Pattintsa össze a saját öko-gumitáskáját

Ha az embernek több táskája van, mint amennyit két kezén meg tud számolni, viszont nem tudja megtartóztatni magát a további vásárlástól, kapóra jöhet egy újrahasznosítással foglalkozó cég a lelkiismeret-furdalás enyhítésére. Tudjuk, hogy az öko-cuccok sok esetben rusnyák, viszont a chilei Modulab táskái, laptop- és bringástáskái nagyon gusztusosak. A filmmániások bőven válogathatnak a Walt Disney-poszterekből készült szütyők között, és a legérzékenyebb ökoharcosok is találhatnak kedvükre valót az új, otthon összeilleszthető kollekcióban.

A Modulab új ötlete még környezetbarátabb, mint a többi, ugyanis helyben lehet összeállítani a táskákat. Azzal, hogy nem a kész termékeket szállítják Európába Chiléből, hanem itt rakják össze, helyet, és ezzel energiát spórolnak. A Treehugger.com azt írja, hogy az új ötlet alapanyaga a lapokból álló autógumi, amit újravulkanizálnak és lapoban szállítanak a fogyasztóhoz, akinek pedig csak össze kell illesztenie a háromféle fazonban előállítható táskát, lásd kép. Mindezt varrás nélkül, néhány patent segítségével, 100 % emberi energiával.

A cég egyébként 2005 óra foglalkozik a süllyesztőbe került reklámbannerek újrahasznosításával, és tavaly a Disney-vel sikerült aláírniuk egy szerződést, így használhatják a filmóriás plakátjait is. Tessék szemezgetni, van közöttük Simpson családos (a fenti képen), helyes kölykös oldaltáska 60 euróért (13 800 Ft), de vagány, nagyméretű biciklistáska is 115 euróért (26 500 Ft), elérhetőek a holland terjesztő, a More Than Hip weboldalán. A Modulab pedig azt is ígéri, hogy nem rabszolgamunkával, hanem kis, családi közösségekben állították elő a tetszetős termékeket.

Oszd meg másokkal is!
Mustra