Hivatalosan idén sem ciki a gladiátorszandál

Itt a tavasz, és miután a megújulás jegyében mindenki kiselejtezte a megunt gönceit, itt az idő pár új darabot beszerezni a tavaszi és nyári szezonra. Emily Barnes stylist pontokba szedte, hogy az elkövetkezendő pár hónapban milyen trendeket kell figyelembe vennie annak, aki divatosan akar öltözködni. Természetesen mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy behódol-e az új trendeknek, vagy saját ízlése alapján ülteti át a mindennapokba.

1. Fukszia minden mennyiségben

090114dpa parishilton 04

Míg nemrég kicsit furcsán néztek arra, ha valaki egy rikítóan rózsaszín ruhában lépett ki az utcára, állítólag most már nem kell félni a megvető pillantásoktól. Természetesen bármilyen más merész és retinaszaggató szín szóba jöhet, ha az új szezonban fel szeretnénk frissíteni a ruhatárunkat. Sőt, egyesek szerint ezek az árnyalatok az őszi szezonban is divatosak lesznek majd. Talán nem véletlen, hogy Labancz Lilla is rózsaszínű ruhát visel az Álom.net című film plakátján. Persze azokat is megértjük, akik inkább Victoria Beckham Antonio Berardi nevével fémjelzett pink ruhájára szavaznak.

2. A kezeslábas reneszánsza

28-tyra

Idén több hazai tervező kollekciójában is találkoztunk már overallokkal illetve kezeslábasokkal, amik jó pár évtizeddel ezelőtt élték virágkorukat. Nos, vegyes érzelmekkel jelentjük be, hogy ezek a holmik újra divatosnak számítanak mind hazánkban, mind világviszonylatban. Természetesen vannak elegánsabb darabok is, így nem kell aggódni amiatt, hogy egy felkapott szabadtéri szórakozóhelyen, vagy egy elegánsabb medencés bulin összetévesztenek minket egy autószerelővel. A kezeslábas hétköznapi és az elegáns közötti skálán való pozícióját egyébként nagyban befolyásolja, hogy milyen cipőt veszünk fel hozzá.

3. Blézer valami extrával

Idén újra divatba jöttek a blézerek, amik most már nem feltétlenül a középkorú hölgyek sajátjai. Persze nem árt, ha az ominózus blézeren valami extra van a klasszikus darabokhoz képest. Az új trendnek már behódolt Stella McCartney, Alexander Wang, valamint a modellből lett tervező, Erin Wasson is. Ő az RVCA cég számára készített darabját egyébként cipzárral és villámmintás anyaggal tette vállalhatóvá a fiatalabb korosztály számára. Natalia Vodianova és Gisele Bündchen ugyan nem tervez blézereket, de szívesen viselik őket. Februárban a New York-i Divathét egyik bulijára például mindketten egy ilyen ruhadarabot vettek fel ceruzanadrágjukhoz. Míg Vodianova a csillogós, flitteres vonalat részesítette előnyben, addig kolléganője egy klasszikusabb szín és forma mellett döntött.

4. A megunhatatlan póló és farmer

A kényelmes pamutpólók mindig fontos szerves részei voltak a nyári ruhatárnak. Idén sincs ez másképp azzal a különbséggel, hogy akár elegánsabb ruhadarabokhoz, mondjuk egy nadrágkosztümhöz is felvehetjük. Vagyis legyünk bevállalósak a színek és az anyagok összeválogatásánál. Apropó anyag, minél lengébb és könnyedebb egy póló, annál jobb. Hasonlóan örök darab a farmer. Emily Barnes szerint nyáron a csőnadrágokat bátran kiválthatjuk farmerhatású anyagból készült cicanadrágokkal, amik kellemesebb viseletnek számítanak a kánikulában, és talán olcsóbbak is.

5. Gladiátorok a belvárosban

livtylerdavidkirschkissss 05

A gladiátorok lábbelijét idéző szandálok idén sem számítanak cikinek, arra viszont ügyeljünk, hogy 2009-ben a kissé decensebb darabok lesznek divatban. Tehát semmiképpen ne újítsunk be egy olyan Balenciaga gladiátorcsizmát, amit Rihanna viselt tavaly nyáron. Inkább Liv Tylerről vegyünk példát, aki nem érzi szükségét annak, hogy pántok tucatjai fogják körbe a lábszárát, számára az is elég, ha egy szíjas nyári lábbeli csupán a bokájáig ér. Szerencsére nem kell a legdrágább márkák szandáljai után ácsingóznunk, ugyanis a tavalyi sikerre való tekintettel a hazai boltok idén is bizonyára kellő mennyiségű áruval készülnek a nyári melegre.

6. Óriási sálak és kendők

A Frey Wille bemutatója kapcsán már kifejtettük, hogy milyen sokféle módon hordhatóak a selyemsálak és –kendők. Mint kiderült, az ott látható kiegészítők méretüknél fogva nem a legdivatosabbak, ugyanis idén tavasszal és nyáron a minél nagyobb darabok hódítanak. Az óriási sálak esetében nem kell olyan szigorúan ügyelni arra, hogyan hajtogatjuk őket, viszont anyaguk legyen minél természetesebb, hogy bőrünk tudjon lélegezni, és legyenek minél színesebbek. Az esztétika mellett a funkcionalitás sem elhanyagolható. Egy óriási sál ugyanis egyrészt megvéd a káros UV-sugaraktól, másrészt akkor is magunkra teríthetjük, ha a munkatársunk maximális fokozatra tekeri a légkondicionáló berendezést.

Oszd meg másokkal is!
Címkék

Az oldalról ajánljuk

Érdekességek