A Nike az utcára tör

Ezzel a mottóval nyitotta meg új üzletét, a Nike Sporstware Store-t a vállalat a budapesti Andrássy út 12. szám alatt, azok számára, akik a hagyományos, edzőtermi sportruházat helyett inkább az utcai divatot részesítik előnyben. A boltot látványos, és celebekben gazdag rendezvény keretében adták át a vásárlóközönségnek. A szerencsések az utcára kihelyezett lelátóról figyelhették az eseményeket. A showelemekkel teletűzdelt produkció során kiderült, hogy a Nike egyszerre képes felöltöztetni a plázacicákat, a lányt a szomszédból, a nyolcvanas évekért rajongó alter csajokat, deszkás, breakes, illetve hiphop kultúra iránt érdeklődő fiúkat, valamint a yuppie és a hippi szemléletű fiatalokat.

Képek

A show után természetesen az üzletben is körülnézhettünk, ahol a kint bemutatott daraboknak egyelőre csak egy töredékét tudtuk felfedezni. Ezután az tűnt fel, hogy a férfi osztályon a tél még mindig érezteti a hatását. A bejárattól nem messze például egy szürke kötött kardigán akadt a kezünkbe, ami közel 18 ezer forintba kerül. Kicsivel vastagabb pénztácával kellett volna megjelennünk, ha a szintén szürke fordított bőrből készült dzsekit akartuk volna hazavinni, ami körülbelül 60 ezer forinttal volt drágább a kardigánnál. A szatén hatású melegítőnek pedig lányos zavarunkban nem is kerestük meg az árcéduláját. A boltban egyébként megtalálhatóak a klasszikus Sport Culture termékek, mint például a Dunk kollekció számos darabja, az Air Force 1 cipők, valamint a Windrunner dzseki.

Még több kép!

A női holmik valamivel kisebb helyet foglalnak el az üzlet hátsó részében, így a hölgyek „intimebb környezetben választhatják ki kedvenc darabjaikat” - tudtuk meg a sajtóanyagból. A cipők természetesen itt is uralják a kínálatot, főleg az ezüst, arany és bronz színű balettcipők tekintetében széles választék. A pánt nélküli darabok 14.900 forintot kóstálnak, a kicsit komplikáltabb lábbelik pedig 19.900 forintnál kezdődnek. Feltűnt, hogy a Nike szerint még kár temetni a párducmintát, az üzletben ugyanis találtunk egy párducos felsőt, sőt, az egyik táska füle is eképpen volt kidekorálva. Ennél jobban már csak a kígyóbőrt imitáló felső láttán kerekedett el a szemünk. Kiegészítőkben sincs hiány, a felsők, a nadrágok és a cipők mellett, táskák, sapkák, zoknik  és kesztyűk is kaphatóak, és az utolsó pillanatban felfedeztünk egy pár fekete plüss melegítőt is, amelynek színes, főként pink változatait a külföldi celebek még mindig előszeretettel viselik, ha éppen leugranak a közértbe.

Ha már a hírességeknél tartunk. Tóth Gabival közösen megállapítottuk, hogy a női osztályon nagyon kevés színes dolgot lehet kapni, pedig a nagy nyolcvanas retróhullámnak köszönhetően mindennek neonszínekben kellene pompáznia. Szerencsére az egyik polcon rálelt egy színes karakterekkel tarkított trikóra, amivel korábban mi is szemeztünk. Horváth Éva személyében megszólaltattuk a csajos oldalt is. A modell bevallotta, az utcai divat nem igazán az ő világa, és hozzátette a sportruházat terén neki inkább a kényelem, és nem a divat a fontos. Számára egyébként a legnagyobb problémát a megfelelő sportcipő megtalálása jelenti. Az utóbbi pár hónapban például öt párat is vett, de egyik sem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. Biztos, ami biztos, a megnyitó után vett egy új párat.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek