Ezt hordtuk - 2008. legjellegzetesebb trendjei

Év végén mindenki mindent összegez, és mi sem teszünk másként. Tekintsünk vissza 2008-ra a Tejben-vajban posztjain keresztül, és nézzük meg, melyek voltak az év legjellemzőbb trendjei. Hogy az alábbiak közül önöknek melyik jött be a legjobban, az a poszt alján egy szavazásból derül majd ki, hiszen az utolsó szó most is - mint mindig - az olvasóé.

1. Nagy, fekete keretes szemüveg. "Nagy rakás kaki", "szeretnék én is", "már tavaly februárban is..." A szemüveges posztokhoz érkezett kommentekből az tűnik ki, hogy olvasóink sem tudtak megegyezésre jutni afelett, hogy ez a keret jól néz-e ki vagy sem, vagy hogy érkezőben van-e, esetleg már rég lefutott. Az mindenesetre kétségtelen, hogy mindenhol ott volt: vagy nap ellen, vagy dioptriával, vagy egyik sem. Ha önnek ez volt a kedvenc 2008-as trendje, erre szavazzon alább!

2. Kis Fekete Ruha. A KFR nem idén kezdte a karrierjét és fehér verziója, bár vannak erre mutató jelek, valószínűleg nem fogja még egyhamar letaszítani a trónról. De ahogy a nagy divatlapok évösszegzőit elnéztük, nemcsak mi éreztük úgy, hogy 2008-ban több szó volt róla és többet láttunk belőle, mint eddig bármikor. Éljen a Kis Fekete Ruha!

3. Hippiszerkó. Kevés celebdivatos poszthoz érkezett idén annyi pozitív komment, mint ahhoz, amelyben Claudia Schiffer hippis öltözékét mutattuk be. A szerelem nyarát idéző ruhadarabok egész nyáron hódítottak 2008-ban a celebvilágban és azon kívül is, különösen gladiátorszandállal lehetett volna Dunát (vagy inkább strandot) rekeszteni. Szintén a hippi-trend leágazásának tudjuk be az év második felében kezdődött fejpánt-őrületet.

4. Magas sarok. Úgy tűnik, a tőzsdeindex és sarokmagasság fordított arányban állnak egymással. Ahogy beköszöntött a pénzügyi válság, a tűsarkak magassága szédítő (és lábfájdító) növekedésbe kezdett. 2008-ban nem volt középút: a sarkatlan balerinák és gladiátorok alternatívája ez a sportszerré nemesedett kínzóeszköz lett. Illetve egy viselet mégiscsak kompromisszumot jelent: a Victoria Beckham révén elhíresült tipegő dominacsizma, amely úgy magas sarkú, hogy nincs is sarka.

5. Hammernadrág nőknek. Volt, akit megdöbbentett, volt akit megörvendeztetett, amikor egyszer csak leeresztett fenekű nőkkel találta magát szemben. Nem észrevenni azonban nem lehetett ezt a szintén régi-új divatot, amit MC Hammertől eredeztethetünk. Vajon 2009-re is marad majd ebből a viseletből? Meglátjuk.

6. Bármi, ami lila. 2008. divatszíne végül mégsem a kék vagy a narancs lett, hanem maradt a lila, amely az ősz-téli szezonokban hódít leginkább már jópár éve. Láttuk divatbemutatón, celebeken és természetesen az utcán is. Ön is hordta?

Oszd meg másokkal is!
Mustra