A csodás Natalia Vodianova visszavonul

A csodaszép, orosz származású modell Valentinóval együtt búcsút intett a divatbemutatóknak. A Vogue szerint Vodianova számára a párizsi divathét volt az utolsó, amit a kifutón töltött, mintegy tízéves divatszakmabeli ténykedés után. Állítólag egy esetben újra modellkedne: ha valaki megszerzi neki azt a rózsaszín gyémántot, amit kinézett magának. De ki is ez a Vodianova?

Hasonlóan a nemrégiben visszavonult, szudáni születésű Alek Wekhez, Vodianova története is Hamupipőke sorsfordulására emlékeztet. A SuperNova becenevű modell 25 évvel ezelőtt Nyizsnyij Novgorodban született, hatalmas szegénységbe és az anyja erőszakos férfibarátai közé. Már 11 évesen dolgozott, gyümölcsárusítással járult hozzá a szűkös családi kasszához, aztán 15 éves korában elköltözött otthonról. Nem sokkal ezután beiratkozott egy modelliskolába, válogatásokra járt, és egy párizsi modellügynök hamar fel is figyelt rá. Az ő hatására Vodianova három hónap alatt megtanult valamennyire angolul, Párizsba költözött, és 17 évesen a Viva modellügynökség tagja lett.

Nézegesse Vodianovát!
Innen már egyenesen ívelt felfelé a karrierje: a Gucci parfümének arca lett, divatbemutatókon dolgozott, többek között Calvin Klein kollekciójában is. Olyan divatcégek kampányaiban jelent meg, mint a Louis Vuitton, a L’Oreal, Marc Jacobs, a Miss Sixty vagy a Pepe Jeans. A Forbes szerint 2007-ben Natalia Vodianova volt a hetedik legjobban fizetett modell a világon. Mindeközben pedig három gyereket szült, akiknek apja egy brit arisztokrata ingatlanbáró, Justin Portman. Az emberben felmerül a kérdés, hogy ha Vodianova eddig remekül össze tudta egyeztetni a karriert és a magánéletet, akkor miért mond búcsút a kifutónak ilyen fiatalon. A divatlapok egy, a modellhez közel álló forrást idéznek, aki szerint „lehet, hogy fog még modellkedni, de minimum 500.000 dollárért vagy azért a nagy darab rózsaszín gyémántért, amit kinézett magának”. Ebből a 2006-os videóból viszont nem egy anyagias, hanem egy szeretnivaló Vodianovát ismer meg az ember.

Oszd meg másokkal is!

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek