Melyik celebparfüm a jobb: Britney vagy Beckham?

Celebekről elnevezett új és viszonylag új partfümöket teszteltünk, amiket lehet ugyan, hogy a szupersztárok először csak a raktárak polcán láttak becsomagolva, mindenesetre a nevüket adták hozzá. Mivel az emberi szervezet legfeljebb 3-4 illatot képes egymás után megbízhatóan megkülönböztetni, öt celebparfümnél többel nem is próbálkoztunk. Vaktesztre kértünk meg néhány résztvevőt, akiknek csak szagolniuk és pontozniuk kellett 0-5 között.

Tesztelőinknél (három nő és egy férfi) sajnos nem volt semlegesítő kakaóbabszem, de sebaj, a magyar kocsmakultúrának köszönhetően átható cigarettafüst segítette elő az illatok megkülönböztetését.

Az így kapott végeredmény egyébként döbbenetesen egyezett szerkesztőségünk összbenyomásaival.
 
Britney – Curious - női EDP - 50 milliliter: 8490 forint (a Douglasban leárazva)
2,5 pont
 

„Gyenge és nem markáns”, „idősebbek illata” – jelezték észrevételeiket tesztelőink. Az egyetlen férfi egy gyors látomással is szembesült: „Rózsaszínre festett nő citromot eszeget.” Abban mindnyájan egyetértettek, hogy nem fújnák magukra a világ minden kincséért sem.
 
Beckham - Intimately – női EDT - 15 milliliter: 4990 forint
3,5 pont
 
„Kis kellemes”, „nem intenzív, de sportos”, „magamra fújnám” – ilyeneket mondtak tesztelőink. Abban nagyon egyetértettek, hogy rendezett, semmiképp sem extravagáns embernek képzelik azt, aki ilyenhez adja a nevét. És tömegcikknek kiáltották ki.
 
Beyoncé - női - True Star Gold 6200 forint
4,5 – 5 pont (the winner)
 

„Friss, felüdítő illat”, „van benne valami izgalmas” – szagolgatták az illatmintát a kísérleti alanyok. „A Parfüm című filmben 12 nő illatát főzték ki, ez olyan, mintha abból lenne egy. A 12-től egyszerre természetesen elájulnék” – fejezte ki lelkesedését a tesztcsoport férfi tagja.
 
 
Kylie Minogue – Darling - női EDT 
1,5 pont (the looser)
 
„Nyolcvan százalék toalett kacsa, tíz százalék biopon, tíz százalék öreg néni fermon” – így fogalmazott a tesztcsapat a hányattatott sorsú Kylie parfüméről. Később egyikük helyesbített: „Először karakán öregasszonyillatnak éreztem, aztán jöttem csak rá, hogy WC-illatosító” – mondta. A társaságnak ez az illat tetszett legkevésbé és nem azért, mert ez volt az utolsó előtti próba.
 
Beckham – Intimately - férfi EDT - 15 ml: 4990 forint
 
Ez volt az egyetlen férfi parfüm –az úgynevezett kakukktojás – tesztelőinktől ezért nem is kértünk pontszámokat. „Cellulóz és földszag” – ilyen asszociációik voltak. Még annyit tettek hozzá, hogy geil és buzis - nem tudva, hogy a földgolyó egyik ikonikus focistájáról beszélnek. 

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek