
Hozzávalók:
25 dkg liszt
3 dkg rizsliszt (helyettesíthető finomliszttel)
2 dkg darált mandula (elhagyható)
2 dkg kakaópor
27 dkg cukor
13 dkg vaj
1 tojás
3 dl habtejszín
3 tábla étcsoki
2 evőkanál porcukor (elhagyható)
fanyar narancslekvár
2 narancs
szárazbab
vaj és liszt a formához
só
Elkészítés:
A lisztet 7 dkg cukorral, a kakaóporral, a vajjal a tojással és egy csipet sóval összedolgozzuk, majd fél órára a hűtőbe tesszük. A kinyújtott tésztát tortaformába rakjuk, alufóliával fedjük, a tetejére pedig szárazbabot szórunk, hogy egyenletes maradjon a tésztánk felszíne. A tésztát 200 fokon 15-20 percig sütjük. Eközben 20 dkg cukorból és 2,5 dl vízből cukorszirupot készítünk, ebbe helyezzük 10 percre a felkarikázott narancsszeleteket. Miután levesszük a tűzről, hagyjuk állni a narancsot a lében egy ideig. A csokoládét gőz felett a tejszínnel felolvasztjuk, ha gondolja, két evőkanál porcukrot is keverhet bele, én ki szoktam hagyni, hadd érvényesüljön a keserűcsoki íze. Mikor a massza egységes folyékony eleggyé olvad, keverje bele a mandulát, ha éppen kéznél van, de mandula nélkül is remekül megállja a helyét a sütemény. A langyos, de még nem megkeményedett csokimasszát a kihűlt tésztába töltjük, majd a hűtőbe rakjuk. Mikor a csoki teljesen megkeményedett, a torta tetejét bekenjünk narancslekvárral és a narancskarikákkal díszítjük. Jó étvágyat hozzá.