Ezekért a boltokért őrülnek meg a londoniak: Primark



Amikor Londonba jöttem lakni egy kicsit, nem tudtam nem észrevenni, hogy van ez a bolt, amit senkit sem hagy szó nélkül. A Primarkról mindenki beszél Londonban, vagy azért, mert rohadt olcsó, vagy azért, mert rohadt ciki ott vásárolni. Azt is megfigyeltem, hogy a cikiségi együttható a britek számára az olcsósági együtthatóval arányos. Gyanúsnak tartják (legalábbis ázsiai gyerekmunkát sejtenek a háttérben), ha egy csinos felso csak 2 font. De mivel én nem vagyok brit, hanem sokkal inkább magyar, szeretem felderíteni az olcsó dolgokat. Így aztán tegnap az Oxford streetre mentem, a Primarkba.

A Primark egy ír cég, ami nemrég nyitott boltokat Angliában és azonnal a legnépszerűbbek egyike lett. 125 boltja van az országban, övé az az Atmosphere márka is, amivel tele vannak az angol ruhákat árusító magyar turkálók.

Az üzlet a nap minden pontjában tele van, a próbafülkéknél minimum háromnegyed órát kell sorbaállni – ezért mindenki a próbafülkén kívül próbál: először egy hosszú ruhát magára kap az egyik állványról, majd aláhúzza a farmert, ami nagyon tetszik neki, és illegeti magát mindenki előtt a tükörnél.

A pólók többsége 2-4 font (600-1200 forint), egy masszív óriástáska 6 font, a nyalókákat ábrázoló francia bugyi 1 font (kb 320-330 forint), a tavaszi kabát 12 font, a nyári ruha 5 és így tovább. Nem emlékszem, hogy láttam volna 20 font feletti dolgot. Talán ezért taposták halomra egymást a lelkes vásárlók, amikor az Oxford street-i üzlet nyitott.

Úgy kell elképzelni ezt a boltot, mint a H&M-et vagy a Zarát, de még azoknál is olcsóbb és első pillantásra olykor jobb minőségű ruhákat, kiegészítőket, lakberendezési cikkeket árusít.

Még egyszer sem mostam ki a pólókat, amiket ott vettem, de a britek szerint hamar tönkremennek – többek között ez is az érvük a Primark ellen. A táskák és a fehérneműk viszont elképesztő jók, egyszóval a bolt mindenképpen ér egy pillantást, ha az ember Angliában, Spanyolországban vagy Írországban jár.

Oszd meg másokkal is!
Mustra