A tél ideális nője fűzőt és selymet visel

A helyenként esetleges tavaszi Budapest Fashion Week után az őszi rendezvényre nem indultunk nagy reményekkel, pláne, hogy a három napos eseményt a Vam dizájncenterben rendezték meg, ahol már tapasztaltuk, hogy előzetes regisztrációval sem feltétlenül sikeres az újságírók és fotósok bejutása. A vártnál azonban jobban alakult az este, be is jutottunk, láttunk is szép holmit, és csak egy kis mértékű halláskárosodást szenvedtünk el a divatbemutatók alatt hallható zenének az Iron Maiden koncertet megszégyenítő hangereje miatt. A BFW szombati show-ján látható hét kollekciót két részletben mutatjuk be. Az első galériánkba a modellből egykor divattervezővé avanzsált Tóth Mónika, a fűzőspecialista Le Corset, a formabontó Varga Gyöngyi és a nőiesség titkát kutató LaColl bemutatóját válogattuk, az elemzést pedig kétfős Tejben-vajban kommandónk állította össze.

 

Mint azt az felkonfból tudjuk, Tóth Mónika divattervező az ideális nőt keresi kollekciójával, melyben elsősorban a selyem dominál. Lila, fehér, szürke, ametiszt, babarózsaszín pongyolák hullámzottak előttünk. Ami a hangulatot illeti, az alkoholtilalom idején Chicagóban járunk, amikor minden jó nő rossz fiúk oldalán lógott, és még sikk volt neglizséhez csizmát viselni.

A Le Corset divatház fűző divatot szeretne robbantani, merész, fiús megoldásokat kínált. Megvizsgáltuk a boxer és a női bugyelláris találkozását, a bőrszelvényes domina szettet, és a bátor menyasszony ruhát, amely gólyabálra is bevethető vetkőző német tanárnők számára.

Varga Gyöngyi a Devils&Angels kollekcióban az úgynevezett rohanó világra, az örök ellentétek közt élő nőkre gondolt, amikor szövetbe álmodta ötleteit. A tervezőnő szintén rokonszenvez a fűzőkkel, de a lenge, szellős, mélyesésű szoknyákkal is. Kedvenc a bonusz trackünk: a kéményseprő lány pompommal.

A LaColl jelszava lehet természetes selyem, természetes színezékkel. A tervező kombinés James Bond-lányokra gondolhatott a kollekciójában, akik finom mozdulatokkal úsznak végig a jeleneteken. Több lelkes nő a telefonjával kamerázta a bemutatót.

Oszd meg másokkal is!
Mustra