Nagy vastag fekete keretet az arcodra

Megírtuk már, hogy napszemüvegben hódít ez a fazon. A nyárnak vége, de úgy tűnik, a legújabb szemüvegmániát ez nem csillapítja, sőt egy viszonylag váratlan fordulattal beerősödött a dolog. Most már a sima (azaz nem nap-) szemüvegek körében is hódít ez a keret, ráadásul olyanok (is) hordják, akik egyébként köszönik szépen, de tökéletesen látnak.

Hogy ez a szemüveg az idei ősz mindenvivő kiegészítője lett, arra a bizonyítékaink olyannyira számosak, hogy néhányat a hajtás mögé kell majd dugni, mert nem férnek ki a főoldalra. De kezdjük az elején:

1. Madonna tavasszal még mintha csak viccből vette volna át egyik táncosáról ezt a szemüveget, jelenlegi koncertturnéján (félig-meddig továbbra is viccből) azonban csakis ilyenben tudja elképzelni a finálét. Ebből egy pici látszik a képen is.

2. További bizonyíték ez a szívünkhöz roppant közel álló blog. Naponta érdemes olvasni! Vagyis nézni.

3. Ilyen szemüveget hord a modell a Zara aktuális férfikampányában. Az interneten, úgy látszik, még nincsenek fenn a szezon promóképei, én legalábbis nem találom őket, egy üzletben azonban már megakadt a szemem a szemüveges modellen. A szemüvegtípust egyébként a Ray Ban kezdte el gyártani 1952-ben. Ez a szemüvegforma a Wayfarer nevet viseli, ilyet hordott például Audrey Hepburn is az Álom luxuskivitelben című 1961-es filmben.

 

Ez a Wayfarer 1953-as szabadalmán látható rajz

 

4. Ha Mikára "ez meg ki?" kiáltással hördültek fel olvasóink, akkor valószínűleg Sam Sparro neve sem fog sokat mondani, de a gospelen érlelt ausztrál popszenzáció akkor sem marad ki innen, főleg mert ő fehérben is hordja a fekete szemüveget!

Persze a rend kedvéért neki is van feketében is.

5. Agyness Deyn is az ilyen csávókra bukik.

6. És ami a legmegdöbbentőbb: a hétvégén egy milánói zenés-táncos szórakozóhelyen voltam, ahol a 20 és 25 közötti közönség férfitagjainak legalább harmada ilyen pápaszemben jelent meg. Legtöbbjüknek szemlátomást ablaküveg volt a keretben, mert fél-egy óra elteltével egy-egy pár perces pihenőre zsebre vágták, amikor már nagyon zavarta őket a táncolásban. Ez van: a mai fiatalok ha jól látnak, akkor is szemüveget vesznek, én meg csillagászati összegekért bajlódok nap mint nap a kontaktlencsével.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek