Jön az áttetsző ruhák szezonja

Ha a hazai divattervezők munkái alapján próbálnánk megismerni, hogyan is öltöznek a magyarok, akkor azt hinnénk, kreatívan, bátran és viccesen, de az utcakép általában mást mutat. A Lakástrend és Design kiállítás Madeinhungary pavilonját idén nem a Műcsarnokban rendezték be, hanem a Gödörben, mert a rendezvény kinőtte az eredeti helyszínt. A dizájntárlaton kétszer mutatták be a Divatszínház elnevezésű divatshow-t magyar tervezők munkáival. Az este egyik meglepetése az volt, hogy a bemutató előtt a kilencvenes évek ismert iparművészeti műsorának, a Mezítlábnak az egyik részét vetítették a gyülekező vendégeknek. A másik meglepetés maga a show volt.

Nézze végig képgalériánkat!
Az AIAIÉ – Hegedűs Zsanett kollekciója csak a színek és az anyagok kiválasztásában utal az irodai stílusra, a kosztümök szabása szokatlan. A nadrágnak indult, alul összeillesztett szárú ruhák új értelmezést adtak a nadrágszoknya kifejezésnek, amivel érdemes feldobni egy hétfői értekezletet.

A trüffELLE tervezőpáros az áttetsző anyagok kiválasztása és festése előtt valószínűleg gyakran hallgatta Prince Purple Rain című dalát, és talán még szabás közben is. Kolyvek Antóniát és Körtvély Adrienne-t nem vádolhatjuk azzal, hogy nem hajlandók viselni, amit terveztek. A bemutatójuk után saját ultranőies kreációikban léptek a közönség elé.

Szabó Gergely férfikollekcióját ki kell emelnünk. A maszkkészítőként és sminkesként is ismert tervező ruháit látva sajnáljuk, hogy az utcán sosem látunk fiút, aki a fekete zakója hátán ezüst Greta Garbo-portrét viselne, vagy legalábbis sok kitűzőt. A jelmeztervezőként is dolgozó Kemenesi Tündének is sok ötlete van arra, hogyan lehetne az alpakka öltönyt valami korszerűbbel felváltani, és hogyan lehetne színt vinni a férfidivatba.

A Blue Paprika konzekvensen igyekszik elterjeszteni a kreatív farmerviseletet, egyszerűségük miatt a tizen-huszonéves lányoknak érdemes ezt a márkát is figyelniük. A Balllon kollekcióját kevésbé tudjuk elképzelni a Teréz körúton, inkább egy előadáson, ahol bemutatják be, milyen lenne a lovagi költészet ma, és milyen egy high tech várkisasszony.

 Nati 100 % Pure Idea nyári kreációi világosak és nőiesek. Mint azt a két héttel korábban szintén a Gödörben rendezett Marie Claire-bemutatón is megtudtuk, az áttetsző blúzokat szeretjük. A Vasseva stylingban erősebb, mint eredeti ötletekben. A kollekcióból kiderül, hogyan viseljünk két, felhajtott gallérú férfiinget egymáson nyakkendővel. A hosszú farmerszoknya viccesen mutat egy férfin, de nem hisszük, hogy valaha is elterjed.

A Kam Cha Tka ázsiai stílusú kollekciójában a bő ruhák a jellemzőek, lábszárközépig érő nadrágokat, pliszírozott felsőket láttunk, de ezek 38-os méret felett már elég erősnek mutatnák a viselőt.

A Márton-Végső tervezőpáros az elmúlt években jó néhány stílust bemutatott már, ezúttal a harmonikaszerűen pliszírozott bő, nyári ruhák ötletét dolgozta ki többféleképp. Sziráczky Brigitta úgy tartja, egy pszichológus képességeivel kell rendelkeznie annak, aki méretre készít egyedi ruhákat. A tervezőnő saját lelki világát szaggatott, gyűrt és fantáziával összerakott kollekciójával mutatta be.
Oszd meg másokkal is!
Mustra