Szupermodell-dömping a V59 bikini katalógusban

Kiemelkedő ez a kiadvány, mert horribilis összegekbe került létrehozni. A benne megjelenő modellek mind a divatszakma legjobban kereső csúcsragadozói, és azok a visszatérők, akik harmincon felül visszavették egykori hatalmukat.

Május első napjaiban jelenik meg az idei V59 Summer Swimsuit Issue nevű kiadvány, amelyet a divat és celebfotózás egyik nagy alakja, a perui Mario Testino készített el. A kéthavonta megjelenő V magazin nyári kiadványában a kreativitás leginkább abban érhető tetten, hogy a bikinit viselő modellek olyan kiegészítőket kaptak, mint például szőrmebunda, a helyszínek és beállítások azonban nem különlegesebbek, mint a magazinban megjelenő bármelyik divatsorozat. Amiért mégis kiemelkedő ez a kiadvány, az az, hogy horribilis összegekbe került létrehozni, mert a benne megjelenő modellek mind a divatszakma legjobban kereső csúcsragadozói, és azok a visszatérők, akik harmincon felül visszavették egykori hatalmukat.

(A kép forrása: highsnobiety.com)
(A kép forrása: highsnobiety.com)

A 39 éves Naomi Campbell kiállhatatlan természete ellenére is foglalkoztatott modell, iszonyú pénzeket kér egy-egy megjelenéséért, cserébe olyan maradandó élménnyel látja el a kollégáit, hogy Honthy Hanna is virágot vinne az öltözőjébe. A katalógusban szereplő Kate Moss karrierje abból a szempontból rendhagyó a kolléganőinek a pályaképéhez képest, hogy új aranykorát évekkel ezelőtti kokainbotrányának köszönheti. A legerősebb magánéleti sajtóval rendelkező modell az utóbbi években divattervezés terén is sikereket ért el, legalábbis úgy pontos a kifejezés, hogy a nevével népszerűsített Top Shop ruhákért hajtóvadászatot indítanak a londoni nők, ha új kollekcióját árusítani kezdik. Tevékenységi körének kiterjesztése érdekében a modell most éppen szakácskönyvírással próbálkozik.

A cseh származású Eva Herzigova a divatszakma egyik nagy visszatérője, aki családanyai teendői mellett újból divatbemutatókon és fotósorozatokban szerepel. Az egyik emlékezetes munkájában a Chanel legendás divattervezőjével, Karl Lagerfelddel dolgozott együtt az idei Marie Claire naptáron. Ahogyan az öltözködési szokásaiban, úgy a fotózásban is csak fekete-fehér kombinációban hívő Lagerfeld némefilmes imidzset tervezett Eva Herzigovának, akiről a francia Paradis magazin tavaly nyári megjelenése óta tudjuk, a nosztalgikus félakt is remekül áll neki. Testino is úgy gondolta, a pin up stílus áll a cseh szupermodellhez a legközelebb, és az ő fotóit eszerint készítette el a bikinikatalógus számára. Claudia Schiffer is a gyereknevelés mellett kereste ismét a divatszakma nyújtotta adrenalint, és visszatérése után olyan kampányokban szerepelt, mint például Dom Pérignon Oenothèque reklámjában, amelyet szintén Karl Lagerfeld fotózott, szintén fekete-fehérben.

vmag

A szakma nagy klasszikusa, Gisele Bundchen is szerepel a katalógusban tökélyre fejlesztett, kifejezéstelen arccal. A brazil modell a legjobban kereső divatipari alkalmazott, a Forbes magazin szerint tavaly összesen 35 millió dollárt keresett, és miután levetkőzött a Vanity Fairnak, a karrierjénél most már fontosabbnak tartja, hogy hamarosan gyereket szüljön. A sorozatban szerepel még a lengyel származású Daria Werbowy, aki a tavalyi Forbes lista alapján a világ kilencedik legkeresettebb modellje. Huszonéves kora ellenére nem sokkal kevesebb a szakmai tapasztalata, mint a harmincas kolléganőké, mivel alig volt tizennégy éves, amikor elindult a karrierje, miután egy kamaszzsúron felfedezte egy torontói modellügynökség vezetője.

Oszd meg másokkal is!
Mustra