieknek úgyis lesznek jobb ötleteik. És bár a nők általában jobban kommunikálnak a férfiaknál, pont emiatt a jobb kommunikációs készség miatt érzékenyebbek a csoport dinamikájára, és emiatt kevésbé teljesítenek jól közösen, mint önállóan dolgozva.

30-szor kell a Facebookon feleségétől bocsánatot kérnie

2012.02.23. 20:38 -

Bizonyos Mark Byront tavaly júniusban meszelte el egy amerikai bíróság családon belüli erőszakért. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az áldozatot, azaz Byron feleségét távoltartási végzés is védte, ami kimondta, hogy a férj semmi olyat nem tehet, ami a feleséget (vagy közös kisfiukat) bánthatja vagy akár idegesítheti. Az asszony a férfi egyik Facebook-posztján mégis felidegesedett, így Byron most 30 napig köteles bocsánatot kérni - szintén a Facebookon.

Távolról sincs vége, olvasson még »

Rondák eljegyzése volt a Nyugati aluljáróban

2012.02.21. 15:44 -

Még az év legelején figyelmeztettük olvasóinkat, hogy beindult a Rondarandi.hu, a magyar rondák társkeresője. Ezen volt, aki felháborodott, de távolról sem mindenki. Ma kaptuk a hírt a Rondaranditól, hogy máris megvan az első olyan jegyespár, akik náluk találtak egymásra. Több kapcsolat is szövődött már az oldalon, de Niki és Karcsi voltak az elsők, akik már el is jegyezték egymást.

Niki és Karcsi, a Rondarandi.hu első jegyespárja
Távolról sincs vége, olvasson még »
Címkék:

Zaciban tartották az év legsóherebb lánykérését

2012.02.20. 15:25 -

Lánykérés a zaciban - kattinson a képre nagyobb verzióért!

Nálunk nem szokás nagy feneket keríteni a lánykérésnek: a felek gyakran inkább csak megbeszélik egymás között, hogy mindketten úgy érzik, elérkezett a házasságkötés ideje. Nem így megy a dolog azonban az angolszász világban, ahol minimum egy drága gyűrűvel szokás odatérdelni a kiválasztott hölgy színe elé, akinek meg nincsenek milliói, az valami jópofa ötlettel teszi emlékezetessé az alkalmat.

Távolról sincs vége, olvasson még »

A 7 fő különbség puszta flört és csábítás között

2012.02.19. 16:49 -

A mai poszt gerincét egy olyan lista adja, ami a Psychology Today-en jelent meg a héten. A téma az, hogy mi különbözteti meg a csábítást egy ártatlan flörttől. Kiindulópontként azt kell leszögezni, hogy míg az előbbi egyértelműen pozitív dolognak tekintendő eszerint a nézet szerint, addig az utóbbit kifejezetten negatív fényben láttatják.

tk3s 12930023

Azaz flörtölni jó, elcsábulni viszont rossz, csábítani meg szemétség. De pontosan miből is áll a kettő közötti különbség, azaz ha a flört kölcsönös és komolytalan szikracsiholásnak számít, akkor mi is pontosan a csábítás? Ezt foglalja össze az alábbi 7 pont, amit mi az eredeti lista alapján gondoltunk tovább.

Távolról sincs vége, olvasson még »
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41 | 42 | 43 | 44 | 45 | 46 | 47 | 48 | 49 | 50 | 51 | 52 | 53 | 54 | 55 | 56 | 57 | 58 | 59 | 60 | 61 | 62 | 63 | 64 | 65 | 66 | 67 | 68 | 69 | 70 | 71 | 72 | 73 | 74 | 75 | 76 | 77 | 78 | 79 | 80 | 81 | 82 | 83 | 84 | 85

Ez megy a velvetenEz megy a velveten

Shopline

OnGo beszámolók

Hirdetés