Daryl Hannah melléfogott az Operabálon

„Általánosságban elmondhatjuk, hogy fejlődik a dolog. Örülök például, hogy egyre kevesebb taftból, vagy függönyanyagból készült bordó ruhát lehetett látni. Magyarországon minden esküvőn és bálon ez ment évekig, ezért eléggé elhasználódott” – mondta Lakatos Márk, stylist, aki az Operabálon felvonult ruhákat elemezte (lásd két galériánk), beleértve saját toalettjét is. „Színekben a fekete ment leginkább, amúgy is a fekete, a piros és az arany a divat.”
 
Változó tendenciák - húha
 
„Pozitív tendencia, hogy a hölgyek már sokkal jobban figyelnek a kabátra, egyre több a színházi kabát, szép szőrme az estélyi fölött. Egy estélyi ruha az elejétől a végéig estélyi ruha, kis ballonban vagy széldzsekiben nem lehet megjelenni egy ilyen eseményen” – mondta Lakatos Márk. Feltűnő elmozdulást tapasztalt az uraknál is, pozitív példaként Kentaurt hozta, aki egy izgalmas frakk kombóban jelent meg. 
 
A sztárvendég - jaj
 

Daryl Hannah-t több kifogás érte, elsősorban ruhahossza miatt. Ennél a pontnál a stylist hangszíne is megváltozott:
 
„Estélyiben kellett volna megjelennie, de ez egy koktélruha. Felvehette volna egy New York-i fogadásra, vagy a Gundelba egy vacsorára.” Körtvélyes Éva, az Elite magazin főszerkesztője ismert rá, hogy egy Alice Temperley nevű angol divattervező ruhájában volt, akitől Károly herceg felesége, Kamilla is öltözködött. „Nagyon finom anyagra, valószínűleg zsorzsettre vannak ezek a Swarovsky gyöngyök felvarrva. Az ezüst szandál is nagyon szép. A ruháját kivéve jól nézett ki. Nem tudom, kitől van ez a melléfogás, lehet hogy a stylistjának volt egy rossz döntése.”
 
Hungarians - húha
 
„Medveczky Ilona egészen szép ebben a ruhában, ami állítólag már több évtizedes. Tetszett Schell Judit világoskék toalettje, illett hozzá. Kapócs Zsókán is nagyon elegánsan mutat ez a szőrme.”  
Rogán Antal kísérőjének almazöld ruhája tetszett a szakembernek, Bódi Sylvin pedig Versacét észlelt, melyben nem talált semmi kifogást, mint ahogy Demcsák Zsuzsa testszínű outfitjén sem.
 
Majd rátértünk a szaktanácsadónk saját toalettjére: „Közel áll hozzám a teátrális vonal, ami a XIX. századra illik, ezért volt paróka utánérzetű copfom is. Ritkán viselek feketét, most gondoltam, úgy provokálok, ha tiszta feketében jelenek meg” – jegyezte meg a francia bárónak/drakulának öltözött Lakatos Márk.
 
Hungarians - jaj
 
„Idén nem ért olyan sokkhatás, mint tavaly a Győzike, bár a galéria képei között van olyan, ahol barackszínű őrületben ül két nő, ezeket inkább egy lakástextil üzletben tudom elképzelni” – mondta. Megkértük, kommentálja a mellkasánál szállongó pink strucctollszerű valamit viselő hölgyet is: „Itt az a probléma , hogy groteszknek vagy mellkas szőrzetnek tűnhet ez a megoldás. A struccot inkább boaként szerencsés hordani.”
 
„Sajnos tartja magát a csillámlakkal telefújt szalagavatós konty még a legszebb toaletteknél is” – véli Márk. „Sokkal jobban szeretem a látszólag meg sem csinált frizurákat, ami azt sugallja, mintha viselője épp csak most kelt volna ki az ágyból.”
 
Lakatos Márk szerint az nem kínos, ha egy férfi kétszer ugyanabban a toalettben jelenik meg, ez inkább a hölgyeknél kellemetlen. Ennélfogva Varnus Xavér duplázásának is megbocsátunk. Ördög Nóra cipőjén viszont megakadt a szakértőnk szeme: „Vehetné magának a fáradságot és megjelenhetne olyan filigrán kis szandálban, mint Daryl Hannah.”
 
Szenes Andrea nadrágban jelent meg az eseményen. „Nem illik nőnek nadrágban bevonulnia,  főleg ha férfival érkezik” - mondta a stylist, majd eltűnődött – „bár lehet hogy én jövőre szoknyában megyek és akkor megdől ez az elmélet.”
Oszd meg másokkal is!
Mustra