Kedvenc szupermodellünk (volt)

A fenti fotót frissen kaptuk a már visszábbvonultságban élő Alek Wekről. Hogy ő ki volt, honnan jött, miért szerettük és mit csinál most, az kiderül a hajtás után, sőt, ott egy olyan kép is lesz, ami ennél jobb, de értelemszerűen régibb is. Plusz egy gyönyörű videó.

Alek Wekről azt lehet tudni, hogy 1977-ben született Szudánban. Innen családjával (8 testvére van) Nagy-Britanniába menekült 1991-ben a rettenetes szegénység és polgárháború elől, ahol 1995-ben felfedezte egy modell-ügynök.

Ettől kezdve Alek Weknek hirtelen karrierje lett és szupermodell cseperedett belőle, mert szerencséjére éppen javában zajlottak a kilencvenes évek. Minderre manapság azért nem kerülhetne sor, mert Alekről szinte minden hiányzik, ami egy nőnek díszére válhat: haj, mellek, szabályos arc...  (Igaz, cserébe legalább vékony és 1,80 m magas, amik közül pl. a 90-es évek királynőjére, a töpszli Kate Mossra csak az első igaz, mert ő csak 1,68 m.)

Alek Wek körül vagy látja valaki azt a titokzatos és elegáns aurát, amit a divattervezők is megláttak körülötte vibrálni, vagy egy életre értetlenül áll a jelenség előtt. Persze a szupermodellek valamelyes visszaszorulásával járó ezredforduló az ilyen különlegességek talpa alól igencsak kirántotta a talajt, de Alek nem esett kétségbe, táskákat tervezett és önéletrajzát is megírta Alek címmel, ami azt az utat meséli el, hogyan jutott a nyomorból a lehető legmagasabbra (ezt Natalia Vodianova is elmesélheti majd egyszer).

Hát, ő volt Alek Wek, a kilencvenes évek második felének alternatív szépségideálja. Köszönjük figyelmüket. Most pedig, kérjük, könnyes szemmel tekintsék meg Janet Jackson élete legjobb videoklipjét, a Got Til It's Gone-t, amelyben szintén feltűnik Alex Wek.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek