Gap? Topshop? Custo? Milyen ruhaboltot hiányol Magyarországról?

A '80-as évek végén (akkoriban legalábbis mindenki így hitte/remélte) lezárult az a korszak, amikor nagy fáradtsággal kellett "nyugatról" beszerezni-csempészni egy-egy márkás ruhadarabot. Hol vannak már azok az idők, amikor a csodájára jártak egy eredeti Levis farmernek vagy Nike cipőnek? Hiszen ezek a márkák a Carharttól a Calvin Kleinig manapság már saját üzlettel, legtöbbször üzletlánccal jelen levő közhelyek Magyarországon. Vagy mégsem? A fenti frivol fotó egy nemzetközi sikernek örvendő márkát népszerűsít, így a világ legtöbb országában simán rávágnák az alliteráló cégnevet - nálunk azonban valószínűleg a legtöbbünknek a hajtás után kell kattintania, hogy megtudja a megfejtést. Saját toplistánk következik arról, hogy mely cégeket hiányoljuk továbbra is Magyarországról, és persze olvasóink kívánságait is szerettel várjuk.

1. American Apparel - bizony, ők azok, akik maguk készítenek Terry Richardson-os beütésű fotókat reklámul saját alkalmazottaikról, illetve Woody Allent nyúlják le maguknak, ha úgy tartja kedvük, amint azt a napokban adtuk hírül. Az L.A. belvárosában gyárott egyszerű, de nagyszerű ruhák Münchenig már eljutottak, mi a milánói kirendeltségben estünk kétségbe a roppant széles és még annál is vonzóbb választék láttán. Lehet, hogy vannak, akiknek nem jönnek be a fentihez hasonló pszeudopornó hirdetések, vagy akik szívükön viselik Woody Allen személyiségi jogait, de ez gyakorlatilag az egyetlen 100%-ig menő 100%-ig amerikai produktum az utóbbi évekből. American Apparelt minden háztartásba!

2. Muji - A márkátlan márka, a logótlan brand, a japán minimalizmus ajándéka a világnak. Környezettudatos, egyszerű, áttekinthető és lefegyverzően kúl. A Muji nem elsősorban ruhát kínál, de azt is. Készítenek játékoktól konyhaeszközökig mindent, ami a tudatos, de azért elég jól kereső vásárlónak ingere. Bár nekünk is lenne!

3. Topshop és Topman - már Szlovéniában, sőt, Horvátországban is ott vannak, nálunk azonban csak egy rövid ideig volt a WestEndben Topshop az ezredforduló környékén, aztán eltűntek, és azóta csak találgathatjuk, vajon mit vétettünk. És persze bosszankodva olvasgathatjuk ennek az 1964-ben alapított angol cégnek a dobásairól szóló híreket, tudván, hogy mi persze ebből mind kimaradunk. Hol az igazság?

4. Custo - minden, csak nem minimalista. Egyetlen darab Custóra sikerült eddig összespórolnom, de az azóta eltelt bő egy évben gyakorlatilag nem tudom úgy felvenni, hogy ne kapnék miatta naponta legalább egy bókot (?), mint például: "ebben úgy nézel ki, mint egy nagyon menő barcelonai hajléktalan!" Saját és olvasói tapasztalatok szerint itthon jelenleg csak hamisítványai kaphatók.

5. The Gap - ha már van C&A, legyen ugyanaz amerikaiban is, nemde? Ha másért nem, legalább hogy megtudjuk, mi az, amit Claire Dainestől Madonnáig annyi sztár reklámozott már.

Önnek nem hiányzik valami? Mármint nem a listáról, hanem az országból - vagyis a ruhatárából? Vagy mindháromból? Tegyen hozzá, vegyen el, javítsa át a sorrendet, és mindezt írja meg egy kommentben, különben azt fogjuk hinni, hogy igazunk van!

Oszd meg másokkal is!
Mustra