Öt atombiztos trendtipp 2008-ra

Egy párhuzamos univerzumban karácsony után máris megkezdődik a tavasz. Ez az univerzum a divat világa, ahol a január-február már a tavasz-nyári szezon előkészítésével folyik. Mi sem foglalkoztunk mással az utóbbi időben, csakis azt tanulmányoztunk, mi fog történni, amikor újra kisüt a nap. Hogy az előrejelzéseket böngészve mire jutottunk, azt ezennel az olvasók elé tárjuk, megmondjuk, mit lehet már most tudni a következő szezonról. Hamarosan ezt fogjuk hordani...

1. Színek: kék és narancs

A "szezon színe" címért szoros verseny várható a kék és a narancssárga között, sőt, mi a holtversenyen sem lepődnénk meg. Az azonban biztos, hogy ezeknek nem a harsány árnyalatai lesznek majd mindenütt, hanem a szelídebb, pasztelles változatok. A kékkel kapcsolatban különösen sokat emlegetik a tengerészminta (kék-fehér csíkok) küszöbön álló mennybemenetelét is. A fenti két szép kék modell Balmain és és Dice Kayek kollekcióiból származik, a 2008. tavasz/nyári párizsi divathétről.

2. Fodrok

Fodrok, bőnél is bővebb szoknyák, könnyed, de terjengős ruhák, uszályok. Mindenütt selyem, szatén, vagy ezeknek legalább a hangulata (az "utánzata" szó itt nem hangzott volna elég jól). Idén a jó időben a valóban lenge viselet lesz menő, ha az előrejelzéseknek hinni lehet. Lásd a témában korábbi Lanvin-posztunkat, vagy a poszt legtetején látható cseresznyés szoknyát, amely Boy George B-Rude nevű divatházának bemutatóján fodrozódott ilyen hetykén.

3. Köröm, cipő

Hölgyek, tessenek szépre lakkozni a lábujjak körmeit, ugyanis az új szezonban használatba kerülő topánkák túlnyomó többségének hiányozni fog az orra. Amikor a cipőkből elöl kibukkannak majd az első színes nagylábujjak, onnan fogjuk tudni, hogy beköszöntött 2008. tavasza.

4. Virágminta

Az elmúlt szezonban az állatmintákat vette végig a divat minden buzgó áldozata, hát itt az ideje, hogy a zoológiáról mellé odavegyük a növénytani ismereteket is. Arra számítson, hogy ha a közeljövőben olyan ruhát ölt fel, amire hatalmas nyíló virágok vagy egyéb, fotoszintézissel kapcsolatba hozható minták vannak nyomva, akkor senki sem fog az ön környezetében felszisszenni, sőt, elismerő pillantásokkal vagy egyenesen szóbeli bókokkal fogják illetni öltözékét. A fenti két gyöngyszem a most következő évadra tervezett Dolce & Gabbana kollekcióból származik.

5. (Retro) sportszerkó

A szezon legjobb retrócuccait testgyakorlás ürügyén termeli ki a divatipar. Nem véletlen, hogy a Lacoste az utóbbi időben egy jópár évtizeddel ezelőtt készült "vintage" fotókkal reklámozza magát (tessék figyelni pl. a site-jukon az intróban elsőként felugró képet!). A sportruházatnak itt arról a régóta feljövőben levő válfajáról van szó, amelyet elsősorban nem hardcore sportoláshoz szánnak a tervezők. Mert ugyan ki izzadna össze egy piszkos, kemény edzésen egy méregdrága Lacoste pólót? Vagy a kép által illusztált adidas by Stella McCartney kollekció darabjait? De egyébként nincs abban semmi baj, ha a múltban rekedt sportgörlök könnyed lezsersége nem árad az emberből egyéb alkalmakkor. Sőt. Itt lehet egyébként ügyesen kombinálni a fent említett pasztelleket a fehérrel. Ez a nyár a sportos, de mégis nőies nőké lesz!

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek