Puskás Péter szerint az Adidas az utcai ruha Quentin Tarantinója

December első napján az exkluzív boltok blokkjában, az Andrássy úton megnyílt az első magyarországi Adidas Originals bolt, ahol a sportszergyártó cég utcai viseletre szánt termékeit lehet megvásárolni. A bolt termékskálája a klasszikus Superstar cipőtől az exkluzív darabokig terjed, és ennek köszönhetően elég nagy a szórás az árakban is - tudtuk meg Jenet Katalintól, az Adidas kommunikációs munkatársától. A legkülönlegesebb darabok közül ő a Hellboy cipőt emelte ki, valamint azokat a farmernadrágokat, amiket a Diesel kifejezetten az Adidas számára készített.

Jenet Katalin hozzátette, bár az üzletben található holmik közül vannak, amiket edzőterembe is fel lehet venni, ha valaki kifejezetten sportoláshoz kialakított ruházatra vágyik, akkor általában átirányítják a Performance-termékcsaládot árusító üzletekbe. Ami az ún. streetwear térhódítását illeti, szerinte ez részben annak köszönhető, hogy nagyon erős manapság a retrovonal, másrészt pedig annak, hogy a munkahelyek többségén már nincsenek olyan szigorú öltözködési szabályok, így farmerben és egy lazább pólóban is mehetünk dolgozni.

Klikk!

Manapság nincsen divatbemutató híresség nélkül. A jelenlévő celebek először arról meséltek, hogyan fedezték fel maguknak a márkát. Zoltán Erika például 1987-óta elkötelezett híve az Adidasnak, amikor az év énekesnőjének járó díj mellé egy hatvanezer forintos vásárlási utalványt is kapott. Puskás Péter gimnazistaként került szorosabb kapcsolatba ezzel a céggel: "Sokat jártam a Kultiplex nevű szórakozóhelyre, ahol mindenki nagyon old-school volt. Ekkortájt szereztem be a használt Adidas-cuccokat, amik még mindig megvannak otthon."

Hozzátette, ha rendezőkben gondolkozunk, akkor Quentin Tarantinóhoz hasonlítaná az Adidas utcai viseleteit, hiszen ő sem populáris, mégis sikerült nagyot robbantania. Barabás Éva még akkor lett "szerelmes" Herr Dassler márkájába, amikor versenyszerűen úszott: "Az edzőm egy Adidas papucsot tűzött ki célul. Keményen dolgoztam, és mire megkaptam, már nem voltam annyira boldog" - mesélte az RTL Klub műsorvezetője, aki egyébként nem kedveli az óriási márkajelzésekkel díszített holmikat.

Szóba került a saját Adidas-kollekcióval rendelkező Missy Elliott, így megkérdeztük a hazai celebeket, hogy ők szívesen adnák-e arcukat valamilyen ruházati céghez. Mint kiderült Zoltán Erika már lassan húsz éve tervez ruhákat tánciskolájának tanulói számára. Puskás Péter és Baby Gabi szponzoroktól kapják a ruhát, így reklámarcként funckionálnak. Ami Barabás Évát illeti, őt egyelőre egyetlen ruházati cég sem kereste még meg, de elmondta, az Adidasnak nagyon szívesen lenne az arca. Mi pedig búcsúzóul a cég leghíresebb "reklámfelületének", a Run DMC-nek egyik számával kedveskednénk az olvasóknak.

Oszd meg másokkal is!
Mustra