Utcai divatot fest a magyar művészblogger


Az ősapa Sartorialist után pár hónapja elindultak az első magyar utcai divatblogok, a BpStyle és az Ourstyle, fotóikat időről időre a Tejben-vajban blog is publikálja. Az Art and Style, amire most bukkantunk, tovább csavarja az utcai divatfotók izgalmas sorát és festményben örökíti meg a magyar utca érdekes alakjait. Szabó Klára Petrával, a Nyugat-Magyarországi Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézetének formatervező szakos hallgatójával az általa készített festett divat blogról beszélgettünk.

Egyedül készíted a blogot?
Igen és még nekem is új, mert eddig nem volt blogom, és mivel segítségem nincs, még nem tökéletes minden részlet. De folyamatosan fejlesztem.

Mi a munkamódszered? Fotózol és az alapján festesz?
Szinte mindig saját fotók alapján dolgozok. Olyan embereket festek le, akiknek a megjelenése számomra izgalmas. Nem törekszem a látvány pontos visszaadására, inkább a hangulatukat próbálom megragadni. Aki szimpatikus, azt lefestem. Az utcai divat blogok inspirálnak leginkább. Nagyon szeretem a magyarok közül, például a BpStyle oldalát, külföldiek közül, pedig a Hel looks-ot.


Időigényes az alkotás folyamata?
Változó. Egyszerre több képen szoktam dolgozni. Általában egy hét alatt 1-2 festménnyel készülök el.

Kereskedelmi forgalmazásra készíted a festményeket?
Nem, a magam örömére festek. Egy régebbi festészeti ötletem tovább gondolásából született ez a blog. Egy év múlva pedig, amikor már jó sok képem lesz, szeretném majd kiállítani őket.

Még nem hallottam hasonló kezdeményezésről, a weben sem találtam ilyet. Saját ötlet?
Igen, a saját ötletem. Miután kitaláltam, utána kutattam, és nem találtam hasonlót. Ha valaki mégis talál, az szóljon.

Oszd meg másokkal is!
Mustra